Kamera Contour aktualizacja softu.
Re: Kamera Contour aktualizacja softu.
A więc po wymianie karty problem ustał ( miałem inną też 32 GB tylko że kupiona z rok temu, więc Daniel masz rację że coś pozmieniali z tymi kartami ). Wynika z tego że kamera nie współpracuje z nowszymi kartami z oznaczeniem "HC 1 " ( w tablecie działa bez problemu więc nie muszę jej reklamować. )
Potwierdzam że trzeba formatować kartę z kamery bo inaczej nie pójdzie ( też mi to trochę zajęło zanim to skumałem oczywiście dzięki sugestii Lejka ).
Dzięki Panowie za podpowiedzi i sugestie, fajnie że można na Was liczyć
Może mój problem ułatwi następnym razem komuś życie
Potwierdzam że trzeba formatować kartę z kamery bo inaczej nie pójdzie ( też mi to trochę zajęło zanim to skumałem oczywiście dzięki sugestii Lejka ).
Dzięki Panowie za podpowiedzi i sugestie, fajnie że można na Was liczyć
Może mój problem ułatwi następnym razem komuś życie
A tak przy okazji zapytam na jakich nastawieniach kamery najczęściej nagrywacie? Mam wrażenie że obraz jest ziarnisty, pomimo ustawienia na najwyższe parametry... Czy warto nagrywać na ustawieniu balansu światła na auto? jakie macie doświadczenia w tym temacie?
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Ja ustawiam 60 klatek 720 hd , jeśli się nie mylę to ustawienie DUSK i balans światła Auto, nie potrzeba mi dawać na ful hd bo na tych ustawieniach daje radę i obraz płynnie idzie przez ustawienie 60 klatek , może trochę po czasie odpowiedź ale dobrze by było jak by każdy opisał swoje spostrzeżenia, a bo bym zapomniał ja mam roama jedynkę ze wgranym softem od dwójki i przy słabym oświetleniu też jest obraz ziarnisty, dlatego ustawienia jakie dałem są do pogodnego dnia(słonecznego) i bardzo dobrze widać .
-
A ja mam cały czas problem z moją kamerą Contour +2. Często zdarza się, że kamery nie można wyłączyć lub załączyć (pomaga wyjęcie baterii). Była już w naprawie gwarancyjnej - wymieniono całą elektronikę i problem nie został rozwiązany. Czy może to być wina karty ? Używam SanDisk 32 GB Ultra . W instrukcji nie ma przeciwwskazań do używania takiej karty.
Czy macie podobne problemy z kamerą ?
Czy macie podobne problemy z kamerą ?
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Nigdy czegoś takiego nie miałem.... ciekawe..... ??
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Problem z włączeniem lub wyłączeniem raczej nie leży po stronie karty.
Gdyby to był problem z nagrywaniem to tak bo podczas nagrywania kamera potrafi szaleć, zawieszać się i nie wiadomo co jeszcze także wg mnie nie tu jest problem.
Zareklamuj jeszcze raz - niech dystrybutor szuka rozwiązania
Gdyby to był problem z nagrywaniem to tak bo podczas nagrywania kamera potrafi szaleć, zawieszać się i nie wiadomo co jeszcze także wg mnie nie tu jest problem.
Zareklamuj jeszcze raz - niech dystrybutor szuka rozwiązania
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- jarecki13
a jakiej klasy masz kartę bo to ,że to sandisk to nie znaczy ,że to karta klasy 10 a takie karty powinno się używać do sprzętu który nagrywa w formacie ful HD ewentualnie spróbuj z inną baterią.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Może się tak dziać jak masz nieorginalna baterie.
Karta raczej nie ma wpływu na on/off
Karta raczej nie ma wpływu na on/off
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- jarecki13
ewentualnie jak jest całą pelna to będzie pipkać i się nie włączy nagrywanie ja kilka razy miałem taki przypadek że się nie chciała włączyć- przyczyny nie znalazłem teraz włącza się normalnie bez żadnych zaciec.
- jarecki13
ewentualnie jak jest całą pelna to będzie pipkać i się nie włączy nagrywanie ja kilka razy miałem taki przypadek że się nie chciała włączyć- przyczyny nie znalazłem teraz włącza się normalnie bez żadnych zaciec. Spróbuj ja zresetowac a kartę formatuj innych pomysłów już nie mam , potem to już szukaj awarii mechanicznych