Quad sportowy maksymalnie 4tysiące i kilka pytań

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
SlayerOfHate
Quad:: Chinol 120cc

Quad sportowy maksymalnie 4tysiące i kilka pytań

Post autor: SlayerOfHate » śr 14 maja, 2014

Siemaneczko wszystkim forumowiczom, od 6lat mam dość dużą styczność z quadami, sam posiadam jednego ale jak przejadę się nim kilka km lasem to albo pęknięta rama od ciężaru albo rozrusznik itd. (chiński) chciałbym kupić porządnego quada min. 200cc + zarejestrowany może być używany ale w dobrym stanie, bezwypadkowy i nieuszkodzony. Najlepiej jakiś markowy np. Yamaha, raczej unikał bym Bashan, kolega ma 200cc i ciągle się psuje :P Najlepiej sportowy. Jedynie zachodnia polska najlepiej okolice lubuskiego / dolnośląskie... ( jak najbliżej granicy z niemcami)

Pytania:
+Obecnie mam 15 lat i czy mógłbym jeździć po ulicach np. miejskich takowym quadem, oczywiście w ochraniaczach itp. i co do tego będę potrzebował (chodzi o dokumenty)?
+Do jakiej pojemności będę mógł prowadzić quady?

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Quad sportowy maksymalnie 4tysiące i kilka pytań

Post autor: DKfan » pt 16 maja, 2014

Będziesz potrzebował prawo jazdy kategorii B1. W tym budżecie nic porządnego nie kupisz. minimum 6-7 tys na fajne Kymco KXR250 z rejestracją
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

SlayerOfHate
Quad:: Chinol 120cc

Re: Quad sportowy maksymalnie 4tysiące i kilka pytań

Post autor: SlayerOfHate » pt 16 maja, 2014

4,5k za kymco
http://olx.pl/oferta/kymco-kxr-250-sport-CID5-ID5Jjtb.html#f5bdfbaa5e
A co do jazdy po ulicach to czemu mój kolega ma raptora 700 a jeździ po ulicach (mój wiek) ? Jak to możliwe że może jeździć tym potworem bez prawka ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”