Chinski quad 125cc półautomat

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
ScorpionS
Quad:: 150cc
Imię: Paweł

Chinski quad 125cc półautomat

Post autor: ScorpionS » ndz 13 lip, 2014

Witam. Dostałem quada 125cc 4t jest to półautomat z biegami 3+1.
Jest to mój pierwszy quad więc nie znam się na tym kompletnie. Do tej pory jeździłem skuterami w 2t i 4t.
Dzisiaj miałem poważny problem z którym nie umiem sobie poradzić.
Przy dzisiejszej przejażdżce jadąc sobie spokojnie quad strzelił z wydechu i zgasł. Próbowałem wszystkiego od czyszczenia gaźnika po wymiane cewki i świecy lecz nie przyniosło to rezultatu.
Zabrałem się za ustawianie zaworów i okazało się że odkręciła się śrubka z zaworu ssącego i wypadła.
Postanowiłem ściągnąć głowice i znaleźć tą śrubkę i wkręcić ją na swoje miejsce razem z nakrętką tak też uczyniłem.
Niestety przy wyjmowaniu głowicy musiałem sciągnąć także zębatke od zaworów i cały rozrząd się poprzestawiał.
Czytałem na różnych forach oglądałem mase filmików lecz nie mogę sobie z tym poradzić.

Po lewej stronie odkręciłem 2 dekielki i ukazało się koło magnesowe kręciłem aż do literki "T"
Na zębatce zaworowej jest taka kropeczka i próbowałem ją ustawić do "wycięcia w głowicy" lecz przy takim ustawieniu zawór ssący jest wciśnięty do połowy. Quad na tak ustawionym zapłonie niestety nieodpala. Czy macie jakieś pomysły co robię źle i na co mam zwrócić uwagę?

Firmy quada nie znam ponieważ nie posiada on homologacji i plastiki były malowane także żadnych naklejek nie posiada.
Oznaczenia na silniku to 3+1 125cc oraz 157 fmi jak dobrze przeczytałem.
Mam nadzieję na szybką pomoc. Pozdrawiam Paweł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”