Poszerzenie błotników/chlapacze X8
Poszerzenie błotników/chlapacze X8
Witam;
Od początku mam X8 poszerzonego (dystanse tył) ale po ostatnim naszym wypadzie wracam najbardziej up... yyy brudny... co przy jeździe błotno-wodnej jest mocno niekomfortowe.
Więc teraz pytanie, jak Wy sobie z tym radzicie? coś dorobiliście czy są może jakieś oryginalne? jeżeli oryginały czy są warte zakupu?
Jakbym zadzwonił do Pingwina to podpowie, ale może komuś się jeszcze przyda.
Pozdrawiam
Artur
P.S.
A to mój filmik z wypadu:
http://youtu.be/wdRtXlx9TAA
Ciekawy jestem czy ktoś zgadnie skąd dym
Od początku mam X8 poszerzonego (dystanse tył) ale po ostatnim naszym wypadzie wracam najbardziej up... yyy brudny... co przy jeździe błotno-wodnej jest mocno niekomfortowe.
Więc teraz pytanie, jak Wy sobie z tym radzicie? coś dorobiliście czy są może jakieś oryginalne? jeżeli oryginały czy są warte zakupu?
Jakbym zadzwonił do Pingwina to podpowie, ale może komuś się jeszcze przyda.
Pozdrawiam
Artur
P.S.
A to mój filmik z wypadu:
http://youtu.be/wdRtXlx9TAA
Ciekawy jestem czy ktoś zgadnie skąd dym
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Poszerzenie błotników/chlapacze X8
hehe, brak biegu L i pasek gotowy
w x8 jest dodatkowo sprzegło w silniku, jak w japończykach i zabezpiecza pasek prze takimi akcjami,
szkoda, że z nami nie jedziecie
ps.
za tymi " overfendersami " popatrzę dzisiaj
okolice przypominają mi okolice Ścinawy, przy Odrze
w x8 jest dodatkowo sprzegło w silniku, jak w japończykach i zabezpiecza pasek prze takimi akcjami,
szkoda, że z nami nie jedziecie
ps.
za tymi " overfendersami " popatrzę dzisiaj
okolice przypominają mi okolice Ścinawy, przy Odrze
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
Dla Ciebie to pytanie proste było a pasek w jednym miejscu "zwężył" się o prawie centymetr... 500zł poszło a był świeżo wymieniony (150 km zrobione raptem)... A jak jesteśmy przy temacie pasków to te wzmacniane warte są ceny? Wiadomo że na upartego i jego da się spalić... ale czy jest sens?Pingwin Legnica pisze:hehe, brak biegu L i pasek gotowy
Co do wyjazdu to uwierz mi że duuuuużo bym dał żeby jechać ale wyjazd na ferie już dawno opłaciliśmy, moje chłopaki nie mogą się doczekać, dodatkowo żona wzięła urlop.... egh... udusili by mnie wszyscy...
a ja to lubię jak chlapie błoto , jak wrócę czysty to lipa
ja też lubię ale czasami zredukowałbym ilośćmaciekwik pisze:a ja to lubię jak chlapie błoto , jak wrócę czysty to lipa
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
jeżeli ktoś ma ciągnoty do smażenia wciąż paska to niech kupuje tańszego ale oryginalnegoGnuS pisze:A jak jesteśmy przy temacie pasków to te wzmacniane warte są ceny? Wiadomo że na upartego i jego da się spalić... ale czy jest sens?
a jak dba to jak najbardziej ten wzmocniony
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Wiem że odgrzewam trochę temat, ale z racji tego że mój młody coraz lepiej sobie radzi na quadzie i udało nam się namówić moja małżonkę na wypady temat redukcji ilości błota robi się dosyć istotny...
Wracając do tematu, znalazłem stronkę razem z filmikiem że do 500-tki pasują overfendery z Yamaha Grizzly 660, poniżej link może się komuś przyda:
http://cfmoto500.blogspot.com/2008/06/cfmoto-over-fenders-modification.html
Teraz pytanie czy z jakiejś innej gadziny będą może pasować (biorę pod uwagę potrzebę modyfikacji)?
Jeżeli trzeba będzie wykonać od zera to jaki materiał polecacie?
Pozdrawiam
Artur
Wracając do tematu, znalazłem stronkę razem z filmikiem że do 500-tki pasują overfendery z Yamaha Grizzly 660, poniżej link może się komuś przyda:
http://cfmoto500.blogspot.com/2008/06/cfmoto-over-fenders-modification.html
Teraz pytanie czy z jakiejś innej gadziny będą może pasować (biorę pod uwagę potrzebę modyfikacji)?
Jeżeli trzeba będzie wykonać od zera to jaki materiał polecacie?
Pozdrawiam
Artur
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
http://www.ic4x4.pl/katalog-produktow/poszerzenia-nadkoli/
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Ideał... w ogóle nie pomyślałem żeby inaczej tego szukać... dzięki bardzo Łukasz. Jak odzyskam gadzinę i zwymiaruje to zamówię i podrzucę zdjęcia.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son