Sprzedam X8

Tematy, które były już wcześniej na forum, albo tematy nieaktualne...
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Sprzedam X8

Post autor: DKfan » czw 10 lip, 2014

oolsztyniaczku
Bo żeś leciał niesiony homilią do Cf-kowiczów, już sobie układałeś w głowie jakie będzie słowo na niedzielę które wygłosisz do wyznawców X8owców.
Tak się w tym zapamiętałeś że zapomniałeś że za Tobą leci KQ i G700 na błotniakach i w każdym zakręcie przy 80km/h odmawiają zdrowaśki bo ich nosi jak dziada po pustym kościele. Popylałeś aż Ci się antena na berecie jarzyła a Robert do odcięcia dochodził.

Tak jak wyżej pisałem niestety nie ma sprzętów uniwersalnych, przy takiej jeździe KQ czy G700 Cię nie dogoni, a Ty nie dogonisz ich w błocie, lesie czy na żwirowni. Długa rama X8 jest świetna w turystyce i pomaga na równych zjazdach/podjazdach, niestety w innych przypadkach przeszkadza.
Tym razem byliśmy na Twoim terenie, następnym razem jak wreszcie zechcecie wpaść do nas pojeździmy w naszych warunkach i obiecuje że nei będzie to błoto po pachy.

Tak czy inaczej X8 uważam za świetną alternatywę dla Outa 650/800 max, tańsza ale za niższą cenę otrzymuje się trochę więcej niedogodności z których największymi jest masa (out jest 60kg lżejszy) i brak wspomagania. Mówię oczywiście o nowym sprzęcie bo w używkach liczy się stan.

Niech będzie pochwalona CFka

Sławku Prawdę prawisz bo czym innym się jeździ dobrze w trialu (tu np ze względu na świetny napęd i zawiechę dobry byłby Polarek Scrambler ), w CC zdecydowanie najłatwiej jeździ się Renegade XXC, w przeprawówce G700, KQ ze względu na bardzo niską masę i świetną wytrzymałość, jeżeli ktoś myśli o samym błocie to różnej maści XMRy.
No można by ładny garaż skompletować
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
alfadraw
Quad:: CF MOTO 800-2
Imię: Łukasz

Post autor: alfadraw » czw 10 lip, 2014

sprzedaje bo kupiłem mieszkanie i potrzebuje kasy
nie wiem dlaczego silnik padł po prostu zaczęły walić panewki, ważne to że wymienili cały kompletny silnik.
a cena niska bo zero zainteresowania

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » pt 11 lip, 2014

W lecie trochę sezon ogórkowy, wszyscy myślą o wyjazdach, morzach jeziorach itp, po wakacjach się ruszy.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » pt 11 lip, 2014

DKfan pisze: Tym razem byliśmy na Twoim terenie, następnym razem jak wreszcie zechcecie wpaść do nas pojeździmy w naszych warunkach i obiecuje że nei będzie to błoto po pachy.
Mówisz tak, jakbyś zapraszał nas trylion razy a my za każdym razem odmawiamy ;-)
Cóż ja mogę Ci powiedzieć :?:
W sumie nic nie powiem bo po cóż masz się znów denerwować :D

Cena niska może odstraszać, ludzie boją się "okazji".
Ja bym wystawił za 24-25 tyś i usunął informacje o wymianie silnika, a nawet jeśli chcesz żeby ona tam była to napisz dlaczego został wymieniony i że na gwarancji.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 11 lip, 2014

DKfan pisze:
oolsztyniak pisze: lol nasz ojciec dyrektor CF-moheringu,
Jacek BOMBA :oklaski: sam by tego lepiej nie ujął.....

Łukasz
zgadzam się Jackiem... twoje przechwałki o szybkości połykania tras mają się nijak jazdy przeprawowej - zapraszam na QB3 - wystartuj Ty i inne osoby i zobaczymy jak CFką dasz radę :) wówczas docenisz że nie jest to Quad na inne wyczyny niż turystyk. Da się - bo zrobiłem wynik na CFce ale wiem że mając innego - "zwinniejszego" - gada było by znacznie prościej.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 11 lip, 2014

oolsztyniak pisze: Cena niska może odstraszać, ludzie boją się "okazji".
Ja bym wystawił za 24-25 tyś i usunął informacje o wymianie silnika, a nawet jeśli chcesz żeby ona tam była to napisz dlaczego został wymieniony i że na gwarancji.
Ojciec Dyrektor CF-moheringu zwany również oolsztyniakiem dobrze gada (nieraz) - tak to wygląda jakbyś sprzedawał bo sprzęt się ciągle psuje - wymieniłeś silnik i do przysłowiowego "żyda"
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
LATAJĄCY ARTEK
Quad:: CF MOTO x8
Imię: ARTEK

Post autor: LATAJĄCY ARTEK » pt 11 lip, 2014

Panowie bez paniki chłopakowi kasa potrzebna to i cenę dał dobrą a co do sprawność godziny są osoby które znają quada i jego właściciela one powinny to potwierdzić jak czasami robi to Daniel zwany Pingwinem i wtedy maszyna ma nowego wlasciciela i wszyscy są szczęśliwi.

Awatar użytkownika
DKfan

alfadraw pisze:sprzedaje bo kupiłem mieszkanie i potrzebuje kasy....
To potrzebujesz kasy czy zamieniasz na Yamahe ZF6.... :P
Zmora1966 pisze: Ojciec Dyrektor CF-moheringu zwany również oolsztyniakiem dobrze gada (nieraz) - tak to wygląda jakbyś sprzedawał bo sprzęt się ciągle psuje - wymieniłeś silnik i do przysłowiowego "żyda"
Ja również zredagowałbym trochę ogłoszenie, wymiana silnika działa in plus dla potencjalnego nabywcy jednak informacja o tym pozostawia wrażenie że sprzęt był katowany lub wada może się powtórzyć, warto to przeredagować.
Brak informacji o przebiegu i niska cena dodatkowo obniżają zaufanie do oferowanego towaru.
No i nie widzę obowiązkowej informacji o tym że sprzęt używany był do wożenia dziecka/żony/teściowej dookoła domu, można załączyć zdjęcie łaki lub płąskiego pola, okazjonalnie używany był do zdjęć na FB i wyprowadzany z garażu by chwalić się znajomymi. Nie topiony, nie jeżdżony w terenie, raz pobrudzony błotem z kałuży na podwórku. Takie ogłoszenia lubią kupujący.
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » pt 11 lip, 2014

Zmora1966 pisze:zapraszam na QB3 - wystartuj Ty i inne osoby i zobaczymy jak CFką dasz radę :) wówczas docenisz że nie jest to Quad na inne wyczyny niż turystyk. Da się - bo zrobiłem wynik na CFce ale wiem że mając innego - "zwinniejszego" - gada było by znacznie prościej.
Oj Sławek .....
Gdybym chciał startować w rajdzie kupił bym innego quada.
Gdybym chciał się ścigać kupiłbym inne auto a mam Renault Scenica 1,5 dci a nie mam ani żony ani dzieci a jeżdżę tatowozem - minivan.

Chciałeś rajdy - trzeba było kupić Renegade od Rafiego z Power Comanderem, przerobionym od A do Z układem wydechowym i zawiasem wartości 20 tyś i jeździć w rajdach :-) Przewijarka i Metromierz gratis. Do tego 6 pasków napędowych i kilka kompletów zjechanych do zera opon :D
Ja rajdów nie chciałem i takie quada sobie wybrałem - polecał będę każdemu :-) :I love CF MOTO:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan

Zależy jakie rajdy, sprzęt Rafiego był zbudowany pod CC. Śławek jednak bardziej jeździ w przeprawie i tu Renegade też się nadaje tylko wymaga innych modyfikacji niż sprzęt Rafiego.
Generalnie Renka do przeprawy nie jest najlepszym sprzętem owszem może tam jeździć ale trochę na siłę, za mały prześwit i zbyt krótkie "wykrzyże osi, owszem poradzi sobie ale są do tego lepsze maszyny. G700, KQ, krótki Out i Rincon.
Ja Sławka bardziej widzę na Outlanderze lub Polarisie jeżeli nadal będzie myślał o turystyce. Chociaż Polaris ma nadal problem z nadwagą ale jego napęd i zawiecha w przeprawie wiele potrafią.

Ps. a co zjechane opony i paski mają do jazdy Renegade? To styl jazdy Rafiego był determinantem takich kosztów dodatkowych. Kolega ma Renatę 800 i na pasku przejechał już 4500 i jeszcze nadal nie kwalifikuje się do wymiany, opony też nie bo jeżdzi na BH1, a nie miekkiej AT.
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Śmietnik”