CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Andrzej z tą chłodnicą a właściwie chłodnicami w X8 jest problem. Zawalić ją w błocie to nie jest trudna sprawa, natomiast umyć ... Koszmar
Ozo Drapers Squad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Artur zgadzam się iż to nie problem lecz umyć da się może nie jest to łatwe lecz da się sam jeździłem takim sprzętem i innymi lecz takie podstawowe sprawy jak smarowanie ,sprawdzenie stanu olejów , czystości air boxa i filtra , mycia chłodnicy itp: to należy do codzienności chybaIkar pisze:Andrzej z tą chłodnicą a właściwie chłodnicami w X8 jest problem. Zawalić ją w błocie to nie jest trudna sprawa, natomiast umyć ... Koszmar
To nie sam. osobowy co jeździ tylko po asfalcie i myśleć iż to jest takie samo i ograniczać się do mycia tylko po zewnątrz bo mam gwarancję i mi się należy
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
Mnie lepiej nic nie mów Andrzej o smarowaniu bo na święta mam zaplanowany kompleksowy przegląd zawieszenia Znowu cały dzieńsięzejdzie, no ale sprzęt przynajmniej będzie zawsze pewny !! A to jest najważniejsze.
Żeby nie zmieniać tematu, mycie jest bardzo ważne, co jazda się należy - nawet jak jeździmy po suchym.
Żeby nie zmieniać tematu, mycie jest bardzo ważne, co jazda się należy - nawet jak jeździmy po suchym.
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Tylko nie zawsze się chce, nie zawsze się da umyć bo różnie się dzieje.
Ja staram się też myć po każdej jeździe, po myciu nakładam pół puszki plaka - nie żałuję
Niech się świeci jak psu ja.ja na wiosnę
Ogólnie nie wyobrażam sobie oddać utaplanego w błocie do serwisu ale to nie dlatego, że musi być czysty tylko dlatego, że tak mnie wychowano, o swój sprzęt dbam i jak będę sprzedawał go za 4 lata to ktoś nie kupi "miny".
Nie mówię też, że oddaję idealnie czysty - do serwisu mam 25 km i muszę jakoś dojechać, po asfaltach nie jeżdżę, jadę szutrem więc trochę się pobrudzi ale wszystko w granicach rozsądku.
Ale ta fota z AirBoxa
Dziw się chłopie później że silnika siada.
Ciekawe jak wyglądał filtr?
Ja staram się też myć po każdej jeździe, po myciu nakładam pół puszki plaka - nie żałuję
Niech się świeci jak psu ja.ja na wiosnę
Ja słyszę dokładnie to samo, do tego mówią mi jeszcze "Ty to omijasz wszystkie błota"Zmora1966 pisze:może wkońcu bym ubrudził Quada bo zawsze czysty...No nie jest czysty, tylko jest zawsze myty po wyprawie
Ogólnie nie wyobrażam sobie oddać utaplanego w błocie do serwisu ale to nie dlatego, że musi być czysty tylko dlatego, że tak mnie wychowano, o swój sprzęt dbam i jak będę sprzedawał go za 4 lata to ktoś nie kupi "miny".
Nie mówię też, że oddaję idealnie czysty - do serwisu mam 25 km i muszę jakoś dojechać, po asfaltach nie jeżdżę, jadę szutrem więc trochę się pobrudzi ale wszystko w granicach rozsądku.
Ale ta fota z AirBoxa
Dziw się chłopie później że silnika siada.
Ciekawe jak wyglądał filtr?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
I stało się , straciłem gwarancję , oddałem quada na przegląd prosto po maratonie, zdjąłem boczne plastiki i podstopnie i wydaje mi się że umyłem quada, diagnosta stwierdził że quad był przewrócony i jest skrzywiona kierownica przez co do licznika dostał się piasek , quad był topiony co absolutnie skutkuje utratą gwarancji , płakał i rozpaczać nie będę , to dobra nauczka na przyszłość ...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
ej...no bez jaj. Z tego co się trochę znam na prawie to nie mają prawa zawiesić całkowicie gwarancję. Daj sprawę do rzecznika praw konsumenta. Mam 100% pewności że to nie jest działanie zgodne z prawem.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Nie znam szczegółów całej sprawy ale ostro a dużo miałeś jeszcze tej gwarancji ?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Kiedys mialem kawasaki, bylo nowe. Padl wentylator. Rozpisalem sobie sam reklamacje jako ASO. Poprosili mnie o przeslanie wentylatora. Otworzyli go... zrobili fotki... woda i korozja wewnatrz... Niby az tak gleboko quad nie wjezdzal, odpowietrzenue bylo wyciagniete. Teraz trzy teorie : karcher albo wjazd do wody z duzymi predkosciami... albo faktycznie bylo troche za gleboko. Tak czy inaczej woda sie tam jakos dostala, zrobila gnoj, a ze to urzadzenie elektryczne to padlo... Wyszlo, ze woda w quadzie doszla prawie do wysokosci przedniego bagaznika, bo wlala sie odmą.... temat trudny...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Daniel, zgadzam się że trudny ale nie beznadziejny.
Jutro się widzę z znajomym "papugą" i pogadam o tym ale całkiem niedawno w innym sprzęcie miałem coś w tym stylu i ok...gwarancja została unieważniona ale w obszarze konkretnej części - oczywiście po ingerencji Rzecznika.
Jutro się widzę z znajomym "papugą" i pogadam o tym ale całkiem niedawno w innym sprzęcie miałem coś w tym stylu i ok...gwarancja została unieważniona ale w obszarze konkretnej części - oczywiście po ingerencji Rzecznika.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
cytuję : '' po dokłądnych oględzinach pojazdu o numerze vin........ stwierdzono rażące naruszenie warunków gwarancji co powoduje utratę gwarancji
UZASADNIENIE
Pojazd po wywrotce , rolce , co spowodowało sporo uszkodzeń licznika , plastików i układu kierowniczego
Pojazd brodził w głębokiej wodzie , błocie , co jest nie dozwolone i zabronione , co spowodowało zalanie licznika wodą oraz znajduję się w jego środku piasek, oznaki wody błota oleju w puszce filtra oleju (air box) , zabrudzenie i zaklejenie chłodnicy cieczy błotem co wskazuje o głębokim brodzeniu''
SPORZĄDZIŁ .........
myślę że każdy prawnik załatwił by to szybciutko ale szkoda mi czasu i nerwów na bieganie po sądach
UZASADNIENIE
Pojazd po wywrotce , rolce , co spowodowało sporo uszkodzeń licznika , plastików i układu kierowniczego
Pojazd brodził w głębokiej wodzie , błocie , co jest nie dozwolone i zabronione , co spowodowało zalanie licznika wodą oraz znajduję się w jego środku piasek, oznaki wody błota oleju w puszce filtra oleju (air box) , zabrudzenie i zaklejenie chłodnicy cieczy błotem co wskazuje o głębokim brodzeniu''
SPORZĄDZIŁ .........
myślę że każdy prawnik załatwił by to szybciutko ale szkoda mi czasu i nerwów na bieganie po sądach