CF MOTO 500 nie odpala na guzik i inne

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Volumne
Quad:: CF MOTO 500

CF MOTO 500 nie odpala na guzik i inne

Post autor: Volumne » wt 24 gru, 2013

Witam . Posiadam quada CF MOTO 500 od 2010 roku aczkolwiek robiłem przy nim juz pare rzeczy takich jak podwozie z blachy (używany bardzo często w trawiasty teren ) ,ale nie to chce pisać .

1.Moim pierwszym problemem jest to gdy przekręcam stacyjke i chce odpalić na przycisk nie reaguje w ogóle .
2. Z czego mi sie wydaje z tyłu hamulec ( spowalniacz ) jest na wale da się go jakoś usprawnić technicznie
3. Jak mogę ustawić zegarek w tym quadzie ?
4. Co oznacza ten trójkąt a w nim wykrzyknik . Czytałem ,że na wstecznym tylko to działa jako pełna moc proszę o wprowadzenie mnie do dobrej informacji.

Ps .Przepraszam ,ze tyle pytań ,ale tak dokładnie jestem tylko pośrednikiem w użytkowaniu quada :)

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: CF MOTO 500 nie odpala na guzik i inne

Post autor: oolsztyniak » sob 28 gru, 2013

Volumne pisze: 1.Moim pierwszym problemem jest to gdy przekręcam stacyjke i chce odpalić na przycisk nie reaguje w ogóle .
Czy słychać "cyknięcie" z okolic przekaźników?
Prawdopodobnie padł przekaźnik rozrusznika.
Są na nim dwie śruby, jak zrobisz "zworkę" np poprzez dotknięcie śrubokrętem obu śrub jednocześnie powinien zacząć kręcić o ile aku naładowane ale UWAGA śrubokręt może się mocno nagrzać i Cię sparzyć, zrób to w grubej rękawicy.
Przekaźnik na allegro ~80 zł
Volumne pisze: 2. Z czego mi sie wydaje z tyłu hamulec ( spowalniacz ) jest na wale da się go jakoś usprawnić technicznie
Co chcesz usprawniać ?
Za słabo hamuje?
Volumne pisze: 3. Jak mogę ustawić zegarek w tym quadzie ?
Pod fotelem na długości około 3/4 masz dwa guziki, jeden jest od godziny, drugi od minut. (takie czarne) - na przeciwko przekaźników.
Volumne pisze: 4. Co oznacza ten trójkąt a w nim wykrzyknik . Czytałem ,że na wstecznym tylko to działa jako pełna moc proszę o wprowadzenie mnie do dobrej informacji.
Override - pełna moc na wstecznym przy wciśnięciu tego guzika.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Volumne

Post autor: Volumne » ndz 29 gru, 2013

Co do przekaźnika to działa ze względu ,że zrobiłem na krótko . Ominąłem stacyjke i odpalam go z własnego przełacznika .

Nie widziałem żadnych guziczków jutro dopatrzę bardziej .

Volumne

Post autor: Volumne » pn 30 gru, 2013

Wszelkie wątpliwości są juz nieaktualne dowiedziałem się wszystkiego na jego temat .

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”