Arctic Cat 700 skrzynia biegów

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
Bilu.
Quad:: Arctic Cat 700, XTP 1000 2016
Imię: Krzysiek

Re: Arctic Cat 700 skrzynia biegów

Post autor: Bilu. » śr 11 gru, 2013

no nie ukrywam, że liczę na pomoc Pingwina, quada kupiłem w inne części naszego kraju...

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 11 gru, 2013

To nie zmienia faktu, jeśli kupiłeś quada w autoryzowanym serwisie gwarancja obowiązuje w całej Europie. A ptak nielot na pewno coś wykombinuje - są tylko 3 serwisy w Pl w których mógłbym serwisować maszynę i to jest jeden z nich ;)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Bilu.

Post autor: Bilu. » czw 12 gru, 2013

Dzwoniłem, nawet rozm z Pingwinem poradził podmienić moduły.
Podmieniłem, ale efekt jest taki, że wolne obroty są jeszcze większe niż na tym pierwotnym module, czyli nic nie pomogło.
Na razie muszę czekać na info, ponieważ serwis zawalony.

Awatar użytkownika
Bilu.

Post autor: Bilu. » czw 26 gru, 2013

Witam, drugi dzień świąt... a ja w garażu ;)
Arctic wrócił do żywych :))
Siedziałem, myślałem i trach! przypomniałem sobie gdzie zalałem paliwo przed usterką...
Spuściłem benzynę, zalałem nowej, odpaliłem gadzinę i wszystko śmiga jak było, obroty normalne, biegi wchodzą gładko problemu nie ma :))))))))

Wychodzi wszystko na to, że przez złej jakości paliwo, silnik pracował na za wysokich obrotach.
Wszystko na razie śmiga ok.

paffcio_25
Quad:: Halina 680
Imię: Pawel

Post autor: paffcio_25 » pt 27 gru, 2013

Aż strach gdziekolwiek tankowac :-)
Ale człowiek jest mądrzejszy o kolejną niby błachą a jednak kosztującą sporo nerw pierdołe.

-----------------------------------------------------
Szukam szukam i moze AC700 za Halinę ?

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pt 27 gru, 2013

No to powiem szczerze że jestem zdziwiony, paliwo a w konsekwencji za wysokie obroty. Cóż jak widać taka błahostka może mieć ogromny wpływ na zachowanie quada.

Dobrze, że opisałeś - kolejna cenna informacja :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » pt 27 gru, 2013

Bilu. pisze:Witam, drugi dzień świąt... a ja w garażu ;)
Arctic wrócił do żywych :))
Siedziałem, myślałem i trach! przypomniałem sobie gdzie zalałem paliwo przed usterką...
Spuściłem benzynę, zalałem nowej, odpaliłem gadzinę i wszystko śmiga jak było, obroty normalne, biegi wchodzą gładko problemu nie ma :))))))))

Wychodzi wszystko na to, że przez złej jakości paliwo, silnik pracował na za wysokich obrotach.
Wszystko na razie śmiga ok.

cuda... normalnie cuda...

a może przy okazji grzebania gdzieś linkę od gazu popuściłeś, odblokowałeś i zszedł z wolnych obrotów ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
Bilu.

Post autor: Bilu. » pt 27 gru, 2013

Linkę przy przepustnicy poluzowałem jeszcze przed naszą rozmową dawno czasu temu, cały czas obroty były za duże, w sumie nawet nie próbowałem jeździć, ponieważ denerwowało mnie niemożność wrzucenia normalnie biegu.
W pierwszy dzień świąt przyjechał do mnie znajomy, odpaliłem mu quada na biegu zagrzał się i ten pojechał, bo sprzęt normalnie jeździł, a nie mogłem tylko wić biegu.
Kumpel wrócił i stwierdził że jest słaby. Zacząłem myśleć co może być nie tak i przypomniałem sobie jak kiedyś kolega zalał złej benzyny, gdzie po 10km jego silnik po prostu wybuchł w RS6, a moje AMG straciło moc, zupełnie jak by było 4 cylindrowe.
W drugi dzień świąt rano poszedłem, spuściłem benzynę, zalałem nowej i po uruchomieniu, jak obroty spadły normalnie mogłem wrzucić bieg jakikolwiek bieg.

Teraz mogę spokojnie czekać, aż Pingwin weźmie sprzęt na wymianę oliwy.
Od razu domontujemy kilka rzeczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”