Allroad Challenger 300 przedni napęd

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
KacperLinhai
Quad:: Linhai Allroad Challenger 300

Allroad Challenger 300 przedni napęd

Post autor: KacperLinhai » sob 19 lip, 2014

Witam mam problem z quadem Allroad Challenger 300 a dokładniej z przednim napędem. Napęd podobno ma się za łączyć automatycznie. Przycisk żółty na kierownicy po prawej stronie nie działa, a kable od przedniego mostu są od łączone iod kostki i zaizolowane taśmą. W moscie przednim wymienione zostały koszyczek, sprężynki koszyczka oras piasty prawa i lewa do ktorych wchodzi pół oska. Gdy jadę pod górę wszystko jest w porządku ale gdy jadę w dół jakby zalaczaly się blokady i rwie kierownicę na wszystkie strony tak ze nie idzie jej utrzymać. Gdy cofne kawałek tak jakby napęd się rozlaczyl ale gdy znowy naczynam jechac w dół się załącza. Chcialbym sie dowiedzieć czemu tak się dzieje i od czego jest ten żółty przycisk. A i mam jeszcze jeden problem poniewarz nagle stracilem hamulec nożny płyn jest, dodam że hamulec tylny jest. Prosiłbym o pomoc bo juz nie wiem co mam robić.

Awatar użytkownika
loonger81
Quad:: X8
Imię: Łukasz

Re: Allroad Challenger 300 przedni napęd

Post autor: loonger81 » sob 19 lip, 2014

Po pierwsze - wypadałoby się przywitać!!!
Żółty przycisk służy do załączenia przedniego napędu. Masz do wyboru 2x4 lub 4x4. Piszesz o braku przewodów między przełącznikiem napędów a mostem wiec napęd na przednie koła nie działa i nigdy nie będzie działał. To tak jakbyś naładowany akumulator włożył do samochodu, nie podłączył go i zastanawiał się dlaczego auto nie chce zapalić. Brak połączenia :)
Napęd nie włącza się automatycznie. Nie ma czegos takiego w tym modelu!!! Zostałeś wprowadzony w błąd. Ciekawi mnie czy masz prawidłowo złożony most skoro tak rwie kierownicą.
Co do hamulców? Spróbuj dobrze odpowietrzyc uklad hamulcowy. Miałem podobny przypadek ale okazalo się iż uszkodziłem przewód hamulcowy. Po wymianie i odpowietrzeniu problem znikł całkowicie.

KacperLinhai

Post autor: KacperLinhai » ndz 20 lip, 2014

Witam zapomniałem o przywitalni , ale już się przywitałem.
Dzisiaj bylem trochę pojeździć po bagnistej drodze i napend przedni działał. Zaczyna rwac kierownicą gdy jadę z góry i spadną obroty i bieg przestaje trzymać w tedy jakby za łączyła się blokada na cztery kola i wtedy idą równo i w tedy rwie kierownicą. Hamulce muszę odpowietrzyc. Most rozbieralem juz 5 razy i wszystko jest w porzadku jedynie elektromagnes jest spalony.

Awatar użytkownika
loonger81

Post autor: loonger81 » ndz 20 lip, 2014

Skoro elektomagnes jest spalony to napęd nie działa.

KacperLinhai

Witam
Jeszcze wieczorem byłem w blocie i jeździłem. Przednie koła buksowaly i tylne też. Jeszcze dalem się bratu przejechac po tym błocie a ja stałem z boku i przednie koła i tylne buksowały. Także napęd z przod działał. Nie wiem co jest grane.
A taki elektromagnes mozna gdzieś w ogóle kupić sam czy trzeba cały z deklem od mostu?

Awatar użytkownika
loonger81

Post autor: loonger81 » ndz 20 lip, 2014

Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją więc niewypowiadam się dalej. Poszukaj w google jakiegoś serwisu i pytaj. Jak dla mnie to raczej z dekielkiem, chodz może być ciężko z kupnem. Malo ostatnio części na necie.

KacperLinhai

Witam
Mnie też to zdziwiło że przod napęd działa. Byłem u gosciabco naprawia quady z sasiedniej miejscowosci i on powiedział ze tak ma być. A że żółty guzik jest do zalaczania blokady.
Części będę szukał na necie. I zrobię napęd na ten guzik jak to było fabrycznie.
Dzieki za odpowiedź

KacperLinhai

Post autor: KacperLinhai » wt 07 paź, 2014

Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu więc napiszę w tym. Mam pytanie do ilu kresek na liczniku grzeje się wam Allroad Challenger 300?
Prosiłbym o szybką odpowiedź.

Awatar użytkownika
loonger81

Post autor: loonger81 » wt 07 paź, 2014

Od trzeciej. Na pierwszych dwóch, wiatrak stoi.

KacperLinhai

Post autor: KacperLinhai » wt 07 paź, 2014

Witam u mnie wiatrak włącza się na drugiej i po chwili wyskakuje trzecia kreska. A najwięcej zagrzałem go do czterech kresek.
Dzięki za odpowiedź bo myślałem że za dużo się grzeje.
Ostatnio zmieniony śr 08 paź, 2014 przez oolsztyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zdublowany post.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”