problem z paskiem

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
MarianTotalQuad
Quad:: Lucky Star 300
Imię: Marcin

problem z paskiem

Post autor: MarianTotalQuad » pt 29 sie, 2014

Witam jestem posiadaczem lucky star 250-300 od kąt go kupiłem zrobiłem 500km i pewnego dnia pęk mi pasek napędowy kupiłem nowy za 85 zł roztrzaskał sie po 10 km kupiłem kolejny i znowu to samo dałem do sprawdzenia sprzęgło wyczyscili go tam w srodku sprawdzili czy nie ma luzów i takie tam poskładałem go kupiłem kolejny pasek i znowu to samo wiec kupiłem nowy wariator złozyłem kupiłem znowu nowy pasek zrobiłem 10 km i wykreciłem pokrywe paska i juz zaczyna go brać od srodka dosłownie sie pruje prosze o pomoc z góry dziekuje:)

Awatar użytkownika
beben1982
Quad:: LS 500cc
Imię: Kamil
Kontakt:

Re: problem z paskiem

Post autor: beben1982 » pt 29 sie, 2014

Jak się kupuje chińszczyzne to tak jest. Kup org. pasek BANDO i powinno byc ok.

zybiman
Quad:: Access 450s
Imię: Zbigniew

Post autor: zybiman » czw 04 wrz, 2014

To raczej nie wina pasków. Abo coś żle składasz i pasek pracuje pod kątem, albo któreś koło ma jakąś skaze że go uszkadza. Chyba że paski które kupujesz są za luźne to też moze je zrywać. Co do pasków Bando to niby taki zamówiłem i odesłałem ostatnio od razu bo nie trzymał wogóle wymiarów i widac było ze tandetna podróba, więc jak za 100 zł to nie będzie bando.

zybiman
Quad:: Access 450s
Imię: Zbigniew

Post autor: zybiman » czw 04 wrz, 2014

Dzisiaj na próbe wsadziłem pasek 828x22,5x30 za 35 zł WMMotor. Troche dziwnie sie na nim jezdzi. vmax troche spadła, tak do 85 km/h ale lepiej startuje, do kręcenia bączków na zuzlu itp rewelacja nie trzeba reduktora uzywać. Wydaje mi sie ze gdyby był ciut szerszy to by było jeszcze lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”