Początek Przygody Quadowej.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
pawelgl
Quad:: szukam :-)
Imię: Paweł

Początek Przygody Quadowej.

Post autor: pawelgl » wt 03 cze, 2014

Witam z racji tego że to mój pierwszy post chcę sie przywitać.

Od pewnego czasu bije się z myślami zakupu quada, aktualnie jeźdżę crossem kawasaki kx 125 moja wiedza na temat crossów jest dość spora lecz zmiana na quada wiąże się z tym że u mnie w okolicy jest kilka quadów a crossówka tylko jedna (moja) więc nie mam z kim jeździć. Moje pytania to :
Co polecacie na początek ? (183cm 80 kg)
Czy quady typu raptor trx trzeba remontować tak często jak wyczynowe crossówki ? Jak tam to co ilę lub co jaki przebieg.
Czy w quadach także trzeba pilnować luzu zaworowego tak często jak w crossach 4t ?
Czy do okolo 7-8 tyę da się kupić jakiegoś fajnego quada ? ( kompletny ubiór ochraniacze itd posiadam )

Pozdrawiam i czekam na miła dyskusję :-)

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Początek Przygody Quadowej.

Post autor: Ikar » wt 03 cze, 2014

Szukałbym LTZ od 2005 rok w górę, raczej bez rejestracji. Remonty rzadko, zawory też tragedii nie ma - ten sam silnik co w drzcie - dobry poczciwy sprzęt. Za około 9 tyś powinieneś dostać.
Ozo Drapers Squad

pawelgl

Post autor: pawelgl » wt 03 cze, 2014

Jeżeli bym szukał to tylko bez rejestracji ponieważ nie mam zamiaru jeździć po asfalcie, czasami tylko jakiś przelot adfaltem lecz bardzo rzadko.

A co myślicie o tym żeby kupić coś do remontu ?

pawelgl

Post autor: pawelgl » śr 04 cze, 2014

Proszę aby ktoś jeszcze się wypowiedział.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”