Kilka pytań o eksploatację quada...
Kilka pytań o eksploatację quada...
Mam dwa w sumie pytania , jestem świerzy w tym temacie wręcz raczkujący i bede wdzieczny za kazda pomoc
1- Wczoraj w trakcie jazdy przy skrecaniu mialem zbyt wysoki bieg i odpucilem z gazu no i wiadomo zgasl ale nie chce mi odpalic po tym...jakieś pomysły?
2- przy zmianie biegów od 2 do 5 po zarzuceniu biegu musze ciut nogą w dól dzwignie od biegow by wrzucic nastepny i jakby odwrotnie przy redukcji i pytanie czy to normalne czy tez poprostu np jakiejs sprezynki brak ze nie odskakuje samo?
3- mam zamiar wymienić olej i filtr (filtr już mam ) a olej moze byc zwykly jak do auta jakis tam castrol czy lotos itd ? wiem ze 10W-40 czy musi być jakis specjalny
4- jest filtr stożkowy znajomy gadał ze powinienem go czyms przeczyszczać - mozecie mi przyblizyc temat jakis produkt?
narazie to na tyle
1- Wczoraj w trakcie jazdy przy skrecaniu mialem zbyt wysoki bieg i odpucilem z gazu no i wiadomo zgasl ale nie chce mi odpalic po tym...jakieś pomysły?
2- przy zmianie biegów od 2 do 5 po zarzuceniu biegu musze ciut nogą w dól dzwignie od biegow by wrzucic nastepny i jakby odwrotnie przy redukcji i pytanie czy to normalne czy tez poprostu np jakiejs sprezynki brak ze nie odskakuje samo?
3- mam zamiar wymienić olej i filtr (filtr już mam ) a olej moze byc zwykly jak do auta jakis tam castrol czy lotos itd ? wiem ze 10W-40 czy musi być jakis specjalny
4- jest filtr stożkowy znajomy gadał ze powinienem go czyms przeczyszczać - mozecie mi przyblizyc temat jakis produkt?
narazie to na tyle
Re: sssss
1) spróbuj z pychu
2) coś nie halo poszukaj w serwisówce czego brakuje
3) Olej motul 5100 10w40 półsyntetyk i żaden inny
4) a najlepiej wymienić jak jeszcze nie czyściłeś nigdy, a tak serio to filtry się myje w wodzie walcowe filcowate, a stożkowe w benzynie ale tutaj nie jestem pewny.
2) coś nie halo poszukaj w serwisówce czego brakuje
3) Olej motul 5100 10w40 półsyntetyk i żaden inny
4) a najlepiej wymienić jak jeszcze nie czyściłeś nigdy, a tak serio to filtry się myje w wodzie walcowe filcowate, a stożkowe w benzynie ale tutaj nie jestem pewny.
Ozo Drapers Squad
Re: Kilka pytań o eksploatację quada...
1 - okazało się ze nie ma kompresji...teraz tylko dlaczego i naprawa
2 - dopiero zajrzę pewnie jakaś sprężynka
3- jest motul 5100 10w40
4- wpadł nowy tylko czym czyścic ? benz to nie bedzie za suchy? nie powinien łapac kurzu ?
2 - dopiero zajrzę pewnie jakaś sprężynka
3- jest motul 5100 10w40
4- wpadł nowy tylko czym czyścic ? benz to nie bedzie za suchy? nie powinien łapac kurzu ?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
proponuje wymienić stożek na filtr gąbkowy i nasączać go olejem do filtrów
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
no właśnie się nad tym zastanawiałem
a tak możesz przybliżyć czemu proponujesz ?
a tak możesz przybliżyć czemu proponujesz ?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Bo do offroadu sa gabki a stożki na tor
A w mojej opini stozki sa do śmietnika... Nic nie filtruja...
A w mojej opini stozki sa do śmietnika... Nic nie filtruja...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
ok to zamawiam filterek i olej a myc w benzynce tak ?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Raz na jakis czas warto umyc filtr profesjonalną chemią. Wielokrotnie mialem filtry swiezo wyprane w plynue do mycia naczyn. Niestety po moim praniu chemia do tego przeznaczomna wychodzi z nich mnostwo brudu a filtr odzyskuje swoj dawny kolor. Zadna domowa chemia tego nie zrobi
W kazdym serwisie maja cos takiego, plyn jest drogi ale warto
W kazdym serwisie maja cos takiego, plyn jest drogi ale warto
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Narazie panowie mam wielką lipę... quadem od kupna jeździłem max 1.5 mth i niestety szklanki pękły i uszkodziły głowicę