grizzly 550 płyn chłodniczy gotuje
grizzly 550 płyn chłodniczy gotuje
witam posiadam yamaha 550 rok 2010. Niedawno kupiłem quada i pierwszy wypad na pożadne bagna kilka godzin jazdy i zauważyłem że płyn chłodniczy gotuje , no to ostudziłem silnik wjeźdzajac do rzeki. Nastepnego dnia chciałem pojeździc pojeździłem chwilke i znowu silnik zaczoł gotować gdy płyn wypływał z chłodnicy wyłaczyłem na chwile silnik i zauważyłem że wogóle wentylator nie pracuje, no wiec mysle ze juz jest jakaś wskazówka, podałem napiecie z aku na wiatraczek i dzialał wiec nie wiem czy to problem czujnika cieczy??? jeżeli tak to gdzie sie znajduje i czy można sprawdzic na wyświetlaczu temperatuje silnika?
Re: grizzly 550 płyn chłodniczy gotuje
Obstawiałbym więc bezpiecznik. Należy sprawdzić kable i to czy prąd dochodzi do wiatraka to jest właśnie bezpośrednia przyczyna. Sugeruję również przejrzeć chłodnicę na obecność błota. Skutecznie zalepiona drastycznie zmniejsza możliwości chłodzenia.
Ozo Drapers Squad
dzieki za pomoc jutro bede sprawdzał
chłodnica wymyta i po problemie dzieki kolego za pomoc :]
witam wszyskich problem o którym wspominałem znowu sie pojawil. Gryzlak zaczął gotowac . wymienilem całą pompe wody (orginalna) korek do chłodnicy tez został zmieniony, wyciagniety termostat odpowietrzony układ chłodzacy . Gdy quad chodzi na wolnych obrotach nic sie nie dzieje lecz gdy pojade w teren woda zaczyna sie wylewac z pod korka chłodnicy nie mam pojecia co moze byc przyczyna moze pomozecie
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
Fiu, fiuu, poważna sprawa.
A pompa to w ogóle pracuje?
A co z wentylatorem? Sprawdź stycznik i bezpiecznik od wentylatora.
A pompa to w ogóle pracuje?
A co z wentylatorem? Sprawdź stycznik i bezpiecznik od wentylatora.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź