Witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu biernie przeglądałem forum, ale potrzbuje pomocy
Mam Suzuki LTZ 400 na wtrysku i zaczął mi się dławić i przerywać. Quad ma pełną moc, ale podczas przyspieszania w pewnym zakresie obrotów zadławi się na chwilę, czasami potrafi strzelić wydechem tak jak by za dużo paliwa dostawał.
Wymieniłem świecę, wyczyściłem filtr powietrza, ale dalej nie wiem co mu wykombinować.
Zdjąłem osłony i okazuje się, że po chwili przytrzymania quada na wyższych obrotach kolanko wydechu robi się czerwone Nie trzymam go bardzo wysoko i nie długo, a po chwili jest tak zagrzane, a nie powinno chyba..
Wygląda to na zbyt ubogą mieszankę, ale jak tu na wtrysku cokolwiek wyregulować?
Może ma ktoś jakieś pomysły? Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Pozdrawiam!
Suzuki LTZ400 przerywa, strzela w wydech
Re: Suzuki LTZ400 przerywa, strzela w wydech
Oddaj do mechanika niech Ci ustawić odpowiednią mieszankę paliwowo-powietrzną
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Suzuki LTZ400 przerywa, strzela w wydech
Masz może możliwość ustawienia przepustnicy? Nie mam pojecia jak to jest w LTZ ale w Kingu można regulować położenie przepustnicy, można też jej położenie sprawdzić na wyświetlaczu zwierając PINy w jednej z kostek. Masz taką możliwość wLTZ?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad