Mam pytanie mam Raptora od jakiegoś tygodnia i szczerze mówiąc nie miałem jeszcze okazji go przetestować i zastanawia mnie wentylator. A mianowicie czy on kręci się zawsze czy jak osiągnie jakąś temperaturę płyn w chłodnicy ?
Pozdrawiam
Yamaha Raptor 660 wentylator
Re: Yamaha Raptor 660 wentylator
Wentylator włacza się gdy ciecz chłodząca osiągnie daną temperature. A jaki masz problem z wentylatorem ?
Bo po prostu jeździłem ponad godzinę i się nie włączył i tak się właśnie zastanawiam co możę być tam nie tak
Całkiem możliwe że czujnik który uruchamia wentylator jest uszkodzony bądz sam wentylator, sprawdz wentylator na "krótko"
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
A skoro się nie przegrzał to może nie było potrzeby żeby się wentylator włączył.
Najpierw piszesz, że nie miałeś kiedy go przetestować a teraz że jeździłeś godzinę ...
Wentylator będzie działał jak w samochodzie czy każdym innym silniku chłodzonym cieczą - po osiągnięciu zadanej temperatury, żeby płyn się nie zagotował włącza się wentylator żeby go schłodzić.
Gimnazjum oj gimnazjum ....
Najpierw piszesz, że nie miałeś kiedy go przetestować a teraz że jeździłeś godzinę ...
Wentylator będzie działał jak w samochodzie czy każdym innym silniku chłodzonym cieczą - po osiągnięciu zadanej temperatury, żeby płyn się nie zagotował włącza się wentylator żeby go schłodzić.
Gimnazjum oj gimnazjum ....
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.