Arctic Cat 700 skrzynia biegów
- Bilu.
- Quad:: Arctic Cat 700, XTP 1000 2016
- Imię: Krzysiek
Re: Arctic Cat 700 skrzynia biegów
no nie ukrywam, że liczę na pomoc Pingwina, quada kupiłem w inne części naszego kraju...
To nie zmienia faktu, jeśli kupiłeś quada w autoryzowanym serwisie gwarancja obowiązuje w całej Europie. A ptak nielot na pewno coś wykombinuje - są tylko 3 serwisy w Pl w których mógłbym serwisować maszynę i to jest jeden z nich
Ozo Drapers Squad
- Bilu.
Dzwoniłem, nawet rozm z Pingwinem poradził podmienić moduły.
Podmieniłem, ale efekt jest taki, że wolne obroty są jeszcze większe niż na tym pierwotnym module, czyli nic nie pomogło.
Na razie muszę czekać na info, ponieważ serwis zawalony.
Podmieniłem, ale efekt jest taki, że wolne obroty są jeszcze większe niż na tym pierwotnym module, czyli nic nie pomogło.
Na razie muszę czekać na info, ponieważ serwis zawalony.
- Bilu.
Witam, drugi dzień świąt... a ja w garażu
Arctic wrócił do żywych )
Siedziałem, myślałem i trach! przypomniałem sobie gdzie zalałem paliwo przed usterką...
Spuściłem benzynę, zalałem nowej, odpaliłem gadzinę i wszystko śmiga jak było, obroty normalne, biegi wchodzą gładko problemu nie ma )))))))
Wychodzi wszystko na to, że przez złej jakości paliwo, silnik pracował na za wysokich obrotach.
Wszystko na razie śmiga ok.
Siedziałem, myślałem i trach! przypomniałem sobie gdzie zalałem paliwo przed usterką...
Spuściłem benzynę, zalałem nowej, odpaliłem gadzinę i wszystko śmiga jak było, obroty normalne, biegi wchodzą gładko problemu nie ma )))))))
Wychodzi wszystko na to, że przez złej jakości paliwo, silnik pracował na za wysokich obrotach.
-
- Quad:: Halina 680
- Imię: Pawel
Aż strach gdziekolwiek tankowac
Ale człowiek jest mądrzejszy o kolejną niby błachą a jednak kosztującą sporo nerw pierdołe.
-----------------------------------------------------
Szukam szukam i moze AC700 za Halinę ?
Ale człowiek jest mądrzejszy o kolejną niby błachą a jednak kosztującą sporo nerw pierdołe.
-----------------------------------------------------
Szukam szukam i moze AC700 za Halinę ?
No to powiem szczerze że jestem zdziwiony, paliwo a w konsekwencji za wysokie obroty. Cóż jak widać taka błahostka może mieć ogromny wpływ na zachowanie quada.
Dobrze, że opisałeś - kolejna cenna informacja
Dobrze, że opisałeś - kolejna cenna informacja
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Bilu. pisze:Witam, drugi dzień świąt... a ja w garażu
cuda... normalnie cuda...
a może przy okazji grzebania gdzieś linkę od gazu popuściłeś, odblokowałeś i zszedł z wolnych obrotów ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Bilu.
Linkę przy przepustnicy poluzowałem jeszcze przed naszą rozmową dawno czasu temu, cały czas obroty były za duże, w sumie nawet nie próbowałem jeździć, ponieważ denerwowało mnie niemożność wrzucenia normalnie biegu.
W pierwszy dzień świąt przyjechał do mnie znajomy, odpaliłem mu quada na biegu zagrzał się i ten pojechał, bo sprzęt normalnie jeździł, a nie mogłem tylko wić biegu.
Kumpel wrócił i stwierdził że jest słaby. Zacząłem myśleć co może być nie tak i przypomniałem sobie jak kiedyś kolega zalał złej benzyny, gdzie po 10km jego silnik po prostu wybuchł w RS6, a moje AMG straciło moc, zupełnie jak by było 4 cylindrowe.
W drugi dzień świąt rano poszedłem, spuściłem benzynę, zalałem nowej i po uruchomieniu, jak obroty spadły normalnie mogłem wrzucić bieg jakikolwiek bieg.
Teraz mogę spokojnie czekać, aż Pingwin weźmie sprzęt na wymianę oliwy.
Od razu domontujemy kilka rzeczy.
W pierwszy dzień świąt przyjechał do mnie znajomy, odpaliłem mu quada na biegu zagrzał się i ten pojechał, bo sprzęt normalnie jeździł, a nie mogłem tylko wić biegu.
Kumpel wrócił i stwierdził że jest słaby. Zacząłem myśleć co może być nie tak i przypomniałem sobie jak kiedyś kolega zalał złej benzyny, gdzie po 10km jego silnik po prostu wybuchł w RS6, a moje AMG straciło moc, zupełnie jak by było 4 cylindrowe.
W drugi dzień świąt rano poszedłem, spuściłem benzynę, zalałem nowej i po uruchomieniu, jak obroty spadły normalnie mogłem wrzucić bieg jakikolwiek bieg.
Teraz mogę spokojnie czekać, aż Pingwin weźmie sprzęt na wymianę oliwy.
Od razu domontujemy kilka rzeczy.