jazda bez homologacji
jazda bez homologacji
Siema,
Mam 15 lat i quada 250 bez jakichkolwiek papierów, jaki mandat (chyba że coś więcej) mi grozi za jazdę po drodze publicznej. I jeszcze jedno jaką karę dostałbym za jazdę po lesie państwowym.
Mam 15 lat i quada 250 bez jakichkolwiek papierów, jaki mandat (chyba że coś więcej) mi grozi za jazdę po drodze publicznej. I jeszcze jedno jaką karę dostałbym za jazdę po lesie państwowym.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: jazda bez homologacji
Za wjazd do lasu 500 zł
Za wjazd w rezerwat/ostoję zwierzyny/paśnik - sąd
Za drogę publiczną laweta + parking policyjny + 1000 za jazdę bez uprawnień + 3360 zł za brak OC
Za to że jesteś małoletni sąd rodzinny.
A kara jaką byś jeszcze dostał to tęgie pasy od ojca i ZOMZ - zakaz opuszczania miejsca zamieszkania.
Za wjazd w rezerwat/ostoję zwierzyny/paśnik - sąd
Za drogę publiczną laweta + parking policyjny + 1000 za jazdę bez uprawnień + 3360 zł za brak OC
Za to że jesteś małoletni sąd rodzinny.
A kara jaką byś jeszcze dostał to tęgie pasy od ojca i ZOMZ - zakaz opuszczania miejsca zamieszkania.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Heh, dzięki za pomoc
Nastraszyłeś chłopaka trochę za mocno Łukaszu drogi. Młodzież powinna się szkolić brak prawa jazdy nie powinien mieć na to wpływu.
Wygląda to tak :
- las - 500 zł
- rezerwat - sąd
- za drogę publiczną owszem laweta albo dzwonisz po przyczepkę, ale nie 1000 zł tylko 500 zł, z OC nie znam tematu
- za brak 18 lat sąd ?? no tutaj to grubo pojechałeś, dostaniesz kuratora przyjdzie raz czy 2 zobaczy że nie ma patologii i adios w aktach nie będzie śladu (wiem bo tak miałem )
Innymi słowy unikaj mocno ruchliwych dróg i miast i stosuj się do przepisów ruchu drogowego aby nie spowodować żadnego wypadku, zapomnij o jakimkolwiek alkoholu.
Wygląda to tak :
- las - 500 zł
- rezerwat - sąd
- za drogę publiczną owszem laweta albo dzwonisz po przyczepkę, ale nie 1000 zł tylko 500 zł, z OC nie znam tematu
- za brak 18 lat sąd ?? no tutaj to grubo pojechałeś, dostaniesz kuratora przyjdzie raz czy 2 zobaczy że nie ma patologii i adios w aktach nie będzie śladu (wiem bo tak miałem )
Innymi słowy unikaj mocno ruchliwych dróg i miast i stosuj się do przepisów ruchu drogowego aby nie spowodować żadnego wypadku, zapomnij o jakimkolwiek alkoholu.
Ozo Drapers Squad
Dzięki Artur, właśnie zbyt "ostre" wydawało mi się to polskie prawo w wykonaniu łukasza ;D
-
- Quad:: Yamaha Grizzly 700. 2014
- Imię: Sylwester
Noi pierw złapać muszą zeby mandat wypisać .
Dokładnie, podstawa to nie dać się złapać.