CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Wojtek_Szczecin
Quad:: był chinol a teraz szukam....
Imię: Wojtek

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: Wojtek_Szczecin » czw 03 kwie, 2014

Nie wiem, gad stoi na przeglądzie i stwierdziłem ,że dozbroję go trochę o osłony , snorkel i ledy i nie wiem k...... krew się we mnie gotuje bo jak kupuję ORYGINALNĄ część i chce to zrobić w ASO CF MOTO to chyba powinni wiedzieć jak to zrobić a on mi cos pokazywał tam ,ze jakaś rura jest i ,że trzeba było by ją ciąć i w ogóle masakra i lepiej sobie dać spokój ,ewneutalnie on mi jakąś rurkę wyprowadzi pod licznik i schowa tam i będzie gites.

Wojtek_Szczecin

I nie wiem czemu w dzień przyjąłem to jakoś spokojnie ale teraz jak siedzę to jakoś się k...... chyba nakręciłem i chu.... mnie strzela bo chyba w serwisie Marki TATA lepiej mają to zorganizowane niż w tym cfmoto.

Wojtek_Szczecin

Hej, Daniel

zadałem Ci pytanie na prv, jakbyś dał radę odowiedzieć ,z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
robertw77
Quad:: CF MOTO X8 Terralander
Imię: Robert

Post autor: robertw77 » czw 03 kwie, 2014

Wojtek_Szczecin pisze:Witajcie Panowie,

Czy ktoś z Was montował już u siebie ten oryginalny snorkel? Bo serwis dzisiaj pokazywał mi ,że trzeba rozwalić pół przodu gada, żeby to zamontować i póki co radzą go sprzedać na allegro. Sam już k...... nie wiem co robić -150 zł w błoto ale przecież to zapakowane było oryginalnie (CF moto) to chyba nie produkowaliby czegoś ,czego nie da się założć echhh.......

Ja poradziłem sobie bez oryginalnie fabrycznego snorkla tylko kupiłem w hurtowni budowlanej rure fi 50mm taka od odpływu z umywalki oczywiście nie odbylo się bez uzycia pily żeby uciac trochę oryginalny dolot powietrza do air boxa ,oczywiście trzeba było tez trochę rozkrecic maszyne żeby się dostać pod licznik...

no i oczywiscie silikon musi być bez tego nie podchodziłem do sprawy

Wojtek_Szczecin

I takie cos mi proponują , że wyciągnie rurę pod licznik i tam schowa ale ,czy to cos da? , Ty wyprowadziłeś na zewnątrz?

Awatar użytkownika
robertw77

Wojtek_Szczecin pisze:I takie cos mi proponują , że wyciągnie rurę pod licznik i tam schowa ale ,czy to cos da? , Ty wyprowadziłeś na zewnątrz?
Żadnych dziur w plastikach nie wycinałem tylko schowałem ta rure jak najwyżej pod licznik i jest OK zdaje egzamin..

Mimo tego ze mam ten snorkel mojej konstrukcji to i tak nie sprawdzam czy quad to łódż podwodna..wszystkie wjazdy do wody w granicach rozsądku ..i jeszcze zrob sobie odme zyzej w komorze filtra powietrza

Wojtek_Szczecin

Ja ani razu nie robiłem z niego łodzi i nawet tego nie planuje. Może za dużo naczytałem się na tym forum ale pomyślałem, że jeśli to kosztuje 130 zl to warto dołożyć i już się nie martwić, że za szybko przeleciałem przez kałużę. Generalnie TYLKO i WYŁĄCZNIE o to mi chodziło w cały tym zabiegu , żeby dmuchać na zimne. Czyli nie nakręcać się i olać ten oryginalny ?

Awatar użytkownika
robertw77

Wojtek_Szczecin pisze:Ja ani razu nie robiłem z niego łodzi i nawet tego nie planuje. Może za dużo naczytałem się na tym forum ale pomyślałem, że jeśli to kosztuje 130 zl to warto dołożyć i już się nie martwić, że za szybko przeleciałem przez kałużę. Generalnie TYLKO i WYŁĄCZNIE o to mi chodziło w cały tym zabiegu , żeby dmuchać na zimne. Czyli nie nakręcać się i olać ten oryginalny ?

Napisalem ci na PW ,,,zajrzyj

Wojtek_Szczecin

nima :bezradny:

Awatar użytkownika
robertw77