raptor 700 problem z nasmarowaniem kalamitek
- Rapi700olsztyn
- Quad:: raptor 700
raptor 700 problem z nasmarowaniem kalamitek
Witam....mam problem z nasmarowniem wszsytkich kalamitek...moze mam za słaba smarownice (zwykła ręczna)nie wiem,,przednie kalamitki prawie wszystkie nasmarowalem(czysty smar wychodził bokiem tuleji),,jednej dolnej nie moglem,od razu był opór,naciskajac bardzo mocno na siłe smar wychodził wezykiem przed kalamitka,identycznie miałem na tej tylnej tuleji co trzyma amortyzator,nic wejsc nie chciało,kalamitki tez zmieniałem na nowe i to samo,,czy mam za słabo smarownice i nie moge sie przebic przez stary smar??czy w warsztacie samochodym posiadaja smarownice cisnieniowe które bez problemu dadza sobie z tym rade???? z góry dziekuje za pomoc
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: raptor 700 problem z nasmarowaniem kalamitek
Jak nie wychodz, to znaczy se uszczelniacze super trzymają. Ja zrobilbym tak : rozebral, wyczyscil w benzynue dokladnie, sprawdzajac droznosc kalamitki, nasmarowal recznie wszystko i poskrecal. Jak pontej czynnosci nadal smar byn nie wychodzil to bylbym zadowolony zacszczelnosci zawiasu. Po czasie, jak przejedzie troche kilometrow zauwazysz, ze powoli smar się uwalnia po bokach. U mnur w Hondzie, moze z jednegobwahacza smar wychodzi a reszta trwarda jak skala a mam mega mocna smarownice.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...