Quady uliczne.

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
bryan.00
Imię: Brajan

Quady uliczne.

Post autor: bryan.00 » sob 22 lut, 2014

Witam wszystkich! W marcu zdaję na kategorie AM i chciałbym się od was dowiedzieć czy znacie jakieś dobre uliczne quady.Do 6k. Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

fotek5
Quad:: EGL Shine Lyda 203e-6a
Imię: Fotek

Re: Quady uliczne.

Post autor: fotek5 » pn 24 lut, 2014

witam, mam egl shine 250ccm na 14" felgach i oprocz plynow to regulowalem tylko gaznik, poza tym do tej pory jest niezawodny. dojezdzam do pracy w sezonie 15km w jedna strone, w lekkim terenie tez daje rade choc czasem haczy spodem. ogolnie jak na chinskiego (silnik+skrzynia na licencji hondy, nie pytać tylko dociekać źródła) daje sobie rade. spalanie 3-4l/100km we dwie osoby 0 komfortu chyba że jesteś małych gabarytów

quad jest zarejestrowany jako pojazd samochodowy inny, homologacja l7e, lecz podlega pod l5e czyli obowiazuje Cie kask. prawko kat B lub B1

bryan.00

Post autor: bryan.00 » pn 24 lut, 2014

ja również oglądałem się za eaglami ale są trochę drogie.Teraz można na AM 350kg i 45 km/h .

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pn 24 lut, 2014

Nie ma czegoś takiego jak lincencja Hondy na silnik, ot zwykły pic na wodę gdzie małe chińskie rączki próbują podrobić to co kiedyś ta Honda wyprodukowała - niestety z marnym skutkiem. Jakość wykonania żenująca, szukaj access 250/lucky star 250 albo smc lub kymco. No i nie podniecaj się chińskimi felgami i sportowymi plastikami bo to pic na wodę.
Ozo Drapers Squad

bryan.00

Post autor: bryan.00 » pn 24 lut, 2014

dzięki ikar

bryan.00

Post autor: bryan.00 » wt 25 lut, 2014

A co powiecie o shinreay 250 stxe lub o shinreay extreme.Wiem że to typowe chinole ale ja przeznaczałbym go do jazdy w mieście.A chyba od takiej jazdy nie powinien się psuć.I ma o wiele mniejsze spalanie do 4l.Co o nich sądzicie.Noi 1km od mojego domu prowadza sprzedaż tych quadzików.Więc to też plus.

Bassted
Quad:: Diablo 250
Imię: Bassted

Post autor: Bassted » ndz 23 mar, 2014

Diablo 250 wydaje się być spoko quadem do miasta. planuje go kupić tylko nie wiem ile wyciąga km/h. :// Prosiłbym o jakieś porady/uwagi do tego czterokołowca :))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”