Zerowa wiedza o motoryzacji a quad

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Pi0tR

Zerowa wiedza o motoryzacji a quad

Post autor: Pi0tR » czw 29 maja, 2014

Witam serdecznie od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem quada
lecz moja wiedza na temat motoryzacji jest 0 (nie rozróżniam nawet marek samochodów :D )
i teraz moje pytanie jak jest w przypadku awarii ?
Czy przyczynę da rade jakoś zdiagnozować samemu ? czy jednak będzie to trudniejsza sprawa ?
Ostatnio zmieniony pn 02 cze, 2014 przez Iguana Team, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono błędy i PL znaki.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: 0 wiedza o motoryzacji a quad

Post autor: Ikar » czw 29 maja, 2014

Cześć, w przypadku braku wiedzy będzie problem, ale należy pamiętać że są serwisy które dobrze z tym sobie radzą, a po drugie jeśli znajdziesz sobie kolegów quadowców to istnieje duża szansa na to że oni taką wiedzę będą posiadali.

Skąd jesteś ?
Ozo Drapers Squad

Pi0tR

Re: 0 wiedza o motoryzacji a quad

Post autor: Pi0tR » czw 29 maja, 2014

okolice Lublina

Awatar użytkownika
grzoj
Quad:: Yamaha Grizzly 700 :)

Re: Zerowa wiedza o motoryzacji a quad

Post autor: grzoj » ndz 22 cze, 2014

Cześć

Ja też nie jestem zbyt techniczny ( choć marki samochodów umiem rozróżnić, mało tego nawet potrafię rozpoznać kilka marek quadów :lol: ). Miałem sporo szczęścia gdyż poznałem bardzo fajnego kumpla ( lepiej trafić nie mogłem :lol: ) który oprócz pomocy przy quadzie poświęcił mi czas i wiele mnie nauczył jeśli chodzi o technikę jazdy. Pod jego czujnym okiem poznaję quada i uczę się sam wykonywać podstawowe czynności serwisowe. Wg mnie brak wiedzy technicznej nie dyskwalifikuje zakupu quada, ale jeśli nie trafisz na kogoś kto Ci podpowie kilka rzeczy to musisz mieć grubszy portfel i wstawiać quada do serwisu. :myśli:

pozdrawiam

G.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pn 23 cze, 2014

Do niedawna nawet w aucie wiedziałem jak dolać płyn do spryskiwaczy i sprawdzić stan oleju na bagnecie.
Na chwilę obecną wiele napraw robię sam jeśli chodzi o mechanikę.
W elektrykę się nie wpinam bo się na tym nie znam.

Są setki jak nie tysiące for tematycznych gdzie jest mnóstwo fachowców, którzy opisują od A do Z jak z problemem sobie poradzić, co naprawić, gdzie kupić, co poprawić.
Internet to kopalnia wiedzy więc na pewno sobie poradzisz i nie zrażaj się tym, że niewiele w tej kwestii potrafisz ;-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pn 23 cze, 2014

Nie każdy ma możliwość posiłkowania się obeznanym kolegą jak Grzesiek, ja naukę jazdy wdrażam poprzez obserwowanie ludzi z którymi jeżdzę, a napraw uczę się dzięki radom kolegów z forum i ściągniętym serwisówkom. Trudniejsze naprawy powierzam serwisowi więc nie ma co panikować tylko brać się z quadowaniem za bary.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”