CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alfadraw
Quad:: CF MOTO 800-2
Imię: Łukasz

Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:

Post autor: alfadraw » śr 18 gru, 2013

jak odbierałem nowego z salonu to były proste a teraz stoją jak w g700 hehe

Awatar użytkownika
LATAJĄCY ARTEK
Quad:: CF MOTO x8
Imię: ARTEK

Post autor: LATAJĄCY ARTEK » śr 18 gru, 2013

Pewnie masz rację nie pamiętam , a te tuleje robiłeś czy kupiłeś zamiennik jakiś ?

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » czw 19 gru, 2013

maciekwik pisze:I stało się , straciłem gwarancję , oddałem quada na przegląd prosto po maratonie, zdjąłem boczne plastiki i podstopnie i wydaje mi się że umyłem quada, diagnosta stwierdził że quad był przewrócony i jest skrzywiona kierownica przez co do licznika dostał się piasek , quad był topiony co absolutnie skutkuje utratą gwarancji , płakał i rozpaczać nie będę , to dobra nauczka na przyszłość ...
To jest K***** jakiś żart??????????????????

Jak dla mnie to niektórzy po prostu robią sobie jaja.
Jeśli mnie coś takiego spotka zapewniam, że pociągnę tego "biegłego", który stwierdził "rolkę" do odpowiedzialności.
Najpierw trzeba coś udowodnić a później zabierać.

Jak diagnosta stwierdził, że quad był przewrócony? Po czym?
Ma dowód poza tym co widzi?
Wie jak wygląda X8 po rolce?

Skąd wie że był topiony i głęboko brodził w wodzie?
maciekwik pisze: Pojazd brodził w głębokiej wodzie , błocie , co jest nie dozwolone i zabronione , co spowodowało zalanie licznika wodą oraz znajduję się w jego środku piasek,
Woda pod wysokim ciśnieniem również może "wepchnąć piasek" w różne elementy.

Wychodzi na to, że quad jest do jeżdżenia po asfaltach i drogach utwardzonych.
Znaczy się, każdy kto startuje w rajdzie ma po gwarancji :roll:

żal.pl

Dobrze, że są takie filmiki
http://quadzik.pl/forum/zima-t11378.html
Wiadomo komu zabierać gwarancje w razie W za głębokie brodzenie w wodzie co jest niedozwolone.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » czw 19 gru, 2013

oolsztyniak pisze:Woda pod wysokim ciśnieniem również może "wepchnąć piasek" w różne elementy.
ech.... nawet mój 6-cio letni syn w to nie uwierzy, że woda z piaskiem w liczniku to norma... ot zwykły przypadek, w każdym x8 tak siuę zdarza ? ...

ja Cię proszę...

ech... bądźmy uczciwi...

jak widzę, że nawet właściciel rozumie co się stało a "adwokaci" jakoś nie bardzo...

szkoda się pienić, bo nie ma to sensu...

NIE MA PODSTAW oczywiście według mnie... ale może się nie znam...

oolsztyniak pisze:Dobrze, że są takie filmiki
Wiadomo komu zabierać gwarancje w razie W za głębokie brodzenie w wodzie co jest niedozwolone.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KtjytAnkRDs[/youtube]

tutaj masz zupełną rację, quady biorące udział w zbiorowym topieniu mają po gwarancjii, filmik może służyć jako dowód bez problemu,

latająca tam ce-efa X8 (bo chyba do niej pijesz) właśnie za to straciła gwarancję, skończyło się dostaniem wody do silnika i jego zatarciem... obecnie klient ma nowy silnik (za który wydał mnóstwo pieniędzy) i przystosował sobie go do jazdy w tych warunkach (tj. snoorkle, odpowietrzenia itp.) . Jest szczęśliwym posiadaczem CF Moto. Oczywiscie mozna wysnuc teorie, ze zatarcie jego silnika to wcale nie przez topienie tylko, że woda pod cisnieniem moze dostac sie wszedzie i jest to normalne , jak piasek jest w silniku...

Gwarancji nie można natomiast zabrać - arctic cat-owi mud pro oraz can-amowi xmr bo te dwa nadal utrzymują gwarancję, gdyż FABRYCZNIE zostały przygotowane do pracy w takich warunkach. Wlasnie tutaj jest roznica pomiedzy np. Zwyklym outlanderem a outlanderem xmr...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Pingwin Legnica pisze: ech.... nawet mój 6-cio letni syn w to nie uwierzy, że woda z piaskiem w liczniku to norma... ot zwykły przypadek, w każdym x8 tak siuę zdarza ? ...
Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że licznik w X8 jest hermetyczny ? :shock:

Nie znam sprawy do końca ani nie wiem jak kolega jeździ swoją maszyną, za to wiem jak ja jeżdżę swoją i jeśli i mnie spotka taka przypadłość (odpukać) to nie pozwolę sobie ot tak zabrać gwarancji.

Co do filmiku i utraty gwarancji - nie chodziło mi tu o X8 które jest tam widoczne, chodziło mi ogólnie o taki "dowód w sprawie", akurat miałem go otwartego w innej karcie stąd też go zamieściłem (mogłem inny - bez znaczenia).

Wychodzi na to, że serwis zamiast pomagać to jak widać tylko utrudnia życie innym.
Jak trzeba jeździć co 700 km na przegląd i płacić kasę to jest super, ale jak coś się chce od serwisu to sory ale się bujaj.
Tak to zrozumiałem.

ps. Gdzie są moje osłonki na reflektor tylny prawy od strony tłumika, które to reklamowałem i niby nawet zostało to uznane, ale to tylko niby.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » czw 19 gru, 2013

oolsztyniak właśnie nie znasz sprawy w całości więc po co to gadanie :myśli: a ty jeżeli przestrzegasz pewnych zasad to ok i nie masz czego się martwić 8) a narzekanie że trzeba co 700km robić przegląd to go nie rób lub po co kupiłeś taki sprzęt :?: mogłeś inny kupić co ma co 1000km lub więcej :lol:
Nie będę już rozpisywał się dalej na ten temat .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Po pierwsze wspomniałem, że nie znam sprawy i temat urwałem ;-)
Po drugie zasad przestrzegam i liczę na to, że nie będę miał się co martwić,
Po trzecie szczerze mówiąc o przeglądach co 700 km dowiedziałem się po zakupie :lol:
I dodać do tego należy fakt że jeżdżę sporo więc wydatek na przegląd i wizja utraty gwarancji z racji przebiegu nieubłaganie się zbliża :roll:
Nie chciałem kupować nic innego ;-)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » czw 19 gru, 2013

dokładnie, proponuje uciąć temat,

wklejony filmik - potraktować jako szkolenie pt. "czego nie należy robić co by gwarancji nie stracić"

i szanować, szanować, szanować swoje sprzęty, pamiętając, że to nie amfibie i nie akrobaci... :) :) :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
maciekwik
Quad:: szukam...

Post autor: maciekwik » pt 20 gru, 2013

dobra jest :) licznik nówka pięknie świeci, krzyżak w tylnym wale od strony mostu wymieniony i z tym to było dopiero ciężko, a tuleje dorobił mi tokarz i luzy zniknęły (parę złoty zaoszczędzone co wydam na nowy tłumik) teraz tylko plastiki poskładać do kupy bo zdjąłem wszystkie żeby w końcu dokładnie doczyścić i znowu będzie ogień ;)

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » pt 20 gru, 2013

maciekwik pisze:dobra jest :) i znowu będzie ogień ;)
Tylko sprawdź poziom oleju w silniku :roll: bo było go bardzo mało wlanego :? ledwie miarka się maczała :cry: :shock:
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”