wymiana rożrządu i stuki rozrusznika

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kostek_ak
Quad:: yamaha big bear 350
Imię: andrzej

wymiana rożrządu i stuki rozrusznika

Post autor: kostek_ak » śr 05 lut, 2014

Witam jestem tu nowy i dla tego proszę o wyrozumiałość. Więc mam big bera 350 2000r. Nabyłem go w stanie jezdnym ale nie na tyle by w ciemno wyruszyć nim w teren. Kompletny remont zawiechy łożyska uszczelniacze, przód tył, szczelność instalacji, oleje filtry regulacja gaźnika. Zostało mi usunięcie wycieków spod pokrywy alternatora i okolic krzyżaka za skrzynią na tylnym napędzie oraz wymiana rozrządu i regulacja zaworów bo napinacz się skończył i szumi jak ciepły Ale to bardziej przez te wycieki szumi. I z tym wiąże się moje pytanie czy jest to trudny temat, można samemu temu podołać czy lepiej oddać do serwisu. Mam co nieco pojęcia. Istotą jest zachowanie znaków, fakt nie mam ściągacza ale na allegro idzie dostać. Tego jeszcze nie robiłem. Może jakieś podpowiedzi. I jeszcze jedno z szarpaka pali rewelacyjnie na ssaniu jak i bez, elektrycznie też ale po dodaniu ssania słyszę stuki nie zawsze ale w większości tak, po zgaszeniu też jest pojedynczy stuk?
smak wolności ---- try this

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: wymiana rożrządu i stuki rozrusznika

Post autor: Pingwin Legnica » ndz 09 lut, 2014

stuka prawdopodobnie sprzęgło rozrusznika, na razie bym sie tym nie martwił - ale to tylko moje przypuszczenie

rozrząd jak masz pojęcie zrobisz sam
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
kostek_ak

Post autor: kostek_ak » pn 10 lut, 2014

w sumie też tak przypuszczałem, choć częstotliwość stuków jest różna, raz są, raz nie. Jak sądzisz wymiana sprzęgiełka rozwiązała by ten problem? Szykuję go pod sprzedaż.

Awatar użytkownika
kostek_ak

Post autor: kostek_ak » czw 22 maja, 2014

NIESTETY!!! pnigwin .......zła rada, stuki fakt oznaczają zużycie sprzęgła rozrusznika. ale wymiana jest wskazana gdyż może to spowodować pękanie pokrywy alternatora ( na śrubach trzymających pokrywę )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”