ARCTIC CAT DIESEL 700
ARCTIC CAT DIESEL 700
Interesuje mnie ile pali jak się sprawuje i jak jest z częściami do niego .
-
- Quad:: Arctic Cat 700 Diesel 2008r. 4x4 Long.
- Imię: Dziubken
Re: ARCTIC CAT DIESEL 700
Ile pali? Od 3 do 8 litrów ON. (Spala 6 rodzajów paliwa, w tym paliwa "lotnicze" JP5 i JP8. Uważam, że jest to jeden z najbardziej udanych quadów na Świecie! Oczywiście nie ma idealnego/uniwersalnego quada, lecz ten może zarówno ciężko pracować, pomagać w pracach w ogródku, można tym jechać w długą trasę, jak i zatopić go po kierownicę. Z częściami nie ma najmniejszych problemów. Quad ma jedną ogromną wadę, mianowicie: brak jest mu czegoś, co możemy nazwać dynamiką trakcji - przyspieszeniem. Jeśli chodzi o samo "przyspieszenie" to od razu piszę, że na tylne koła go nie postawicie, a od 0 do V-max'a odczucia są porównywalne z przeciętnymi quadami o poj. 300cm3. Pamiętajmy, ze to diesel. Coś za coś. Ja jestem ze swojego egzemplarza bardzo! zadowolony! Jadę tam gdzie niektóre Gryzlaki i Renaty stają
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Turbine mu dac
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Myślę że przeznaczenie diesla w quadzie jest do czegoś innego, poza tym turbo i woda to niezbyt dobra mieszanka
Ozo Drapers Squad
-
Zastanawiałem się nad wstawieniem "turbiny", ponoć z którejś wersji pajero bez problemu "pasuje" - w sensie, że można ją dość łatwo zaadaptować na cele poprawy przyspieszenia w tym pojeździe - ale szczerze? Nie chce mi się już grzebać Za dużo już się napracowałem przy (3 quadach). Może kiedyś? Jak się będę nudził. Pozdrawiam. Pooglądajcie film zamieszczony poniżej: Ja w tej chwili za cholerę tak nie zrobię na asfalcie, ale tak właśnie pracuje ten model silnika z dodaną turbiną - obojętnie z czego:
https://www.youtube.com/watch?v=PlDie9KP9XA
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PlDie9KP9XA[/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=PlDie9KP9XA
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PlDie9KP9XA[/youtube]
1) fajnie kopci
2) ledwo co jedzie z tą turbiną
3) zrobisz tak bo asfalt mokry - laczka na mokrym idzie ukręcić nawet chińską 50
3) zrobisz tak bo asfalt mokry - laczka na mokrym idzie ukręcić nawet chińską 50
Ozo Drapers Squad
-
Ad. 1 w końcu to dieselIkar pisze:1) fajnie kopci
Ad. 2 w cale nie "ledwie", ledwie to jedzie w oryginale bez turbiny i "udoskonalenia" CVT - ale na to już mam patent...
Ad. 3 Mój Arctic waży (uwaga, uwaga, uwaga!) 397 kg! Tak więc nawet mokry i gładki asfalt nie sprzyja wszelkim drifftom...
P.S: raz zaliczyłem nim dość bolesną rolkę i ... podniesienie samemu takiego quada graniczy z cudem. Pół biedy jak leży na boku. Ale jak kołami do góry (tak jak w moim przypadku, do tego się wkleił kierownicą w błoto) to już prawdziwa tragedia.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Najlepszy jest ten czarny "bąk"
Tyle co moje CFdziubken pisze: Ad. 3 Mój Arctic waży (uwaga, uwaga, uwaga!) 397 kg! .
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Diesle są wspaniałymi kompanami do ciężkich prac, znam parę sztuk, które pracują po 16 godzin dziennie, w ogóle nie mają wyłaczanych silników. Jeźdżą nimi pracownicy więc jakaś wygórowana nadmoc i dynamika nie są wskazane , żeby się chłopaki nie pozabijali. Właściciel tych quadów jest bardzo zadowolony z ich zakupu i wciąż powiększa ich ilość.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
-
A w jaki sposób "pracują"? Jaka to działalność? Pytam z czystej ciekawości.