CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Zależy jak rozumieć utopione? Według serwisów wjechanie wyżej podnóżków to już topienie, ja wjeżdżałem owszem wyżej podnóżków w błoto ale w granicach rozsądku i żeby nowego silnika nie zatopić, ale naprawić jakoś muszę chyba muszę nie ?
Czyli czy silnik pociągnął wodę. Opinia serwisów może być różna bo nawet lampy nie są hermetyczne w tym sprzęcie... Z Twojego opisu wynika że nie, więc jaka była przyczyna zatarcia jak rozumiem już drugiego silnika ?
Ozo Drapers Squad
Opinia serwisu że pociągnął ale tak pilnowałem tego drugiego silnika że to nie możliwe, a skąd ja mam niby wiedzieć czemu ten wał się zablokował ?
Lampy zgadza się nabierają wody nawet przy myciu i parują od środka, lampe też reklamowałem ale odpowiedź była jak zwykle że za głęboko wjeżdżane było
Lampy zgadza się nabierają wody nawet przy myciu i parują od środka, lampe też reklamowałem ale odpowiedź była jak zwykle że za głęboko wjeżdżane było
Zrobić i sprzedać bo bez gwarancji to jeden z droższych quadów w eksploatacji
)

Ozo Drapers Squad
zrobię to go na 100% ale szkoda mi go sprzedawać bo ma nówki opony , winch 3500, tłumik big gun evo i dużo drogich dodatków i nie jeździ , stoi w garażu a ja spać po nocach nie mogę
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
A co na to wszystko żona ? 
Drogo ten kurier, możesz spakować na paletę EP przecież, waga 400 kg więc czemu tak drogo?
A masło pod korkiem masz?
Spuszczałeś olej?
Co z tego, że były opiłki?
Jak woda idzie do silnika to robi się masło.
Grzebałeś coś w nowym silniku?
Jaki masz przebieg?
Zrobiłeś "pierwszy" przegląd na 100 km w ASO?
Może tylko tłok się przytarł i nie ma siły popchnąć?

Drogo ten kurier, możesz spakować na paletę EP przecież, waga 400 kg więc czemu tak drogo?

A masło pod korkiem masz?
Spuszczałeś olej?
Co z tego, że były opiłki?
Jak woda idzie do silnika to robi się masło.
Grzebałeś coś w nowym silniku?
Jaki masz przebieg?
Zrobiłeś "pierwszy" przegląd na 100 km w ASO?
Może tylko tłok się przytarł i nie ma siły popchnąć?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Żona wspiera mnie w tej tragedii
wie jak quad jest dla mnie ważny i ciągle mi powtarza "Maciej to tylko rzecz, naprawisz i będziesz śmigał dalej" ..... 
Odkręciłem obudowe filtra oleju i olej był jak świeżutki jak prawie nówka , całego nie spuszczałem bo na miarce od oleju też był czyściutki, w silniku nigdy nic nie grzebałem bo pojęcia nie mam o mechanice więc lepiej nie pchać rąk, przebieg z nowym silnikiem to około 1000 km i zrobiłem pierwszy przegląd po 100 aso , drugi po 700 też aso i wtedy zabrano mi gwarancję , dobra już mi się nie chce od tym myśleć ide piwo wypić,
już nawet znalazłem mechanika co silnika do quadów rozkłada i składa u mnie w mieście ale dopiero za 2-3 tygodnie będzie mógł się zająć

Odkręciłem obudowe filtra oleju i olej był jak świeżutki jak prawie nówka , całego nie spuszczałem bo na miarce od oleju też był czyściutki, w silniku nigdy nic nie grzebałem bo pojęcia nie mam o mechanice więc lepiej nie pchać rąk, przebieg z nowym silnikiem to około 1000 km i zrobiłem pierwszy przegląd po 100 aso , drugi po 700 też aso i wtedy zabrano mi gwarancję , dobra już mi się nie chce od tym myśleć ide piwo wypić,
już nawet znalazłem mechanika co silnika do quadów rozkłada i składa u mnie w mieście ale dopiero za 2-3 tygodnie będzie mógł się zająć
Kolego zaciekawi ją miałem dokładnie ten sam problem z silnikiem zaczęło się dwa miechy temu takie same objawy też mi zgasł na Cpn na kable zapalił następnym razem osłabl zgasilem silnik i do serwisu okazało się ze panewka się rowarstwila silnik wymienili na gwarancji dodam że zrobiłem nim 1900 km
dzisiaj poszedłem do garażu i znowu hełtać zaczął , ja znowu przewody i czasem hełta czasem cyka i jeszcze mam takie pytanie czy moge spróbować podłączyć zamiast seryjnego akumulatora przewodami od większęgo akumulatora 45ah (od auta) do przewodów co idą do akumulatora w quadzie , oczywiście wyjmę seryjny aku i sprubuję odpalić od przewodów z auta podłączając je do bezpośrednio do quada, można tak nic się spali ????
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Nie powinno się nic stać,poprostu aku od auta ma tylko większą pojemność i dłużej wytrzyma..
Tylko przewód + postaraj się tak podłączyć żebyś mógł w razie co sszybko odłączyć..
Ale proponowałbym zawieżć maszyne do mechanika i zajrzeć jednak do silnika i sprawdzić co się tak naprawdę zepsuło..
Pewnie nie możesz spać po nocach ,ja pewnie też tak bym miał-w swojejX8 zauważyłem przeciek z tylnego dyfra i też mnie już szlak trafia ...bo trzeba będzie zamówić zimering i znów czas oczekiwania na część..a pojeździć by się chciało..
Tylko przewód + postaraj się tak podłączyć żebyś mógł w razie co sszybko odłączyć..
Ale proponowałbym zawieżć maszyne do mechanika i zajrzeć jednak do silnika i sprawdzić co się tak naprawdę zepsuło..
Pewnie nie możesz spać po nocach ,ja pewnie też tak bym miał-w swojejX8 zauważyłem przeciek z tylnego dyfra i też mnie już szlak trafia ...bo trzeba będzie zamówić zimering i znów czas oczekiwania na część..a pojeździć by się chciało..