problem z przeniesieniem napędu wariator sprzęgło
problem z przeniesieniem napędu wariator sprzęgło
Witam
Po ściągnięciu paska i sprzęgła i ponownym złożeniu mam problem w tym że quad nie chce jechać na biegu D wygląda to tak jak bym wrzucił w samochodzie 5 bieg i ruszał jak wrzucę 1 to quad mozolnie rusza jak już osiągnę ok 40km to wtedy ładnie się zbiera tak do 60 bo potem już silnik osiąga maksymalne obroty. Pasek na wariatorze jest maksymalnie na górze a na sprzęgle prawie na dole a sądzę ze powinno być odwrotnie
Po ściągnięciu paska i sprzęgła i ponownym złożeniu mam problem w tym że quad nie chce jechać na biegu D wygląda to tak jak bym wrzucił w samochodzie 5 bieg i ruszał jak wrzucę 1 to quad mozolnie rusza jak już osiągnę ok 40km to wtedy ładnie się zbiera tak do 60 bo potem już silnik osiąga maksymalne obroty. Pasek na wariatorze jest maksymalnie na górze a na sprzęgle prawie na dole a sądzę ze powinno być odwrotnie
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: problem z przeniesieniem napędu wariator sprzęgło
To musi być problem wariatorem musisz go rozebrać do gołego wałka i posprawdzać czy coś się tam nie blokuje.
a sprężyna na sprzęgle ma jakieś znaczenie. dziwne bo wszystko przed było ok nic tam nie dotykałem, jedyne co to zapaliłem silnik jak paska nie było
- beben1982
- Kontakt:
No to tak się nie robi to coś się pewnie z rolkami porobiło albo na tulejce coś się przytarło i trzyma na tulejce wariator.
I pewnie sprężyny na sprzęgle sie wyciągły
- beben1982
- Kontakt:
Możesz wyciągnąć sprzęgło i sprawdzić stan sprężynek które trzymają szczęki sprzęgła i możesz też sprawdzić stan sprężyny głównej.
Zdecydowanie zacznij od wariatora. Obstawiam w ciemno że jedna albo więcej rolek stanęła w poprzek. Po złożeniu wszystkiego pasek powinien być "w dole" wariatora.
- beben1982
- Kontakt:
No tak może być z tymi rolkami jak odpalił quada z założonym wariatorem bez paska to tam wszystko się porzestawaiło.
Nakrętka na wariatorze to gwint prawy?
Zawsze i wszędzie
bez pneumata nie odkręcisz.

Ozo Drapers Squad