Smarowanie łańcucha

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marcinx

Smarowanie łańcucha

Post autor: Marcinx » pn 08 paź, 2007

Dzisiaj postanowiłem posamrować łańcuch w moim quadziku. Popryskałem go sprayem WD 40, chyba mu nie zaszkodzi nie??? :?:

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » pn 08 paź, 2007

zaszkodzi i to mocno o-ringom i to jest preparat penetrujacy a nie smarujacy , po wyjechaniu łancych złapie tyle piachy ze zajedziesz go w 100km umuj go teraz lepiej w nafcie lub ropie a potem na smaruj smarem w spray do łancuchów
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
Marcinx

Post autor: Marcinx » wt 09 paź, 2007

Kurde:/ W nafice, albo ropie to nie umyje umyłem go w wodzie, i patrzyłem to piach sie do niego nie klei może nie zajade go :/ :?

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 09 paź, 2007

i popryskaj go WD40, bo będzie rdzewiał ;) i tak w kółko
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » wt 09 paź, 2007

umyj fo w ropie bo inaczej nic z tego a zresztom twój łancuch jak chcesz to go mozesz i smarem namarowac
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”