ls-300 Problem z ssaniem

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
man25w
Quad:: access lucky star sp-300
Imię: mariusz

ls-300 Problem z ssaniem

Post autor: man25w » czw 01 gru, 2011

witam.z początkiem sezonu stalem sie posiadaczem ls 300 z 2007 roku.caly sezon przejezdzilem bez wiekszych problemow ale teraz pojawil sie jeden powazny poniewaz ssanie sie zapieklo a konkretnie ta częśc ktora jest w gazniku i nie da rady tego rozruszac.moze ktos zna dobry sposob zeby to rozruszac.pozdrawiam i czekam na wasze pomysly.

mariotorpedo
Kontakt:

Re: ls-300 Problem z ssaniem

Post autor: mariotorpedo » pn 05 gru, 2011

kolego w coca coli spróbuj namoczyć.....ja tez tak miałem ale jakoś to wyjąłem ..nasmarowałem i działa juz dwa lata

man25w
Quad:: access lucky star sp-300
Imię: mariusz

Post autor: man25w » wt 06 gru, 2011

dzieki.sprobuje.cola dobra na wszystko ;)

opal_29
Quad:: AccesS SP 300S
Imię: Wojt

Post autor: opal_29 » śr 02 kwie, 2014

Witam. Ma ktoś z was patent na samoczynne otwieranie ssania ? Przy ostrej jeździe bokiem ssanie samo się naciąga co dziś spowodowało , że omal nie przywaliłem w piaskową bandę :) .

Rozwiązałem sobie problem. Otóż należało wymontować linkę ssania i przesmarować wstrzykując olej pod pancerz . Na końcu jest iglica i sprężynka ( taka jak w długopisie) odpowiadająca za naciąg linki, dołożyłem jeszcze jedną sprężynkę z długopisu i jest ok . Nawet przy mocnym skręcie linka sie trochę naciągnie i wzrastają obroty , ale po wyprostowaniu sprężynki robią swoje i naciągają linkę.
Mam nadzieje ,że w miarę jasno napisałem. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”