Quad 20,000 - 30,000 zł
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: jaki nowy quad do 30 tys przeprawowy z homologacją
Demonic o mim KQ też chcę zrobić taki mały serial, zbieram się do tego od zakupu, gromadzę zdjęcia, lecz wciąż czasu brak. Myślę że warto bo niby KQ które wszyscy znają ale gdy zacząłem zadawać pytania, okazało się że nikt nie potrafi na nie odpowiedzieć, więc mam kilka ciekawych rzeczy do opowiedzenia czytelnikom. Zwłaszcza jak wystroić układ jezdny KQ by prowadził się prawie jak ośka lub Renegade. To była długa droga, która zabrała mi wiele godzin lektury i trochę $ dotarłem jednak do złotego środka
Łukasz nigdy nie jeździłem na Abuzzach ale słyszałem o nich życzliwe opinie, jakkolwiek po rozmowach ze Sławkiem wiem że ostrzy zęby na BH1 w następnym quadzie bo mimo wszystko lepiej radzą sobie prawie w każdej dziedzinie od CST.
Mam na koncie opony Duro, Kenda Executioner, Zilla 26', Big Horn 25 i All Trak 25'
Moje ulubione gumy to BH i AT.
BH ma więcej zalet, a na AT jeździ się zabawniej...
Łukasz nigdy nie jeździłem na Abuzzach ale słyszałem o nich życzliwe opinie, jakkolwiek po rozmowach ze Sławkiem wiem że ostrzy zęby na BH1 w następnym quadzie bo mimo wszystko lepiej radzą sobie prawie w każdej dziedzinie od CST.
Mam na koncie opony Duro, Kenda Executioner, Zilla 26', Big Horn 25 i All Trak 25'
Moje ulubione gumy to BH i AT.
BH ma więcej zalet, a na AT jeździ się zabawniej...
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Nie mówię, że BH to "dno", po prostu arbuzy nie nadają się w błoto i tyle.
Szybko się zalepiają no i kaplica bo stoisz
Ale to nie są opony w błoto bo jak opona jest "all" to znaczy, że nie wjedziesz wszędzie.
Do mojej jazdy arbuz jest rewelacyjny i następną gumą też pewnie będzie arbuz.
BTW mieliśmy dyskutować o quadzie za trzy dychy a nie o oponach
Ale to nie są opony w błoto bo jak opona jest "all" to znaczy, że nie wjedziesz wszędzie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
ŁooooPanie jaki taliban, o tym nie można pisać o tamtym też nie to o czym?oolsztyniak pisze:Nie mówię, że BH to "dno", po prostu arbuzy nie nadają się w błoto i tyle.
W sprawie quada najbliższego 30tys sprawa jest prosta.
Dla wielbicieli turystyki w dwie osoby CF X8
Dla mających zamiar jeździć przeprawowe, podnosić swoje umiejętności przeprawowe a we dwójkę jeżdżących od czasu do czasu Polaris 570
Ta sama półka cenowa inne zastosowania pojazdów.
W sprawie opon.
Poczekaj jak Piotr zacznie jeździć na BH to zmienisz zdanie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
Ja mam dla jednej osobyDKfan pisze: Dla wielbicieli turystyki w dwie osoby CF X8
I tu też można podnosić swoje umiejętności terenowe i przeprawowe
Ale kolega wspomniał, że CF Moto jest dla niego "za mocne".
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
czy słyszeliście o http://boguslawski.org.pl/ ?
ma kingquada za 36.2 ze wspomaganiem + homologacja niecałe 3 tys
to pierwsze miejsce z moich okolic ktore podalo ceny, wiec na pewno da sie kupic taniej...
ma kingquada za 36.2 ze wspomaganiem + homologacja niecałe 3 tys
to pierwsze miejsce z moich okolic ktore podalo ceny, wiec na pewno da sie kupic taniej...
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Łukasz, a to od kiedy podnosisz swoje umiejętności terenowe, bo żwirowni bałeś się jak ognia.
Nie dotykałem nawet tej abuzy czy jakoś tam, ale nie porównuj jej do big horna, bo to nie wypada, BH to opona do prawie wszystkiego (Błoto na pewno gorzej niż zilla- meychem)
Nie dotykałem nawet tej abuzy czy jakoś tam, ale nie porównuj jej do big horna, bo to nie wypada, BH to opona do prawie wszystkiego (Błoto na pewno gorzej niż zilla- meychem)
- oolsztyniak
- Moderator
Zesrałem się w gacie ze strachu.robertmuszka pisze:Łukasz, a to od kiedy podnosisz swoje umiejętności terenowe, bo żwirowni bałeś się jak ognia.
Później miałem przez kilka dni koszmary.
Za przeproszeniem pier...olisz takie głupoty że szkoda słuchać ....
Pewnie że nie, nie wolno porównywać nic do niczegorobertmuszka pisze:Nie dotykałem nawet tej abuzy czy jakoś tam, ale nie porównuj jej do big horna, bo to nie wypada, BH to opona do prawie wszystkiego (Błoto na pewno gorzej niż zilla- meychem)
Nie daj Bóg porównać innego quada do Japońskiego albo inne opony do Maxisa.
Bo wszystko inne do niczego się nie nadaje.
Pier...olenie o Szopenie, słuchać mi się już tego nie chce bo żal mi du.pe ściska ....
Jeździjcie sobie dalej na tej zaje....istej Japonii i na tych zaje...istych oponach.
A dla tych co szukają czegoś innego lub alternatywy wybudujcie karcer bo jakim w ogóle prawem mają pytać ....
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Łukasz, ja opisuje sytuacje, więc nie opowiadaj pierdół, bo był przy tej sytuacji Jacek i Mecek. Skoro tak stawiasz sprawe to jesteś dla mnie d*** wołowa i tyle.
Zawsze Ty sie sadzisz, jak ktoś porównuje innego quada do Cf-ki. Poznałem Twój styl jazdy i Cf sie nadaje do takich zastosowań jak stosujesz. ale niestety gdybym ja chciał poganiać takim 400 kilowym quadem w terenie to albo bym sie zabił albo stracił quada.
Jak pośmigasz na kilku oponach , ale nie turystycznie dla zrobienia kilometrów, ale dla pośmigania w terenie (błotko piasek górka), to wtedy możemy pogadać. Pozdrawiam.
Zawsze Ty sie sadzisz, jak ktoś porównuje innego quada do Cf-ki. Poznałem Twój styl jazdy i Cf sie nadaje do takich zastosowań jak stosujesz. ale niestety gdybym ja chciał poganiać takim 400 kilowym quadem w terenie to albo bym sie zabił albo stracił quada.
Jak pośmigasz na kilku oponach , ale nie turystycznie dla zrobienia kilometrów, ale dla pośmigania w terenie (błotko piasek górka), to wtedy możemy pogadać. Pozdrawiam.
- oolsztyniak
- Moderator
Wybrałem takiego jak chciałem.robertmuszka pisze:Poznałem Twój styl jazdy i Cf sie nadaje do takich zastosowań jak stosujesz.
Nie wjeżdżam w wodę pod kierownicę, nie błocę pod kierownicę, nie wjeżdżam na pionowe ściany.
Nie czuję takiej wewnętrznej potrzeby.robertmuszka pisze: Jak pośmigasz na kilku oponach , ale nie turystycznie dla zrobienia kilometrów, ale dla pośmigania w terenie (błotko piasek górka)
Raz szkoda mi pieniędzy
Dwa nic na siłę
Trzy nie mam ani parcia ani ciśnienia
Cztery jeżdżę tak jak chcę i na czym chce.
Nikt nie będzie mi wmawiał, że robię coś źle, na ch.ujowych oponach i nie na takim quadzie.
To mój wybór i moja decyzja - ŚWIADOMA.
Nie musimyrobertmuszka pisze:to wtedy możemy pogadać.
Również.robertmuszka pisze:Pozdrawiam.
Skończyłem dyskusję.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Chłopaki dajcie spokój...
Takie konwersacje do niczego nie prowadzą..
Po co się spierać.Każdy dokonuje wyboru świadomie. Nie ważne na czym jeździsz ! ważne żeby się dobrze bawić. Każdy z nas różni się osobowością techniką jazdy oraz wysokością dostarczanej adrenaliny do organizmu
Chłopaki oczekują od nas doświadczonych raiderów porad.
Wróćmy proszę do tematu bo miło się z wami pisze i czyta Wasze posty.
Takie konwersacje do niczego nie prowadzą..
Po co się spierać.Każdy dokonuje wyboru świadomie. Nie ważne na czym jeździsz ! ważne żeby się dobrze bawić. Każdy z nas różni się osobowością techniką jazdy oraz wysokością dostarczanej adrenaliny do organizmu
Chłopaki oczekują od nas doświadczonych raiderów porad.
Wróćmy proszę do tematu bo miło się z wami pisze i czyta Wasze posty.
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...