Polaris OutLaw - jak go serwisować...
Polaris OutLaw - jak go serwisować...
Mam od nie dawna polarisa outlawa ale nie wiem jak to serwisowac co ile zmieniac olej filtry tuleje lancuch moj ojciec jezdzi scigaczem i nie wiele mi pomaga bo to troche inn bajka pom ozcie jak mozecie
Ostatnio zmieniony pt 29 cze, 2007 przez DARDECO, łącznie zmieniany 1 raz.
Darek
- domin11
- Lucky ATV Team
- Quad:: 800 HO
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Siema
Wnioskuje że nie jest to nowy sprzęt bo byś miał wtedy książkę serwisową. Napewno po zakupie powinieneś pozmieniać wszystkie płyny(olej) silnik, skrzynia, jak masz to chłodniczy, jak masz łańcych to niemasz przekładni więc to odpeda. Oczywiscie wszystkie filtry. Jak w zawieszeniu masz kalamitki, to niezaszkodzi gdzieś co dwa miechy wtrysąc tam troche smaru. Moim zdaniem jak sprzęt jest dotarty to oleje powinieneś wymieniać gdzies co 800kilometrów awentualnie 1000 zależy czy ostro użytkujesz sprzęt Po łancuchu sam się skubniesz kiedy trzeba go wymienić
Wnioskuje że nie jest to nowy sprzęt bo byś miał wtedy książkę serwisową. Napewno po zakupie powinieneś pozmieniać wszystkie płyny(olej) silnik, skrzynia, jak masz to chłodniczy, jak masz łańcych to niemasz przekładni więc to odpeda. Oczywiscie wszystkie filtry. Jak w zawieszeniu masz kalamitki, to niezaszkodzi gdzieś co dwa miechy wtrysąc tam troche smaru. Moim zdaniem jak sprzęt jest dotarty to oleje powinieneś wymieniać gdzies co 800kilometrów awentualnie 1000 zależy czy ostro użytkujesz sprzęt Po łancuchu sam się skubniesz kiedy trzeba go wymienić
... inne hobby to tylko wymówka :)
Co do łańcucha to jak się skończy naciąg to wtedy wymiana ( przeważnie raczej z zębatkami )
Kalamitki polecam smarowac częściej niż raz na dwa mieschy, ja smaruje średnio co cztery wyprawy.
Polecam założyć pożądny gąbkowy filtr powietrza ( Twin Air, K&N )
Olej razem z filtrem co około 1000km lub około dwa trzy razy w roku.
Kalamitki polecam smarowac częściej niż raz na dwa mieschy, ja smaruje średnio co cztery wyprawy.
Polecam założyć pożądny gąbkowy filtr powietrza ( Twin Air, K&N )
Olej razem z filtrem co około 1000km lub około dwa trzy razy w roku.
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
Dzieki za podpowiedz
Mam ksiazke serwisowa ale jest po angielsku nie posluguje sie tym jezykiem .w kazdym badz razie wam dziekuje Znacie moze jakis dostep do czesci do polarisa chodzi mi o tuleje tylnich wachaczy nie wiem czy powinny miec nie wielki luz i filtry olej powietrze
Darek
- prezziguzzi
- Kontakt: