Quad grzeje się - co dalej - może chłodnica oleju ...
-
- Quad:: Renegate
- Imię: Stefan
Quad grzeje się - co dalej - może chłodnica oleju ...
Witam - moja Renata grzeje się , często włącza się wentylator nawet teraz zimą .
Ma przejechane 5000 km .
Chłodnica czysta ,płyn jest .
Ostatnio sprawdzałem , że ok 3 minuty po odpaleniu węże i chłodnica są ciepłe - to znaczy , że chyba poprzedni właściciel wywalił termostat albo się zawiesił .
Zastanawiam się nad zakupem chłodnicy oleju jest na tablicy w dobrej cenie - ale czy to coś da czy pieniądze w błoto ???
Czytałem na innym forum , że ktoś zastosował i jest ok .
Proszę o wskazówki , nowy quadowicz .
Ma przejechane 5000 km .
Chłodnica czysta ,płyn jest .
Ostatnio sprawdzałem , że ok 3 minuty po odpaleniu węże i chłodnica są ciepłe - to znaczy , że chyba poprzedni właściciel wywalił termostat albo się zawiesił .
Zastanawiam się nad zakupem chłodnicy oleju jest na tablicy w dobrej cenie - ale czy to coś da czy pieniądze w błoto ???
Czytałem na innym forum , że ktoś zastosował i jest ok .
Proszę o wskazówki , nowy quadowicz .
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Quad grzeje się - co dalej - może chłodnica oleju ...
Może czujnik temperatury się zawiesił albo już do wymiany?
Wywalac termostat?
Tylko po co?
Wywalac termostat?
Tylko po co?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
- Quad:: Renegate
- Imię: Stefan
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
a skąd wiesz, że dobry ?
to że wiatrak się często włącza wcale nie znaczy, że quad się grzeje, musiałbyś mieć czujnik temperatury żeby to stwierdzić
chłodnica oleju nie jest tutaj wskazanym rozwiązaniem, nie lepiej znaleźć przyczynę ?
to że wiatrak się często włącza wcale nie znaczy, że quad się grzeje, musiałbyś mieć czujnik temperatury żeby to stwierdzić
chłodnica oleju nie jest tutaj wskazanym rozwiązaniem, nie lepiej znaleźć przyczynę ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
może układ chłodzenia jest zapowietrzony?
na obu cylindrach przy termostatach są śruby do odpowietrzania układu. Spróbuj popuścić śruby do momentu kiedy będzie tryskał sam płyn bez powietrza.
Trochę słabe zdjęcie ale myślę że się połapiesz.
na obu cylindrach przy termostatach są śruby do odpowietrzania układu. Spróbuj popuścić śruby do momentu kiedy będzie tryskał sam płyn bez powietrza.
Trochę słabe zdjęcie ale myślę że się połapiesz.
- Kiler
- Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
- Imię: MARIUSZ
Cz wyjmowałeś chłodnice,czy tylko widzisz ze jest czysta?minimum czyszczenia po takim przebiegu to rezebrać przód do chłodnicy i dobre płyny + kompresor.
DIABLO TEAM ZGIERZ
u mnie jest to samo chłodnica czysta ale jeszcze muszę poprostować blaszki bo poprzedni właściciel karcherem ją potraktował i przepływu powietrza pewnie nie ma . . . .
albo lamele masz rozdymane i chłodnica do wymiany,
http://www.can-amtalk.com/forums/topic/24741-hi-temp-probs/
amerykańce piszą o tym i foty też są.
http://www.can-amtalk.com/forums/topic/24741-hi-temp-probs/
amerykańce piszą o tym i foty też są.
ATV polska. pl
- bartek1984
- Quad:: renegade 1000xxc
Cześć:)
Ostatnio u mnie w reni 1000xxc też przez to przechodziłem że za którymś razem na wyjezdzie zaczoł zapalać się heck że sie przegrzewa,chłopdnica moim okiem była czysta, ale po wyjęciu i moczeniu całą noc w wannie wyleciało tyle syfu i pyłu że byłem w szoku,wsadziliśmy chłodnice zalaliśmy płynem i problem znikł.
Ostatnio u mnie w reni 1000xxc też przez to przechodziłem że za którymś razem na wyjezdzie zaczoł zapalać się heck że sie przegrzewa,chłopdnica moim okiem była czysta, ale po wyjęciu i moczeniu całą noc w wannie wyleciało tyle syfu i pyłu że byłem w szoku,wsadziliśmy chłodnice zalaliśmy płynem i problem znikł.