Kymco MXU 300R - Pytania przed zakupem.

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Kymco
ODPOWIEDZ
wojti_quad

Kymco MXU 300R - Pytania przed zakupem.

Post autor: wojti_quad » sob 13 wrz, 2014

Witam!

Bardzo mi się spodobał kymco MXU 300R tylko mam kilka pytań:

-Czy nie jest za ciężki jak na 13-latka?
-Czy to prawda że hamulce ma słabe, pytam bo na działce mam trochę stromy wjazd do garażu i boję się że hamulce nie zatrzymają quada i "wrąbie" się w garaż?
-Gdzie tego potwora się uruchamia?
-Czy gaz daje się jak na motorze czy jak na moim pierwszym "quadzie 50cc" gdzie była "dźwigienka", którą się gazowało?

Jeżeli znacie lepsze ale nie za drogie do 18 tysięcy do przewozu 2 osób to napiszcie.

Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuje.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: Kymco MXU 300R - Pytania przed zakupem.

Post autor: oolsztyniak » ndz 14 wrz, 2014

CF Moto 500 - nowe kupisz za kwotę niewiele wyższą.
Poczytaj opinie tu na forum bo jest ich całkiem sporo, każdy kto zakupił jest zadowolony
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Robsson
Quad:: canam

Re: Kymco MXU 300R - Pytania przed zakupem.

Post autor: Robsson » pn 15 wrz, 2014

R-ka to w zasadzie ładniej wyglądająca 300-tka.

Ad.1 Nie jest. Zależy oczywiście jakich gabarytów jest ten 13 latek. Jak standardowych na dziś -dzieciaki sa duże nie będzie kłopotu

Ad.2 Nie prawda. 2 tarcze z przodu i jedna z tyłu zatrzyma go prawie w każdej sytuacji. Czy wjedziesz/dziecko w garaż/przeszkodę zależy tylko od kierowcy i jego wyobraźni (np gdy śnieg)

Ad.3 "Potwora" odpala się rozrusznikiem a dokładniej guzikiem umieszczonym od przodu na przełącznikach (świateł, kierunkowskazów, sugnału) przy lewej manetce. Musisz jeszcze mieć dźwignie biegów w pozycji N i wciśnięty hamulec.

Ad.4 W quadach gazuje się prawym kciukiem przy pomocy "cyngla"

Zależy do czego potrzebujesz sprzęta. Ja kupiłem 300 tke i po kilku wypadach bardzo mi podchodzi jako pierwszy gad na nie jakoś mocno wymagający teren.
Podstawa to zapomnieć o nawykach z motocykli żeby sobie krzywdy nie zrobić i pamiętać, że to ośka (teren zabawy i jego ukształtowanie) i że jest trochę wąska - w poślizgach i np trawersach. Ale to nie jest wielki problem jak się o tym pamięta.
Jak potrzebujesz coś "rozwojowego" i dla ambitniejszej zaraz zabawy to jak kolega radzi albo co innego 4x4. Jesli dla rekreacyjnych pojeżdżawek dla Ciebie i dziecka ja polecam. Zwłaszcza zadbaną używkę. Bo przy kasie 18kzł pewnie poszukałbym czegoś lepszego.
Pzdr
V2.....sound of madness :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kymco”