CF MOTO X8-łożyska tylnych kół
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: CF MOTO X8-łożyska tylnych kół
Też wybrał bym sklep z łożyskami np quay - łożyska wg mnie trwalsze niż te z dystrybucji części samochodowych.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
30499-03080 BEARING, HUB
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
To jednak oznaczenie inne niż w 500 .
- oolsztyniak
- Moderator
U znajomego są dostępne takie łożyska
KOYO za 107,77 zł netto
PFI za 50,00 zł netto
Oczywiście + koszt wysyłki.
KOYO za 107,77 zł netto
PFI za 50,00 zł netto
Oczywiście + koszt wysyłki.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Dzieki panowie,,,ja mam pod nosem sklep z lozyskami wiec to nie kłopot żeby zakupić tylko chciałem się dowiedzieć o oznaczenia(symbol) jak wyciagne z zawiasu to pojade i zamowie owe lozyska tylko wtedy maszyna postoi na kolkach do momentu az przywiozą zamówiony rozmiar i zaloze nowe lozyska...I tak upalam sprzeta w weekendy to może uda się w tygodniu zadzialac z wymiana
- oolsztyniak
- Moderator
U mnie na miejscu są jak coś
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Panowie...łożyska w tym modelu są trwałe, problem tkwi w tulejach tylnego wahacza, są po prostu za długie o 1-1.5 mm. trzeba rozebrać wahacze przy piaście, zeszlifować tulejki o 1 do 1.5 mm, poskładać i przesmarować solidnie. Luzy znikną jak ręką odjął, no i uszczelnienia będą w końcu trzymać.
- Supriseme
- Quad:: X8, Scrambler 1000xp
- Imię: Szymon
Łysy Iras pisze:Panowie...łożyska w tym modelu są trwałe, problem tkwi w tulejach tylnego wahacza, są po prostu za długie o 1-1.5 mm. trzeba rozebrać wahacze przy piaście, zeszlifować tulejki o 1 do 1.5 mm, poskładać i przesmarować solidnie. Luzy znikną jak ręką odjął, no i uszczelnienia będą w końcu trzymać.
Witajcie,
Pojawil sie u mnie w prawym tylnym kole Luz opisany przez Roberta, czy ktos z was sprawdzal teorie przydlugich tulej ? i czy probowal to wdrazac w swojej gadzinie ?
Luz nie jest jakis wielki ale po co doprowadzac do wiekszego
u mnie na tulejach z dnia na dzień luz jest coraz większy,
łożyska wymieniałem z przodu, żadna filozofia w sklepie z łożyskami mieli 2 rodzaje chińskie za 69 za koło i japońskie po 200 za koło mam chińskie i już ponad 1000 z palcem a że rozbierałem je co jakiś czas i przy okazji smarowałem to nie zauważyłem żadnego zużycia
łożyska trzeba prasą wyjąć zawieźć do sklepi i nowe prasą włożyć imadłem i młotkiem się nie da
łożyska wymieniałem z przodu, żadna filozofia w sklepie z łożyskami mieli 2 rodzaje chińskie za 69 za koło i japońskie po 200 za koło mam chińskie i już ponad 1000 z palcem a że rozbierałem je co jakiś czas i przy okazji smarowałem to nie zauważyłem żadnego zużycia
łożyska trzeba prasą wyjąć zawieźć do sklepi i nowe prasą włożyć imadłem i młotkiem się nie da