Witam. Mam quada i nie wiem jaką ma pojemność silnika. Kiedyś jeden człowiek powiedział mi że to 250 ale nie mam pewności.
Oto zdj. quada
http://pokazywarka.pl/hf37wn/
Jak sprawdzić pojemność silnika?
Re: Jak sprawdzić pojemność silnika?
zdejmij obudowe chłodzenia silnika nieraz jest napisane na cylindrze dobrze poszukaj bo to jest mały napis na wypustku lub zdejmij głowice i zmież sufmiarką ale nie opłaca się rozwalać quada.
-
- Quad:: Jianshe 250 JS-171FMM
- Imię: Mariusz
nic nie od krecaj,szukaj na silniku od góry przy deklach bo to albo 150 albo 200 ale nie 250
Witajcie, chciałem odgrzać temat ponieważ mam podobną sytuację ale trochę bardziej skomplikowaną. Mianowicie kupiłem quada o nazwie fx-200 z rzekomo pojemnością 200cc duży fajny zadbany. Jak się okazało po przyjeździe do domu znalazłem tabliczkę znamionową i model na tabliczce wybity hb-atv150 co by wskazywało że to jednak 150cc, jednak dokumenty zakupy (rachunek) jest na 200cc i teraz nie wiem czy np ktoś wymienił silnik na mocniejszy bo np był wadliwy i sklep go sprzedał czy sprzedający ukrył właściwą pojemność (tylko nie wiem po co - chyba że cena jest wyższa), chyba że jak to u Chińczyków tabliczka jedno a wyposażenie drugie. Na silniku jest wybity numer pytanie czy jest ktoś kto wie jak rozszyfrować pojemność?. VIN na tabliczce jest następujący L85AG4FK3B1053657 wiem że można odczytać pojemność z VIN ale nie mogłem znaleźć jak to jest w Chińczykach.
Dzięki
Dzięki
Podepnę się pod temat i odgrzeję go trochę. Czy ktoś może wie coś na temat takiego quada? Dostałem go ale nie mam do niego żadnych papierów.