Kamera Contour aktualizacja softu.

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
Awatar użytkownika
grzoj
Quad:: Yamaha Grizzly 700 :)

Re: Kamera Contour aktualizacja softu.

Post autor: grzoj » pt 09 maja, 2014

A więc po wymianie karty problem ustał ( miałem inną też 32 GB tylko że kupiona z rok temu, więc Daniel masz rację że coś pozmieniali z tymi kartami ). Wynika z tego że kamera nie współpracuje z nowszymi kartami z oznaczeniem "HC 1 " ( w tablecie działa bez problemu więc nie muszę jej reklamować. )
Potwierdzam że trzeba formatować kartę z kamery bo inaczej nie pójdzie ( też mi to trochę zajęło zanim to skumałem oczywiście dzięki sugestii Lejka :ok: ).

Dzięki Panowie za podpowiedzi i sugestie, fajnie że można na Was liczyć :oklaski:
Może mój problem ułatwi następnym razem komuś życie :D

Awatar użytkownika
grzoj
Quad:: Yamaha Grizzly 700 :)

Post autor: grzoj » pt 09 maja, 2014

A tak przy okazji zapytam na jakich nastawieniach kamery najczęściej nagrywacie? Mam wrażenie że obraz jest ziarnisty, pomimo ustawienia na najwyższe parametry... Czy warto nagrywać na ustawieniu balansu światła na auto? jakie macie doświadczenia w tym temacie? :myśli:

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » ndz 06 lip, 2014

Ja ustawiam 60 klatek 720 hd , jeśli się nie mylę to ustawienie DUSK i balans światła Auto, nie potrzeba mi dawać na ful hd bo na tych ustawieniach daje radę i obraz płynnie idzie przez ustawienie 60 klatek , może trochę po czasie odpowiedź ale dobrze by było jak by każdy opisał swoje spostrzeżenia, a bo bym zapomniał ja mam roama jedynkę ze wgranym softem od dwójki i przy słabym oświetleniu też jest obraz ziarnisty, dlatego ustawienia jakie dałem są do pogodnego dnia(słonecznego) i bardzo dobrze widać .

krzysztofj5

Post autor: krzysztofj5 » pt 08 sie, 2014

A ja mam cały czas problem z moją kamerą Contour +2. Często zdarza się, że kamery nie można wyłączyć lub załączyć (pomaga wyjęcie baterii). Była już w naprawie gwarancyjnej - wymieniono całą elektronikę i problem nie został rozwiązany. Czy może to być wina karty ? Używam SanDisk 32 GB Ultra . W instrukcji nie ma przeciwwskazań do używania takiej karty.
Czy macie podobne problemy z kamerą ?

Awatar użytkownika
LEJEK
Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
Imię: Tomek

Post autor: LEJEK » sob 25 kwie, 2015

Nigdy czegoś takiego nie miałem.... ciekawe..... ??
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 28 kwie, 2015

Problem z włączeniem lub wyłączeniem raczej nie leży po stronie karty.
Gdyby to był problem z nagrywaniem to tak bo podczas nagrywania kamera potrafi szaleć, zawieszać się i nie wiadomo co jeszcze także wg mnie nie tu jest problem.
Zareklamuj jeszcze raz - niech dystrybutor szuka rozwiązania
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » wt 28 kwie, 2015

a jakiej klasy masz kartę bo to ,że to sandisk to nie znaczy ,że to karta klasy 10 a takie karty powinno się używać do sprzętu który nagrywa w formacie ful HD ewentualnie spróbuj z inną baterią.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 28 kwie, 2015

Może się tak dziać jak masz nieorginalna baterie.
Karta raczej nie ma wpływu na on/off
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » śr 29 kwie, 2015

ewentualnie jak jest całą pelna to będzie pipkać i się nie włączy nagrywanie ;) ja kilka razy miałem taki przypadek że się nie chciała włączyć- przyczyny nie znalazłem teraz włącza się normalnie bez żadnych zaciec.

Awatar użytkownika
jarecki13

Post autor: jarecki13 » śr 29 kwie, 2015

ewentualnie jak jest całą pelna to będzie pipkać i się nie włączy nagrywanie ;) ja kilka razy miałem taki przypadek że się nie chciała włączyć- przyczyny nie znalazłem teraz włącza się normalnie bez żadnych zaciec. Spróbuj ja zresetowac a kartę formatuj innych pomysłów już nie mam , potem to już szukaj awarii mechanicznych ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”