Witam . Posiadam quada CF MOTO 500 od 2010 roku aczkolwiek robiłem przy nim juz pare rzeczy takich jak podwozie z blachy (używany bardzo często w trawiasty teren ) ,ale nie to chce pisać .
1.Moim pierwszym problemem jest to gdy przekręcam stacyjke i chce odpalić na przycisk nie reaguje w ogóle .
2. Z czego mi sie wydaje z tyłu hamulec ( spowalniacz ) jest na wale da się go jakoś usprawnić technicznie
3. Jak mogę ustawić zegarek w tym quadzie ?
4. Co oznacza ten trójkąt a w nim wykrzyknik . Czytałem ,że na wstecznym tylko to działa jako pełna moc proszę o wprowadzenie mnie do dobrej informacji.
Ps .Przepraszam ,ze tyle pytań ,ale tak dokładnie jestem tylko pośrednikiem w użytkowaniu quada
CF MOTO 500 nie odpala na guzik i inne
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: CF MOTO 500 nie odpala na guzik i inne
Czy słychać "cyknięcie" z okolic przekaźników?Volumne pisze: 1.Moim pierwszym problemem jest to gdy przekręcam stacyjke i chce odpalić na przycisk nie reaguje w ogóle .
Prawdopodobnie padł przekaźnik rozrusznika.
Są na nim dwie śruby, jak zrobisz "zworkę" np poprzez dotknięcie śrubokrętem obu śrub jednocześnie powinien zacząć kręcić o ile aku naładowane ale UWAGA śrubokręt może się mocno nagrzać i Cię sparzyć, zrób to w grubej rękawicy.
Przekaźnik na allegro ~80 zł
Co chcesz usprawniać ?Volumne pisze: 2. Z czego mi sie wydaje z tyłu hamulec ( spowalniacz ) jest na wale da się go jakoś usprawnić technicznie
Za słabo hamuje?
Pod fotelem na długości około 3/4 masz dwa guziki, jeden jest od godziny, drugi od minut. (takie czarne) - na przeciwko przekaźników.Volumne pisze: 3. Jak mogę ustawić zegarek w tym quadzie ?
Override - pełna moc na wstecznym przy wciśnięciu tego guzika.Volumne pisze: 4. Co oznacza ten trójkąt a w nim wykrzyknik . Czytałem ,że na wstecznym tylko to działa jako pełna moc proszę o wprowadzenie mnie do dobrej informacji.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Co do przekaźnika to działa ze względu ,że zrobiłem na krótko . Ominąłem stacyjke i odpalam go z własnego przełacznika .
Nie widziałem żadnych guziczków jutro dopatrzę bardziej .
Nie widziałem żadnych guziczków jutro dopatrzę bardziej .
Wszelkie wątpliwości są juz nieaktualne dowiedziałem się wszystkiego na jego temat .