Quad nie wchodzi na obroty i przerywa
Re: Quad nie wchodzi na obroty i przerywa
ogólnie to ustawiają 0.5 ssący 0.7 wydechowy ale po 0.5 może być.
Problemem może być również świeca bądź olej zbyt rzadki i się mimo nowych przeciskać między pierścieniami i to zakłóca poprawną prace silnika.
Sprawdź również ładowanie może być słabe bądź za duże albo w ogóle może nie być ładowania i z braku prądu silnik przerywa
Problemem może być również świeca bądź olej zbyt rzadki i się mimo nowych przeciskać między pierścieniami i to zakłóca poprawną prace silnika.
Sprawdź również ładowanie może być słabe bądź za duże albo w ogóle może nie być ładowania i z braku prądu silnik przerywa
Ok olej jest dobry nie rzadki , To jak mam sprawdzić czy jest ładowanie ??? ;x
Ładowanie najłatwiej jest miernikiem nie licząc tego że inaczej się nie da miernik uniwersalny to koszt około 20zł w sklepie.
Ale popytaj znajomych może ktoś będzie ów posiadał i Ci zmierzy czy masz ładowanie
Ale popytaj znajomych może ktoś będzie ów posiadał i Ci zmierzy czy masz ładowanie
aha OK dzięki za pomoc ;D
Dobra naprawiłem jak zrobić żeby był jeszcze mocniejszy ?
Napisz co było przyczyną i jak naprawiłeś, ktoś mając podobny problem z quadem będzie musiał zakładać nowy post bo nie napisałeś jak naprawiłeś i co było przyczyną.
A później wszyscy tylko piszą było na forum poszukaj, owszem był problem opisany tylko autor nie napisał jak naprawił i co naprawiał i tak oto powstaje sto takich samych tematów
Robiąc mocniejszym tracisz prędkość, no chyba że wymienisz silnik na mocniejszy to jest wyjątek .
A serio to zębatkę w silniku załóż mniejszą a na tylnej osi większą, trochę zmniejszy się prędkość maksymalna ale wzrośnie moc.
Inna rzecz to zmienić koła na mniejsze.
Ostatecznie to można dopasować większy cylinder gaźnik i tłumik. Cóż najwięcej kosztuje, ale daje moc i szybkość.
Na początku zmieniłbym zębatki i zwiększył dawkę paliwa
A później wszyscy tylko piszą było na forum poszukaj, owszem był problem opisany tylko autor nie napisał jak naprawił i co naprawiał i tak oto powstaje sto takich samych tematów
Robiąc mocniejszym tracisz prędkość, no chyba że wymienisz silnik na mocniejszy to jest wyjątek .
A serio to zębatkę w silniku załóż mniejszą a na tylnej osi większą, trochę zmniejszy się prędkość maksymalna ale wzrośnie moc.
Inna rzecz to zmienić koła na mniejsze.
Ostatecznie to można dopasować większy cylinder gaźnik i tłumik. Cóż najwięcej kosztuje, ale daje moc i szybkość.
Na początku zmieniłbym zębatki i zwiększył dawkę paliwa
Może być przyczyną ja miałem na iglicy miałem 3 rowek i zmieniłem na 2 i działa ;P
Ostatnio zmieniony śr 18 gru, 2013 przez rafal912, łącznie zmieniany 2 razy.
No, teraz lepiej.
Zmień sobie zębatki będzie mocniejszy
Zmień sobie zębatki będzie mocniejszy
na przód 10z a z tyłu 41z
Masz takie założone Czy taki sobie chcesz założyć??