CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
co do naprawy
uważam, że będzie to powazna naprawa, nie będzie sam cylinder skoro silnik nawet nie obraca...
ku przypomnieniu - błoto w silniku w x8 :
oby u Ciebie było inaczej...
uważam, że będzie to powazna naprawa, nie będzie sam cylinder skoro silnik nawet nie obraca...
ku przypomnieniu - błoto w silniku w x8 :
oby u Ciebie było inaczej...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
Hehehe ja to już śmieje się z tego , w sobotę serwis odstawia quada pod dom , mechanik będzie rozbierał silnik , więc teraz mogę legalnie modyfikować coś co i tak jest moje , za wszelkie rady ulepszenia o których wiecie co można robić w x8 nie zważając na gwarancję hehe będę wdzięczny , no i jak zredukować dławienie przy starcie
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
koniecznie zrób foty jak wygląda silnik, strasznie jestem ciekawy...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Okej będę robił, a tak na serio to przez tłumik mógł sie zatrzeć ?
Mnie ciężko to sobie wyobrazić i wydaje mi się że bardziej to wada fabryczna silnika. Wody w oleju nie miałeś ??
Jedyne co mi przychodzi do głowy (zdarzało się przy silnikach chłodzonych powietrzem, przy cieczy nie słyszałem tego problemu) to wjazd z naprawdę mocno rozgrzanym silnikiem do wody. Jednak nie sądzę aby zadziałało to na tak grube ścianki głowicy jakie występują w X8.
Poza tym, minimalna ilość wody jeśli nawet się znajdzie w oleju - dość szybko wyparowuje.
Jedyne co mi przychodzi do głowy (zdarzało się przy silnikach chłodzonych powietrzem, przy cieczy nie słyszałem tego problemu) to wjazd z naprawdę mocno rozgrzanym silnikiem do wody. Jednak nie sądzę aby zadziałało to na tak grube ścianki głowicy jakie występują w X8.
Poza tym, minimalna ilość wody jeśli nawet się znajdzie w oleju - dość szybko wyparowuje.
Ozo Drapers Squad
Olej jest jak nowy , co prawda całego jeszcze nie spuściłem bo nie rozbieraliśmy jeszcze, ale jak wyjąłem filtr oleju to trochę wyciekło do pojemniczka i oglądaliśmy go naprawdę wyglądał na nowy , nie mam pojęcia może paliwo zawsze lałem 95 a wtedy w mróz -15 wyskoczyłem tylko zatankowac i zalałem do pełna 98 i 100 metrów przejechałem i zgasł , zawsze lałem 95 , w poniedziałek mechanik rozbierać zacznie to będzie widać, za wszelkie porady będę wdzięczny , foty oczywiscie będą na bieżąco
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Paliwo nie ma nic do rzeczy bo i ja mieszam, raz 95 raz 98 i nie ma problemu. Jeśli jednak okaże się, że nie ma i nie było wody w silniku ja bym coś jeszcze próbował załatwić z serwisem w tej sprawie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Ale jak sprawdzę ze nie bylo wody? Olej czysty ale przecież mogę wlać nówkę , aby rdzy chyba w środku nie było, tam gdzie serwisowałem twierdzą że wstawili nowe moto i mają to na monitoringu i od reszty umywają ręce ...
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Moim zdaniem będziesz miał piasek w środku po wcześniejszych wojażach co dostał się wraz z wodą , bo ta awaria nie powstała od razu tylko się powoli nasilała aż motor stanął wreszcie
Też czekam na fotki bo jestem ciekaw czy mam rację
Też czekam na fotki bo jestem ciekaw czy mam rację
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Andrzejku sprzedajesz accessa ?
Wracasz do cf ?
Wracasz do cf ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl