Quad 20,000 - 30,000 zł
-
Re: jaki nowy quad do 30 tys przeprawowy z homologacją
Witam po przerwie, Access od okolo 2 tygodni jest juz u mnie, zaczalem od smigania po plazy i szybko skonczylem z niewiedzy zblokowalem dyferencjal (tak to sie chyba nazywa) i przy okolo 35 na godzine chcialem skrecic skutek wyladowalem twarza w piachu a quad zaliczyl bokiem 360 stopni po moim boku,srednio mile doznanie,obite zebra,nogi,2 dni chodzilem jak kaleka,cud ze mnie nie polamal,bo nie mialem zadnych ochraniaczy,zaraz po tym dokupilem zboje buty i spodnie.Po przebiegu 40 km trafil na przeglad zerowy,obok polamanego lewego plastiku okazalo sie ze skrzywilo sie mocowanie lamp,po 4 dniach wrocil do mnie ale cos tam w srodku skrzeczy i piszczy,niby serwis mowi ze wszystko oki ale jak zarejestruje to smigam nim do znajomego ktory sam sklada quady zeby go dobrze sprawdzil. Co do samej jazdy to rewelacja,nie jest odkrecony do konca a lecialem nim ponad 70 po plazy,stromy wyjazd pokonuje delikatnie dajac gazu,ma moc ktorej jeszcze dlugo nie bede mial okazji wykorzystac w tym terenie.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Jezeli przy takiej predkosci wywinales orla to.albo skreciles kierownice albo za slabo balansujesz ciałem na zakrętach. Podczep.sie.najlepiej pod jakaś grupe.doswiadczonych riderow i podpatruj ich w czasie.jazdy, poproś o.rady i naukę
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
Witam,quad od 21 lipca w naprawie,naped na 4 kola padl,most do wymiany,problem w tym ze importer go nie ma.Po 2 tygodniach czekania zadzwonilem do importera i dowiedzialem sie ze w przypadku braku czesci,czekaja na dostawe ze szwecji:)ostatnia dostawa byla na poczatku lipca,a z powodu urlopow nastepna bedzie w drugiej polowie sierpnia. Wychodzi na to ze przez miesiac w sezonie bede bez maszyny. Gratuluje importerowi i przestrzegam potencjalnych nabywcow.
-
nie wiesz ile kosztowałaby taka naprawa poza gwarancją?
ps. tego że trzeba będzie czekać na części się spodziewałem.
ps. tego że trzeba będzie czekać na części się spodziewałem.
-
Nie wiem,ale to nie jakas pier******** wiec pewnie 1500-2000,moze wiecej. Ponoc jest tez problem z czesciami do CF Moto. Wyobraz sobie sytuacje ze quad psuje sie na poczatku lipca,a importer nie ma czesci do naprawy i czekasz do konca sierpnia.......,te 2 miesiace to szczyt sezonu a twoja maszyna za ktora troche zaplaciles stoi na serwisie,kto normalny dopuszcza do takiej sytuacji??Powiedzieli mi tez ze czesci wysylane sa do Polski raz na 3 tygodnie,czyli za kazdym razem jak importer nie ma czesci do naprawy,musimy dlugo czekac. Zastanow sie dobrze czy chcesz maszyne do jezdzenia czy w przypadku awarii zeby stal i tygodniami czekal na brakujace czesci.
-
jest to duża niedogodność, którą jednak mogę zaakceptować. Z tego co czytałem sytuacja jest podobna ze wszystkimi koreańczykami/chińczykami jak kymco itd.
Dużo ważniejsza jest dla mnie awaryjność. Nie chcę po 24 miesiącach gwarancji płacić za częste naprawy, lub nawet w czasie jej trwania jeździć 100km do serwisu.
jak to jest z odblokowaniem? od razu quad ma 50KM?
masz z nim jeszcze jakieś problemy?
z góry dzięki za informacje.
Dużo ważniejsza jest dla mnie awaryjność. Nie chcę po 24 miesiącach gwarancji płacić za częste naprawy, lub nawet w czasie jej trwania jeździć 100km do serwisu.
jak to jest z odblokowaniem? od razu quad ma 50KM?
masz z nim jeszcze jakieś problemy?
z góry dzięki za informacje.
Witajcie
Panowie tak czytam wasze posty i zastanawiam się...
Macie do wydania 35000 PLN a Wy bez urazy dla niektórych zastanawiacie się nad kupnem marek no name typu chińsko-tajwańsko-koreańskich sprzętów...
Miałem już 12 w swojej stajni począwszy od Kingway, CF Moto. Polarisy, Grizzly i w życiu ale to w życiu nie kupił bym chińsko-tajwańsko-koreańskich sprzętów... W moim przypadku te sprzęty więcej stały na serwisie czekajac na części niż jeździłem!!! A wielu użytkowników zna opinie o mnie, że jestem pedantem bardzo dbającym o sprzęt...
Gotówka w ilości 35000 to już w miarę duża gotówka i duży wachlarz quadów markowych do wyboru ( i wcale nie pisze o swoim ).
Można kupić quada nowego lub z minimalnym do 2500 przebiegiem, które są w idealnym stanie trzeba poszukać troszkę ( canam 500/650/800 polaris550/850, grizzly 450/550/700 czy Suzuki Kq ).
To są marki, które nie zawiodą po przebiegu nawet 11000 km, a nie naprawy non stop co ma miejsce w w/w sprzętach.
P.S.
Nie chce nikogo urazić, ale taka jest moja opinia.
Pozdrawiam
Panowie tak czytam wasze posty i zastanawiam się...
Macie do wydania 35000 PLN a Wy bez urazy dla niektórych zastanawiacie się nad kupnem marek no name typu chińsko-tajwańsko-koreańskich sprzętów...
Miałem już 12 w swojej stajni począwszy od Kingway, CF Moto. Polarisy, Grizzly i w życiu ale to w życiu nie kupił bym chińsko-tajwańsko-koreańskich sprzętów... W moim przypadku te sprzęty więcej stały na serwisie czekajac na części niż jeździłem!!! A wielu użytkowników zna opinie o mnie, że jestem pedantem bardzo dbającym o sprzęt...
Gotówka w ilości 35000 to już w miarę duża gotówka i duży wachlarz quadów markowych do wyboru ( i wcale nie pisze o swoim ).
Można kupić quada nowego lub z minimalnym do 2500 przebiegiem, które są w idealnym stanie trzeba poszukać troszkę ( canam 500/650/800 polaris550/850, grizzly 450/550/700 czy Suzuki Kq ).
To są marki, które nie zawiodą po przebiegu nawet 11000 km, a nie naprawy non stop co ma miejsce w w/w sprzętach.
P.S.
Nie chce nikogo urazić, ale taka jest moja opinia.
Pozdrawiam
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
-
access max 700 kosztuje 26 tys i ma homologację na ciągnik rolniczy co jest moim wymaganiem
na części się może czeka, ale podobno są one DUŻO tańsze od tych do yamahy czy kg
jak już pisałem, największym problemem może być awaryjność, ale podobno poprzednicy accessa mają dobrą opinię.
co polecisz za takie pieniądze?
wachlarz nie jest już taki szeroki?
na części się może czeka, ale podobno są one DUŻO tańsze od tych do yamahy czy kg
jak już pisałem, największym problemem może być awaryjność, ale podobno poprzednicy accessa mają dobrą opinię.
co polecisz za takie pieniądze?
wachlarz nie jest już taki szeroki?
Wszystkie markowe!! Wież mi ...Nawet za 26000 możesz kupić śliczny sprzęt Honda Rincon 680 piękną ( trzeba szukać i czekać ) ja swoją igiełkę wyposażoną Full kupiłem za 27000 z przebiegiem 1700 km
Do której z pewnością kiedyś wrócę jak tylko Honda zrobi wspomaganie
albo Polaris Xp sprzedałem go chyba za 26000
albo Grizzly 450 można wymieniać i wymieniać....
Trzeba szukać prywatnych ogłoszeń.Naprawdę można znaleźć igiełkę
Zawsze oczywiście ostateczna decyzja zależy od Ciebie
Do której z pewnością kiedyś wrócę jak tylko Honda zrobi wspomaganie
albo Polaris Xp sprzedałem go chyba za 26000
albo Grizzly 450 można wymieniać i wymieniać....
Trzeba szukać prywatnych ogłoszeń.Naprawdę można znaleźć igiełkę
Zawsze oczywiście ostateczna decyzja zależy od Ciebie
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
-
kompletnie nie znam się na quadach, dlatego zakup używanego jest dla mnie bardzo problematyczny...
access ma gwarancje na 24 miesiące..
co z homologacją na ciągnik w twoich propozycjach? ile trzeba by było dołożyć?
access ma gwarancje na 24 miesiące..
co z homologacją na ciągnik w twoich propozycjach? ile trzeba by było dołożyć?