Ku przestrodze...
- Apiekarenka
- Quad:: EGL Motor Mad Max 250
- Imię: Artur
- Kontakt:
Ku przestrodze...
Koledzy,
Jeżeli zdecydujecie się na zakup chińskiego quada to od razu wymieńcie płyn w układzie chłodzenia. Ja olałem temat ponieważ w zbiorniczku wyrównawczym miałem wlany czyściutki, niebieski płyn. Myślałem, że jest to Petrygo więc nie wymieniałem. Miałem to zrobić na wiosnę.
Jak się wczoraj okazało ten śliczny niebieski płyn to jakaś zabarwiona woda, która zamarzła mi w całym układzie.
Bogu dziękować, że silnik nie ucierpiał ani chłodnica.
Po kilku godzinach odmrażania quada farelką udało mi się wymienić płyn w układzie na nowy.
Jeżeli zdecydujecie się na zakup chińskiego quada to od razu wymieńcie płyn w układzie chłodzenia. Ja olałem temat ponieważ w zbiorniczku wyrównawczym miałem wlany czyściutki, niebieski płyn. Myślałem, że jest to Petrygo więc nie wymieniałem. Miałem to zrobić na wiosnę.
Jak się wczoraj okazało ten śliczny niebieski płyn to jakaś zabarwiona woda, która zamarzła mi w całym układzie.
Bogu dziękować, że silnik nie ucierpiał ani chłodnica.
Po kilku godzinach odmrażania quada farelką udało mi się wymienić płyn w układzie na nowy.
Pozdrawiam
Artur P.
gg: 440087
Artur P.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Ku przestrodze...
nieeee
to jest normalny płyn chłodniczy o normalnej temperaturze zamarzania
dokładnie 0 stopni
ot takie cięcie kosztów
to jest normalny płyn chłodniczy o normalnej temperaturze zamarzania
dokładnie 0 stopni
ot takie cięcie kosztów
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
A to ciekawe,bo ja mam też ładny niebieski ale quad stoi w garażu,kilka razy jeżdziłem po mrozie ale to silnik już się nagrzał.Muszę pobrać do strzykawki i wystawić na mróz.Wiem że quady z Chin przychodzą w kartonach i firmy które sprzedają ich składają i od nich chyba dużo zależy co i jakich płynów nalewają,okaże się że w hamulcach nie jest płyn hamulcowy tylko jakiś rozpuszczalnik.Wybrałem dużą firmę myśląc że oni będą solidni bo składają dużo i różne modele.Na razie sprawdzę ten płyn chłodniczy.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Quady z kartonów nadal maja chiński płyn Jego sie nie nalewa, on tam jest.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- Ranid
A czy smar w przegubach tez jest fabryczny [chiński].
- Apiekarenka
- Kontakt:
Informuję, że zamarznięcie płynu chłodniczego doprowadziło jednak do uszkodzeń w silniku. Pompa wody połączona jest poprzez koło zębate z pompą oleju. Ujemne temperatury sprawiły, że pompa wody przymarzła i przy odpaleniu quada stała w miejscu dzięki czemu uszkodziła kilka zębów koła. W EGL Polska niestety nie mieli na stanie zębatki sprzedawanej w komplecie z pompą oleju. Czas oczekiwania AŻŻŻŻŻŻŻŻ 2 i pół miesiąca. MASAKRA. Bogu dziękować, że taka sama pompa wkładana jest do Bashana 250tki chłodzonego cieczą więc udało mi się ją zamówić. Paczka już jest w drodze i jutro ma przynieść ją kurier.
Pozdrawiam
Artur P.
Artur P.
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Taka ciekawostka: kupiłem do mojego bolidu jakiś tani, niemarkowy płyn do -15oC i zdarzyło się to samo co u Ciebie.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
- Ranid
A ja dzisiaj wyciągłem strzykawką trochę płynu i wystawiłem na mróz,u nas w nocy było - 6 stopni.Mam zielony płyn.
- Ranid
Płyn sprawdzony -5 i nie zamarzł.Ranid pisze:A ja dzisiaj wyciągłem strzykawką trochę płynu i wystawiłem na mróz,u nas w nocy było - 6 stopni.Mam zielony płyn.
- Apiekarenka
- Kontakt:
Quadzik naprawiony. Zębatka pasowała od Bashana.
Bogu dziękować, że zamarzniecie płynu spowodowało tylko taką kosmetyczną usterkę.
Bogu dziękować, że zamarzniecie płynu spowodowało tylko taką kosmetyczną usterkę.
Pozdrawiam
Artur P.
Artur P.