Cieknie paliwo pomóżcie, bo musimy garażować....
Cieknie paliwo pomóżcie, bo musimy garażować....
Witam Panie i Panowie
Dzisiaj przyszedłem do garażu a tu przykra niespodzianka ciurkiem leci sobie paliwo, które wydobywa się z pewnej części, a dokładniej nazwę to swoimi słowami.
Mamy takie "pokrętło" ON, OFF i RES w przypadku mojego "miśka" odcinamy paliwo tym... Tylko nie wiem jak bardziej fachowo to nazwać aby tą część kupić, bo poszła i mi uszczelka..
Pomóżcie, bo garażujemy
Dołączam jeszcze fotkę
Dzisiaj przyszedłem do garażu a tu przykra niespodzianka ciurkiem leci sobie paliwo, które wydobywa się z pewnej części, a dokładniej nazwę to swoimi słowami.
Mamy takie "pokrętło" ON, OFF i RES w przypadku mojego "miśka" odcinamy paliwo tym... Tylko nie wiem jak bardziej fachowo to nazwać aby tą część kupić, bo poszła i mi uszczelka..
Pomóżcie, bo garażujemy
Dołączam jeszcze fotkę
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
Re: Cieknie paliwo pomóżcie, bo musimy garażować....
Kranik paliwa.
I tak trzeba spuścić całe paliwo przy wymianie.
I tak trzeba spuścić całe paliwo przy wymianie.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
Już spuszczone teraz pojawia się inne pytanie..
Jaki kranik będzie pasował do Big Bear'a z Grizzlaka ? Czy wszystkie pojemności mają takie same ?
Jaki kranik będzie pasował do Big Bear'a z Grizzlaka ? Czy wszystkie pojemności mają takie same ?
- Iguana Team
- Moderator
- Kontakt:
Grizzly 350, to bardzo podobny model. Sprawdź na fiszkach:
http://www.partforyamaha.com/pages/OemParts?aribrand=YAM#/Yamaha/BIG_BEAR_4WD_-_YFM400FMC_-_2000/FUEL_TANK/YFM400FMC_(2000_ALL_TERRAIN_VEHICLE)/FUEL_TANK_(YFM400FMC_-_2000)
http://www.partforyamaha.com/pages/OemParts?aribrand=YAM#/Yamaha/BIG_BEAR_4WD_-_YFM400FMC_-_2000/FUEL_TANK/YFM400FMC_(2000_ALL_TERRAIN_VEHICLE)/FUEL_TANK_(YFM400FMC_-_2000)
Witam,
u mnie też cieknie paliwo w kodiaku 450 , ale z czarnego gumowego przewodu na dole gaźnika, rurka ta sięga prawie pod quada i nie była niczym zaślepiona i nie wchodziła w żaden króciec.. tak jak by odpowietrzeniem był ten przewód, ale nie wiem ? Co dziwne jak zakręcę kranik na off też sobie powoli kapie??
Może z taką przypadłością się ktoś spotkał i coś podpowie co z tym robić ??
u mnie też cieknie paliwo w kodiaku 450 , ale z czarnego gumowego przewodu na dole gaźnika, rurka ta sięga prawie pod quada i nie była niczym zaślepiona i nie wchodziła w żaden króciec.. tak jak by odpowietrzeniem był ten przewód, ale nie wiem ? Co dziwne jak zakręcę kranik na off też sobie powoli kapie??
Może z taką przypadłością się ktoś spotkał i coś podpowie co z tym robić ??
- Iguana Team
- Moderator
- Kontakt:
Oooooo, to jesteśmy razem, bo po ostatnim rajdzie mojego małego misia też mu cieknie z tej rurki ale zabiorę się za to dopiero po niedzieli.
Dajcie znac co to moze sie kiedys przyda...
A ja jutro bede mial zestaw naprawczy i jazda w teren
A ja jutro bede mial zestaw naprawczy i jazda w teren
Witam, i robiłeś coś z tym cieknącym paliwem ?? podpowiesz jaka może być przyczyna??Iguana Team pisze:Oooooo, to jesteśmy razem, bo po ostatnim rajdzie mojego małego misia też mu cieknie z tej rurki ale zabiorę się za to dopiero po niedzieli.
- Iguana Team
- Moderator
- Kontakt:
Jeszcze się niedotykałem do tego.
zaworek iglicowy nie domyka i dlatego leci z przelewu, gaźnik do czyszczenia + bliższe przyjrzenie się zaworkowi iglicowemu