Quad szosowy?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
patriix03
Imię: Patryk

Quad szosowy?

Post autor: patriix03 » czw 10 kwie, 2014

Witam serdecznie!

Jestem troszke zielony w temacie Quadow i mam kilka pytan mianowicie:

1.Interesuje mnie quad do okolo 8-10 tys (z oplatami)
2.Szukam czegos zeby dojezdzac glownie do pracy okolo 10km i rowniez w sloneczne niedzielne popoludnie poczuc troszke relaksu i wiatru we wlosach, co za tym idzie konieczna homologacja.
3.Droga do pracy to raczej asfalt odcinek okolo 500m jest gorszej jakosci ale tez nie sa to jakis nie wiadomo jakie przeprawowe bagna, droga polna zwirowa poprostu
4.interesuje mnie cos tego typu
5.Przeczytalem juz dosc sporo opini na temat chinczykow itd ale rowniez natknalem sie na kilka tematow ktore pozytywnie pisaly na temat np wlasnie tego modelu - po wymianie plynow "ustrojowych" i kilka niezbyt drogich czesci jest on calkiem okey ponoc koszt na poczatek to okolo 600 zl i mozna spokojnie smigac.
6.Czy mozecie mi cos doradzic ciekawego? Czy warto interesowac sie tym modelem ktory podalem wyzej?
7.Jaki jest mniej wiecej calkowity koszt homologacji?
8.Czy dojazd do wyzej wspomnianej pracy bedzie sie bardziej oplacal Quadem czy samochodem palacym okolo 9l? Biorac pod uwage ze Autko dostaje troszke w tylek na tych 500m
9.Dodam ze mam 22lata i waze okolo 80kg (nie wiem czy to istotna informacja)
10.Ahh i interesowala by mnie raczej cos nowego niz jakas pewnie zajechana uzywka.

Pozdrawiam i licze na wasza pomoc ;)))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”