Rejestracja quada z Francji w Polsce
-
- Quad:: Quad ATV 125
- Imię: Ando
Rejestracja quada z Francji w Polsce
Witam mam pytanie czy da sie zarejestrować w obecnym roku 2013 Quada linhai.
Quad pochodzi z Francji(nie zarejestrowany w polsce) ma dowód rejestracyjny francuski.Quad posiada kierunkowskaz, klakson itd.Po spisaniu umowy kupna-sprzedaży czy jest możliwość zarejestrowania tego quada.
Dokumenty tylko
-dowód rej. francuski
-umowa kupna-sprzedaży
Co ewentualne potrzeba by go zarejestrować.
Szukałem podobnego tematu ale nie mogłem znaleźć.
:I love HONDA:
Quad pochodzi z Francji(nie zarejestrowany w polsce) ma dowód rejestracyjny francuski.Quad posiada kierunkowskaz, klakson itd.Po spisaniu umowy kupna-sprzedaży czy jest możliwość zarejestrowania tego quada.
Dokumenty tylko
-dowód rej. francuski
-umowa kupna-sprzedaży
Co ewentualne potrzeba by go zarejestrować.
Szukałem podobnego tematu ale nie mogłem znaleźć.
:I love HONDA:
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Re: Rejestracja quada z Francji w Polsce
Interesuje mnie ten temat - akurat Quad z Niemiec. Czy ktoś wie jakie dokumenty są potrzebne? Czy w ogóle jest możliwe zarejestrowanie Quada na podstawie umowy kupna sprzedaży plus Dowodu rejestracyjnego z zagranicy?
Wydaje się być to logiczne ale mieszkamy w Polce w kraju absurdów więc ....nie wiadomo:)
Wydaje się być to logiczne ale mieszkamy w Polce w kraju absurdów więc ....nie wiadomo:)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
jeżeli ma w dowodzie wpisaną moc poniżej 15 kw - TAK , JEŻELI NIE KONIECZNE ZAŚWIADCZENIE O OBNIŻENIU MOCY .
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Zaświadczenie o obniżeniu mocy już nie działa, przynajmniej w moim urzędzie komunikacji. Również nie przerejstrujesz quada jeśli był zarejestrowany na ciągnik rolniczy, ale inny urząd może inaczej interpretować przepisy i może nie być problemu. Najlepszym rozwiązaniem, o ile taka możliwość istniej przed zakupem, jest z kserowanymi dokumentami podejść do wydziału komunikacji i spytać o rejestrację. Polska to dziwny kraj.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
tego się właśnie bałem... muszę pogadać z kumplem z UM.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Rejestrujesz tak jak samochód czyli dokumenty: umowa kupna, dowód rejestracyjny, tłumaczenia tych dokumentów, karta pojazdu, przegląd techniczny, akcyza, vat 25, rejestracja nie pamiętam sto parę złotych kosztuje. Tablice zagraniczne do zdania lub oświadczenie że ich nie masz. Recyklingu czyli tego 500zł nie ma. Bez obaw rejestrujesz bez problemu na pojazd samochodowy inny
jeżeli moc w dowodzi jest poniżej 15 KW to bez problemu jeżeli większa to ......