Zakup G700 2008r na co zwrócić uwagę
Zakup G700 2008r na co zwrócić uwagę
Witam,
Proszę o pomoc w zakupie Grizzly 700 z 2008 roku.
Maszynka była mało jeżdżona i od trzech lat praktycznie stoi i się kurzy. Jako że jest z mojej okolicy to potwierdziłem ten fakt w dwóch niezależnych źródłach.
Jestem umówiony na oględziny i uzyskałem wstępną zgodę na zrobienie przeglądu przed sprzedażowego. I tu moje pytanie czy lepiej udać się z nim do serwisu yamahy czy do "majstra" który serwisuje większość maszyn moich znajomych?
Na co zwrócić szczególnie uwagę w przypadku quada który więcej stał niż jeździł (ilość mth poniżej 50).
Z góry dzięki za odpowiedź.
Proszę o pomoc w zakupie Grizzly 700 z 2008 roku.
Maszynka była mało jeżdżona i od trzech lat praktycznie stoi i się kurzy. Jako że jest z mojej okolicy to potwierdziłem ten fakt w dwóch niezależnych źródłach.
Jestem umówiony na oględziny i uzyskałem wstępną zgodę na zrobienie przeglądu przed sprzedażowego. I tu moje pytanie czy lepiej udać się z nim do serwisu yamahy czy do "majstra" który serwisuje większość maszyn moich znajomych?
Na co zwrócić szczególnie uwagę w przypadku quada który więcej stał niż jeździł (ilość mth poniżej 50).
Z góry dzięki za odpowiedź.
Re: Zakup G700 2008r na co zwrócić uwagę
Majster załatwi sprawę o niebo lepiej niż g**** jak mi się wydaje serwis (w Polsce sprzęt zostawiłbym na serwis tylko w 2 miejscach).
Pytanie tylko czy majster miał styczność z Gryzlakami ?
Pal licho zawieszenie, sprawdzić przewody czy nie podgryzione przez myszy, czy w filtrze nie mamy żadnego gniazda itp itd. Reszta standard - rama, zawias, silnik.
Po kupnie od razu nowy olej + filtr, nowy filtr paliwa, wymiana tulejek w zawiasie i czyszczenie spraw bieżących. Co do tulejek i łożysk jak stał 3 lata to luzu nie poczujesz, dopiero po pierwszym wyjeździe zobaczysz że wszystko tam pordzewiałe i nadaje się tylko na śmietnik - quad jest zastany, jak się przeleci to wszystko zacznie stukać.
P.S. CCC - zawias na bank do roboty - to pójdzie tanio, ale uważaj na silnik
Pozdrawiam
Pytanie tylko czy majster miał styczność z Gryzlakami ?
Pal licho zawieszenie, sprawdzić przewody czy nie podgryzione przez myszy, czy w filtrze nie mamy żadnego gniazda itp itd. Reszta standard - rama, zawias, silnik.
Po kupnie od razu nowy olej + filtr, nowy filtr paliwa, wymiana tulejek w zawiasie i czyszczenie spraw bieżących. Co do tulejek i łożysk jak stał 3 lata to luzu nie poczujesz, dopiero po pierwszym wyjeździe zobaczysz że wszystko tam pordzewiałe i nadaje się tylko na śmietnik - quad jest zastany, jak się przeleci to wszystko zacznie stukać.
P.S. CCC - zawias na bank do roboty - to pójdzie tanio, ale uważaj na silnik
Pozdrawiam
Ozo Drapers Squad
No to mnie nie pocieszyles
Spróbuję namówić kolesia na jazdę próbną i wtedy dopiero dam na przeswietlenie.
Spróbuję namówić kolesia na jazdę próbną i wtedy dopiero dam na przeswietlenie.
Taka jest rzeczywistość - silnik może być igiełka ale zawias będzie na 100% kulał - na szczęście nie jest to mega drogi temat. Wszystko zależy od ceny z jaką go kupisz.
Ozo Drapers Squad
Wyjściowa 25k i zaznaczył na wstępie że poniżej nie zejdzie.
A co do stanu to się okaże przy oględzinach, bo nie wiem czy był jeżdżony raz na jakiś czas czy rzeczywiście stał nawet nie palony.
A co do stanu to się okaże przy oględzinach, bo nie wiem czy był jeżdżony raz na jakiś czas czy rzeczywiście stał nawet nie palony.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Olej w mostach, płyn w chłodnicy, olej w silniku i wszystkie możliwe filtry + to co opisał Ikar.
To takie podstawowe minimum.
Co do zawieszenia jeszcze bym nie bagatelizował sprawy bo niekoniecznie musiało się coś wysypać.
Przejedziesz się z 30-50 km i wtedy zobaczysz jak to wszystko pracuje.
Jeśli faktycznie przebieg jest poniżej 50 mth i ma rejestrację to cena 25 tyś to dobra cena, dołożysz 1500 zł i masz "igiełkę" .
Wg mnie oferta godna uwagi.
To takie podstawowe minimum.
Co do zawieszenia jeszcze bym nie bagatelizował sprawy bo niekoniecznie musiało się coś wysypać.
Przejedziesz się z 30-50 km i wtedy zobaczysz jak to wszystko pracuje.
Jeśli faktycznie przebieg jest poniżej 50 mth i ma rejestrację to cena 25 tyś to dobra cena, dołożysz 1500 zł i masz "igiełkę" .
Wg mnie oferta godna uwagi.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
No i niestety sprzedawca się rozmyślił
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
A propos zawieszenia - w G700 zawias jest na tulejach metalowo gumowych i spokojnie wytrzymuje 10.000 km
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
Tak pod jednym warunkiem. Quad musi jeździć, a zawias musi pracować - w przeciwnym razie woda i korozja przez kilka lat załatwią sprawę.
Ozo Drapers Squad