stuki ze skrzyni biegów
stuki ze skrzyni biegów
hej, jak dodaje gazu lub odpuszczam z okolicy skrzyni biegów słychać jakieś stukanie/zgrzyt ....
co to może być ???
co to może być ???
Re: stuki ze skrzyni biegów
nie chcę Cię straszyć i wcale nie twierdze że tak jest u Ciebie, ale już u kilku posiadaczy x8 i u mnie również stuki z okolic wariatora znaczyły początek zacierania się silnika , u mnie serwis stawiał najpierw na rolki w wariatorze potem na łożysko jednokierunkowe a skończyło się to wymianą silnika , więc jeśli masz gwarancję to jutro do serwisu
może mnie za to nie wyrzucą z forum ale tu masz :
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 0&start=15
może mnie za to nie wyrzucą z forum ale tu masz :
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 0&start=15
nie mam gwarancji, jutro wrzucę filmik tych "odgłosów",
kurczę dopiero co wymieniłem półośkę , tuleje na amorach 8szt. , tuleje wachaczy tył,
zostało mi odpowietrzenie hamulcy ,i jeszcze pare żeczy , a teraz to ....tak to jest jak się kupuje w pośpiechu i po okazyjnej cenie....
kurczę dopiero co wymieniłem półośkę , tuleje na amorach 8szt. , tuleje wachaczy tył,
zostało mi odpowietrzenie hamulcy ,i jeszcze pare żeczy , a teraz to ....tak to jest jak się kupuje w pośpiechu i po okazyjnej cenie....
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Stukot jest jednostajny, pojedynczy, powtarzalny, stuka kilkukrotnie czy tylko jak dodasz gazu i odpuścisz jest pojedynczy stuk?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- oolsztyniak
- Moderator
Czemu wpakował ?
Jak jak kupiłem auto to wymieniłem rozrząd, łączniki stabilizatorów, olej, filtry, tuleje wahacza - też się wpakowałem ?
Jak do tej pory kolega wymienił same części eksploatacyjne oprócz półośki chociaż tu też pewnie wystarczyło w porę wymienić manszetę
Odpowietrzenie hamulca pewnie dlatego, że klocki wymieniali...
Nie popadajmy w paranoje no ludzie .....
Kupiłeś złom i tyle, cf moto jak wyjeżdża z fabryki to już złom.
Ja pierd ......
Jak jak kupiłem auto to wymieniłem rozrząd, łączniki stabilizatorów, olej, filtry, tuleje wahacza - też się wpakowałem ?
Jak do tej pory kolega wymienił same części eksploatacyjne oprócz półośki chociaż tu też pewnie wystarczyło w porę wymienić manszetę
Odpowietrzenie hamulca pewnie dlatego, że klocki wymieniali...
Nie popadajmy w paranoje no ludzie .....
Kupiłeś złom i tyle, cf moto jak wyjeżdża z fabryki to już złom.
Ja pierd ......
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Łukasz, nigdzie nie napisałem że cf to złom - to naprawdę fajny sprzęt w rozsądnych pieniądzach.
A kolega się wpakował, bo kupił po okazji bez gwarancji dojechany sprzęt. Skutki już sam opisał.
A kolega się wpakował, bo kupił po okazji bez gwarancji dojechany sprzęt. Skutki już sam opisał.
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
Dojechany bo wymienił tulejki które i tak siadają i wymienia się na poliuretanowe?
Ja bym tych stuków nie bagatelizował na razie.
Trzeba usłyszeć co to za stukot, wtedy będzie się myśleć
Ja bym tych stuków nie bagatelizował na razie.
Trzeba usłyszeć co to za stukot, wtedy będzie się myśleć
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Dojechany bo na 80% silnik będzie do wymiany. Słyszałem już raz takie stuki z niby wariatora i dawałem sobie rękę uciąć że to nie silnik. No i gdybym był słowny to bym chodził bez ręki...
Ozo Drapers Squad