jakie dokumenty potrzebne sa do rejestracji quada pilne

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
lagoski

Re: jakie dokumenty potrzebne sa do rejestracji quada pilne

Post autor: lagoski » śr 10 wrz, 2014

A co z quadami co maja Pojemność 500 i wiecej niż 20 koni a sa zarejestrowane jak oni to robią?

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pt 12 wrz, 2014

"Alpejskie kombinacje" ;-)

Pojawia się później problem, jak jedziesz zrobić badania techniczne ;-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » pt 12 wrz, 2014

"Problem" z pojazdami o wiekszej mocy jest taki... jezeli byl zarejestrowany to wiekszego problemu z przerejestrowaniem nie ma... to tylko zalezy od dobrej woli diagnosty... ja mialem suzuki ltr 450 i w dowodzie miala wbite 37kw... podczas przerejestrowania pani w wydziale komunikacji nawet nie zwrocila na to uwagi... wiec dla pewnosci sam sie dopytalem...ona zglupiala bo nie wiedziala o co chodzi wiec zawolala kierownika... na to on powiedzial... jezeli quada ktos zarejestrowal i mial on wbite 37kw to on nie ma podstaw zeby go nie dopuscic do ruchu.
Z diagnista bylo podobnie ... tylko nie kazdy tak zdrowo do tego podchodzi... bo jeden mi powiedzial ze scisle w rozporzadzeniu jest napisane ze quad moze byc dopuszczony jedynie z 14kw ...wiec pojechalem do drugiego a on powiedzial mi to sama spiewke co kierownik WK..czyli jezeli pojazd jest zarejestrowany i nawet jezeli ma wbite oryginalnie w dowodzie 37kw to on nie ma nic do tego bo musialo byc to wczesniej zweryfikowane wiec nie ma podstaw do tego zeby nie zrobic przegladu...
Jak dla mnie to jest chore prawo ze mozna dopuscic do ruchu pojazdy o mocy do 14kw... przeciez z gory wiadomo ze grizzly 700 nie ma 14kw a jest zarejestrowany.. wiem ze jest przykladowo dlawiony na potrzeby rejestracji ale zaraz po tym ograniczenie zostaje usuniete

Co do rejestracji jako sam.. jest troche zabawy przy tym i spore koszty z tym zwiazane... wpisz w google "jak zarejestrowac pojazd sam" a uzyskasz multum info na ten temat
Jezeli chcesz miec pojazd zarejestrowany... to lepiej szukaj takiego z pelna dokumentacja i homologacja... taniej cie to wyniesie i zaoszczedzi stresu

lagoski

Post autor: lagoski » pt 12 wrz, 2014

Powiedzcie mi czy honda trx 475 fm to dobry quad? I czy biegi będzie mial na nogę?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”