SWAP Lucky Star
- 660760239
- Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
- Imię: Damian
Re: SWAP Lucky Star
A tylnej nie zmieniać ?
Ile będzie szybszy mniej więcej?
Ile będzie szybszy mniej więcej?
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Jak na 15z przód 40z tył leci 90km/h to na 17z powinien lecieć ok. coś w granicach 100km/h może troszkę więcej. Możesz też założyć na tył mniejszą 32z http://allegro.pl/lucky-star-access-tylna-zebatka-napedowa-250-300-i4470110169.html a na przód 17z i sprawdzić jak będzie śmigał ale na dużą moc już nie licz ale prędkość max się zwiększy.
Prędkość max możesz sobie policzyć mając kilka wejściowych danych.
Napisałem na szybko kalkulator
Wpisujesz ile zębów masz teraz z przodu i z tyłu, i przy jakiej prędkości obrotowej masz np 90 czy 80km/h
W niebieskim polu jakie chciałbyś zamontować zębaki, w zielonym wyskoczy jaką teoretycznie prędkość osiągniesz.
Oczywiście najlepiej te wyliczenia sprawdzą się tam gdzie przełożenie napędu odbywa się przez skrzynie manualną, przy przekładni CVT jest więcej czynników które mogą wpływać na prędkość max..... ale będziesz miał przynajmniej jakąś przybliżoną prędkość.
Z zębatkami nie przesadzaj, bo np jeśli teraz silnik osiąga 8000 obr/min to zakładając zębatki na których teoretycznie osiągniesz powiedzmy 140km/h, może się okazać że silnik nie będzie miał wystarczającej mocy aby wkręcić się na takie obroty.
Poniżej link do pobrania
Napisałem na szybko kalkulator
Wpisujesz ile zębów masz teraz z przodu i z tyłu, i przy jakiej prędkości obrotowej masz np 90 czy 80km/h
W niebieskim polu jakie chciałbyś zamontować zębaki, w zielonym wyskoczy jaką teoretycznie prędkość osiągniesz.
Oczywiście najlepiej te wyliczenia sprawdzą się tam gdzie przełożenie napędu odbywa się przez skrzynie manualną, przy przekładni CVT jest więcej czynników które mogą wpływać na prędkość max..... ale będziesz miał przynajmniej jakąś przybliżoną prędkość.
Z zębatkami nie przesadzaj, bo np jeśli teraz silnik osiąga 8000 obr/min to zakładając zębatki na których teoretycznie osiągniesz powiedzmy 140km/h, może się okazać że silnik nie będzie miał wystarczającej mocy aby wkręcić się na takie obroty.
Poniżej link do pobrania
Kod: Zaznacz cały
http://host1gb.net.pl/download.php?file=028ced48a3eaa9c3106ac65c55f3f440
- 660760239
Dzięki za odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno pytanie zaniedbałem troche stan oleju w silniku i go troche przytarłem.Chodzi normalnie ale bierze olej.Jakbym wymieniła cylinder i tłok czy mogę tu z czymś pokompinować aby uzyskac więcej mocy?
Mam jeszcze jedno pytanie zaniedbałem troche stan oleju w silniku i go troche przytarłem.Chodzi normalnie ale bierze olej.Jakbym wymieniła cylinder i tłok czy mogę tu z czymś pokompinować aby uzyskac więcej mocy?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
troszkę trzeba tam inaczej uchwyty przyspawać i rzecz jasna później trzeba to pomalowaćcostigan pisze:Witam wszystkich fanów lucky stara. Mam pytanie odnośnie klatki silnika czy jest coś spawane chodzi mi o mocowanie silnika i czy potem musi być malowana zastanawiam się nad swapem, śledzę od początku forum i na atv i teraz tu i widzę ze przeróbka daje wielką frajdę posiadaczom nowego ulepszonego lucka
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
a te filmy wyżej przedctawiają tor u mojego kolegi sam tam za koparką z łopatą latałem hehe tylko to pod crossa było robione quadem z rampy sie skakać nie da
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
No i niestety naprawa quada przeciągnie się o tydzień bo oś tylnia nie dojdzie na czas.
-
jak chcesz jechac 250 tką 120km/h to przełożenia napewno ci w tym nie pomogą musiał byś chyba założyć koła od kolarzówki i sciągnąć plastiki żeby opory powietrza były mniejsze i z górki moja 500 ta która ma ponad 30 koników więcej leci ok 140 km/h im większa prędkość tym większe opory660760239 pisze:Chciałbym was spytać chłopaki o małą przeróbkę lucky star 250.Quad ma cylinder po szlifie i wstawiony większy tłok + tłumnik sportowy razem wyszło 26 km na hamowni.Chciałbym żeby lucek poleciał gdzieś 110 120 km a obecnie leci 90.Czy załatwi to wymiana zębatki? Proszę o odp.
- 660760239
Pytanie o kupno silnika.
Już mnie przeszło przerabianie zębatek.
Ale mam jeszcze jedno pytanie tak jak pisałem wyżej jejździłem przez pewien czas na bardzo małym stanie oleju w silniku nie zajrzałem.I teraz bierze olej i stracił na mocy więc remont będzie pewnie kosztował z 1000 zł.A mówiłeś że masz na sprzedaż silnik do lucky stara.
Jaka cena?
Jakie pojemności posiadasz.
Już mnie przeszło przerabianie zębatek.
Ale mam jeszcze jedno pytanie tak jak pisałem wyżej jejździłem przez pewien czas na bardzo małym stanie oleju w silniku nie zajrzałem.I teraz bierze olej i stracił na mocy więc remont będzie pewnie kosztował z 1000 zł.A mówiłeś że masz na sprzedaż silnik do lucky stara.
Jaka cena?
Jakie pojemności posiadasz.
-
na ten moment nie mam silnika z Lsa