A to dobre .... w końcu przepis o ograniczeniu mocy w GADZIE znalazł odpowiednie zastosowanie.

http://limanowa.in/wydarzenia/news,16903.html
Zmora1966 pisze:Polska!!!...Może się w końcu zastanowią nad tą brednią z 15 kW. A swoją drogą niezłe tłumaczenie....Ograniczenie mocy pojazdu do 15 kW, spowodowałoby to że pojazd nie mógłby być eksploatowany w trudnych warunkach górskich jakie występują w powiecie limanowskim, ponieważ mogłoby to stwarzać zagrożenie zdrowia i życia jego użytkowników.....hahaha..a ja zawsze myślałem że obniżenie mocy w naszych Quadach jest właśnie w celach bezpieczeństwa
Po za tym co to za ściema z tym przepisem UE...przecież w UE można zarejestrować Quada na normalnych zasadach - chyba ze coś mi się myli...muszę pogrzebać w regulacjach UE
Niczego nie nauczy bo żadnemu lobby na tym temacie nie zależy, nikt nie ma w tym interesu i pieniędzy do zarobienia. To jakaś dewiacja że we Franfurcie nad Odrą 50KM w quadzie jest całkowicie bezpieczne a po drugiej stronie rzeki jest traumatycznym zagrożeniem. Jak gdyby nadal do nikogo nie docierało, że zagrożeniem jest bezmyślność użytkownika a nie moc silnika.Pingwin Legnica pisze:
nie mylisz się, można zarejestrować w Niemczech z otwartą mocą
Może ten przykład nauczy rozumu naszych ustawodawców
Prędzej zgnije razem z tą lawetą.DKfan pisze:Być może sprzęt poczeka na wejście do służby aż się zamortyzuje, a potem trzeba będzie go komuś sprzedać.....
i to jest właśnie nas Polski problem....My nadal nie wierzymy w możliwości demokracji:DKfan pisze:Niczego nie nauczy bo żadnemu lobby na tym temacie nie zależy,Pingwin Legnica pisze:
nie mylisz się, można zarejestrować w Niemczech z otwartą mocą
Może ten przykład nauczy rozumu naszych ustawodawców