akumulator do cf 500
akumulator do cf 500
Kupiłem nową cf 500 4 miesiące temu, średnio jeździłem co tydzień. W ostatni weeknd chciałem go odpalić a tu zonk, słychać tylko cykanie, słabo działa klakson...to myśle akumulator się rozładował. Ładowałem całą noc i nici z odpalenia. Dzisiaj zawiozłem na serwis, posprawdzali cały dzień i powiedzieli że akumulator do wymiany. Czy to możliwe ze akumulator fabryczny jest taki beznadziejny?
Jaki lepszy akumulator polecacie do cf 500?
Jaki lepszy akumulator polecacie do cf 500?
Re: akumulator do cf 500
Ja mam już dwa lata Quad czasami stoi 2 miesiące nie odpalany i potem kręci bez problemów więc podejrzewam że po prostu coś nie tak z tym twoim akumulatorem jest nie tak może był uszkodzony od początku ?
możliwe że był zbyt niski poziom elektrolitu, częsty przypadek
To jeszcze doradzie jak model, jaka firmy i gdzie kupić
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Jakie kupić? Reklamacja!
Mój miał 4 lata i kręcił bez problemu.
Mój miał 4 lata i kręcił bez problemu.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
No właśnie skoro masz 4 miesiące to powinni ci bez łaski uznać reklamacje
Gościu na serwisie gwarancyjnym twierdzi że gwarancja akumulatora nie obejmuje, to jest prawda?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Nie to nie jest prawda.
Niech Ci pokaże gdzie w karcie gwarancyjnej jest taki zapis i się pod nim podpisales.
Co za cwaniak
Niech Ci pokaże gdzie w karcie gwarancyjnej jest taki zapis i się pod nim podpisales.
Co za cwaniak
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
OK jutro do gostka zadzwonię i go przycisnę z tym akumulatorem i zobaczymy co wtedy powie.
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Cf 500 ma 12V 18Ah,na allegro jest duży wybór,trzeba dobrać też pod względem wymiarów i klem po której stronie +,aku musi być z dołączonym elekrolitem[trzeba samemu wlać,ja kupiłem aku bez i musiałem wlewać strzykawka a tu są pojemniki,instrukcja jest to łatwo sobie poradzisz.Yuasa to dobry aku ale są w czarnej obudowie[ Japan] i w białej [podróba jakaś] jeżeli nie uznają ci gwarancji to niestety tylko kupno nowego.Nie wiem jak się sprawdzają żelowe bo nigdy nie miałem,3 razy wymieniałem ale zawsze kwasowe.grzmot pisze:To jeszcze doradzie jak model, jaka firmy i gdzie kupić