Kamerka
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Kamerka
Zastanawiałem się nad jego zakupem zanim kupiłem Go Pro - niestety brak opinii i konkretów go wykluczył
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Cześć
Miałem przyjemność obcować z GO Pro Hero 3 silver edition ( pożyczałem od kolegi zanim jej nie sprzedał ) a obecnie mam Contour ROAM 2. Wg mnie w Go Pro niestety na minus bateria, system jej włączania i zdarzyło się że nie zauważyłem że kamerka się przekrzywiła i niestety było tak jak pisał Pingwin - czyli miałem nagrany na połowie ekranu piękny daszek od kasku Na duży plus jest jakość nagrań.
Co do Contoura to na pewno jest dużo prostszy w obsłudze ( włącz/wyłącz ) no i bateria baaaardzo wytrzymała. Na duży minus ( oczywiście wg mnie ) jest to że bez komputera i oprogramowania nie da się zmienić ustawień kamery. W Go Pro nie ma tego problemu, mało tego można nawet smartfona podłączyć
Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby mix tych 2 kamer ( jakość filmu i możliwość zmiany ustawień z GO Pro i prostota włączania i wyłączania oraz bateria z Contoura
Miałem przyjemność obcować z GO Pro Hero 3 silver edition ( pożyczałem od kolegi zanim jej nie sprzedał ) a obecnie mam Contour ROAM 2. Wg mnie w Go Pro niestety na minus bateria, system jej włączania i zdarzyło się że nie zauważyłem że kamerka się przekrzywiła i niestety było tak jak pisał Pingwin - czyli miałem nagrany na połowie ekranu piękny daszek od kasku Na duży plus jest jakość nagrań.
Co do Contoura to na pewno jest dużo prostszy w obsłudze ( włącz/wyłącz ) no i bateria baaaardzo wytrzymała. Na duży minus ( oczywiście wg mnie ) jest to że bez komputera i oprogramowania nie da się zmienić ustawień kamery. W Go Pro nie ma tego problemu, mało tego można nawet smartfona podłączyć
Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby mix tych 2 kamer ( jakość filmu i możliwość zmiany ustawień z GO Pro i prostota włączania i wyłączania oraz bateria z Contoura
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
z tego co wiem to contur ma takie rozwiazanie ze smartfonem
tylko cena słaba...
tylko cena słaba...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- oolsztyniak
- Moderator
Dobra kamera i tak jest droga i na to nie ma bata.
Jak u mnie w domu zobaczyli co kupiłem za 1,5 tyś to popukali się w głowę, że za pudełko zapałek tyle zapłaciłem ....
Na poprzednim wyjeździe zamordowałem dwie baterie w Go Pro a nagrałem może z 2h jazdy - oczywiście 95% materiału do śmieci do tego jak wspomniał kolega kamerka ciut się opuściła co poskutkowało nagraniem daszka od kasku i przedniego bagażnika łącznie z licznikiem Następnym razem przerwa i zerknięcie w smartphona czy dobrze widać
Dodatkowo "nóżka" wpinana do uchwytu na kask pękła, tzn przy wyciąganiu pękł jeden z zaczepów - nie byłoby nic w tym dziwnego gdyby nie fakt, że to już trzecia nóżka którą pękła mi w palcach
Przykleiłem ją na stała super glutem do uchwytu na kasku i dołożyłem przylepiec z dodatkowym sznureczkiem ażeby zabezpieczyć kamerę w razie W.
Reszta poza baterią super ....
Jak u mnie w domu zobaczyli co kupiłem za 1,5 tyś to popukali się w głowę, że za pudełko zapałek tyle zapłaciłem ....
Na poprzednim wyjeździe zamordowałem dwie baterie w Go Pro a nagrałem może z 2h jazdy - oczywiście 95% materiału do śmieci do tego jak wspomniał kolega kamerka ciut się opuściła co poskutkowało nagraniem daszka od kasku i przedniego bagażnika łącznie z licznikiem Następnym razem przerwa i zerknięcie w smartphona czy dobrze widać
Dodatkowo "nóżka" wpinana do uchwytu na kask pękła, tzn przy wyciąganiu pękł jeden z zaczepów - nie byłoby nic w tym dziwnego gdyby nie fakt, że to już trzecia nóżka którą pękła mi w palcach
Przykleiłem ją na stała super glutem do uchwytu na kasku i dołożyłem przylepiec z dodatkowym sznureczkiem ażeby zabezpieczyć kamerę w razie W.
Reszta poza baterią super ....
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Dwie baterie i tylko 2 godziny nagrań - kiepsko... A przez chwilę chodziło mi po głowie żeby wrócić do Go Pro ze względu na jakość nagrań... Chyba sobie odpuszczę i zostaną przy Contourzeoolsztyniak pisze: Na poprzednim wyjeździe zamordowałem dwie baterie w Go Pro a nagrałem może z 2h jazdy .
OOlsztyniak, spytam z ciekawości masz Go Pro z pilotem? Czytałem że jest taka możliwość żeby dokupić pilota i wtedy np przymocować go do kierownicy i ułatwić sobie włączanie. Jeśli masz to jak to sprawdza się w terenie?
Pozdrawiam
G.
contour trzyma 2 dni ??? serio? a co do go pro to jak masz wersje black to możesz odpalać nagrywanie za pomocą pilota jednym guzikiem, samą kamerę (każdy model) też można przestawić w tzw tryb "one button" i wtedy włącza się i odrazu nagrywa przy wciśnięciu każdego przycisku
- oolsztyniak
- Moderator
Tak mam wersję Go Pro Hero 3 black edition z pilotem.
Nie korzystam z niego bo łączy się on z kamerą za pomocą Wi-Fi które pożera baterie w oczach. Na pilocie wyświetla się dokładnie to samo co na wyświetlaczu w kamerze ale to wifi zabije baterie w 45 minut zapewne
Jest to wygodne i z tym się zgodzę ale czy aż tak potrzebne to nie wiem
Dwa guziki i włączam nagrywanie, jednym wyłączam.
Należy dodać, że w przypadku pierwszej baterii nagrywanie+tryb czuwania, kamery nie wyłączyłem.
Cały czas przoduje jakość nagrań i dowolność montażu kamery.
Mi przydaje się ona na quada, do samochodu, na narty, do nurkowania.
Nie miałem jak porównać z contour więc wybrałem Go Pro ....
Zresztą ile się nagrywa w czasie wyjazdu?
Nie korzystam z niego bo łączy się on z kamerą za pomocą Wi-Fi które pożera baterie w oczach. Na pilocie wyświetla się dokładnie to samo co na wyświetlaczu w kamerze ale to wifi zabije baterie w 45 minut zapewne
Jest to wygodne i z tym się zgodzę ale czy aż tak potrzebne to nie wiem
Dwa guziki i włączam nagrywanie, jednym wyłączam.
Należy dodać, że w przypadku pierwszej baterii nagrywanie+tryb czuwania, kamery nie wyłączyłem.
Cały czas przoduje jakość nagrań i dowolność montażu kamery.
Mi przydaje się ona na quada, do samochodu, na narty, do nurkowania.
Nie miałem jak porównać z contour więc wybrałem Go Pro ....
Zresztą ile się nagrywa w czasie wyjazdu?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Go pro czy Conturem ???oolsztyniak pisze:Zresztą ile się nagrywa w czasie wyjazdu?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Narzekacie już z tą problematycznością obsługi To raptem 2 guziczki z czego jeden trzeba przytrzymać, całość trwa około 5 sekund. Bateria owszem problem, ale kto uwiecznia cały wyjazd na kamerce ???
Co innego tyczy się wypraw a'la Pingwinek&company - tutaj contour zdecydowanie na +.
Moje zdanie - do komina GP, na dłuższe wyjazdy contour.
Co innego tyczy się wypraw a'la Pingwinek&company - tutaj contour zdecydowanie na +.
Moje zdanie - do komina GP, na dłuższe wyjazdy contour.
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
jest jeszcze jedno fajne rozwiązanie :
mały ręczniak z zoomem, założony na kierownicy w uchwycie click&go
Puniek takiego używa - też fajne rozwiązanie fakt, należy wziąć kamerkę do ręki ale patrząc na jego filmiki super rozwiązanie
co by juz tak nie chwalić contura to napiszę, że jest problem z szybkami do nich... nie ma ich i jest problem
mały ręczniak z zoomem, założony na kierownicy w uchwycie click&go
Puniek takiego używa - też fajne rozwiązanie fakt, należy wziąć kamerkę do ręki ale patrząc na jego filmiki super rozwiązanie
co by juz tak nie chwalić contura to napiszę, że jest problem z szybkami do nich... nie ma ich i jest problem
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl