Quad nie wchodzi na obroty i przerywa
Quad nie wchodzi na obroty i przerywa
Siema ma problem z quadem 110 po wymianie pierścieni nie wchodzi na obroty,przed też przerywa ,mam nowy gaźnik, rozrząd dobrze ustawiony. Pochodzi na całym gazie chwile,jak spuszczę z gazu to po chwili jak dam gaz to przerywa ,może być rozregulowany gaźnik ? albo coś innego ?
Proszę szybko pomoc z góry dzięki ;P
Proszę szybko pomoc z góry dzięki ;P
Re: Quad nie wchodzi na obroty i przerywa
po pierwsze to czy kopci
po drugie czy na ciepłym robi to samo
ewentualnie sprawdź filtr powietrza i zmniejsz dawkę paliwa na gaźniku
po drugie czy na ciepłym robi to samo
ewentualnie sprawdź filtr powietrza i zmniejsz dawkę paliwa na gaźniku
Nie nie kopci jak jest zimny to chodzi normalnie a jak się zagrzeje to przerywa,dusi i gaśnie ;P
Na ciepłym tak robi to możesz mieć do ustawienia zawory/
A czy jak jedziesz tym quadem i masz ciepły silnik i dasz gazu nan niskich obrotach to też przerywa czy normalnie wkręci się na obroty i w pewnym momencie zacznie przerywać i dusić się
Jak tak. to musisz wyregulować gaźnik sprawdzić połączenie między gaźnikiem a cylindrem.
I sprawdzić czy ci się ssanie nie wiesza.
Jak na zimnym działa normalnie a na ciepłym sie mu coś dzieje to tylko regulacja
Gaźnika Zaworów zapłonu wymiana świecy
A czy jak jedziesz tym quadem i masz ciepły silnik i dasz gazu nan niskich obrotach to też przerywa czy normalnie wkręci się na obroty i w pewnym momencie zacznie przerywać i dusić się
Jak tak. to musisz wyregulować gaźnik sprawdzić połączenie między gaźnikiem a cylindrem.
I sprawdzić czy ci się ssanie nie wiesza.
Jak na zimnym działa normalnie a na ciepłym sie mu coś dzieje to tylko regulacja
Gaźnika Zaworów zapłonu wymiana świecy
Jak jadę na zimnym to jedzie a jak sie zagrzeje i spuszcze na małe obroty i chodzi i jak dam troszku to odrazu szczela , dusi i gasnie a te zawory na ile ustawić ?
;D Dzięki za pomoc
;D Dzięki za pomoc
Zawory to najlepiej sobie poszukaj gdzieś po necie do swojego quada albo w książce serwisowej jeśli masz.
Różnie podają.
może być ze traci ciśnienie na tłoku jak się rozgrzeje daj mu najmniejszą dawkę paliwa na iglicy w gaźniku.
No i pisałeś że zmieniłeś pierścienie.
Jak je ustawiłeś znaczy zamki gdzie dałeś po przeciwnych stronach czy jak ci się założyło
Różnie podają.
może być ze traci ciśnienie na tłoku jak się rozgrzeje daj mu najmniejszą dawkę paliwa na iglicy w gaźniku.
No i pisałeś że zmieniłeś pierścienie.
Jak je ustawiłeś znaczy zamki gdzie dałeś po przeciwnych stronach czy jak ci się założyło
TO na iglicy od góry na ostatnie czy na odwrót nw właśnie jak masz jakieś zdj żeby mi to pokazać jak mają być ze zamki
Ostatnio zmieniony śr 11 gru, 2013 przez rafal912, łącznie zmieniany 2 razy.
rafal912 pisze:TO na iglicy od góry na ostatnie czy na odwrut to dałem jade o tyłu 1.cienka 2.tak co przelatuje olej 3.cienka 4.cała czarna . 5 .na górze srebne.nie wiem jak sie ten nazywają ale tak dałem i tak przetem przerywał
pierścienie dane okej tylko przerwy na pierścieniach czy są dane tak aby olej przez nie nie przeciekał czyli jeśli przecięcie pierścienia dałeś po prawej stronie to drugi po nim musi być po lewej a następnie 3 z przodu a czwarty z tyłu ma mieć przecięcie, sprężynka smarująca może być obojętnie jak założona.
Bo jeśli pierścienie są źle założone ty po rozgrzaniu olej robi się trochę mniej gęsty i może przedostać się między pierścieniami właśnie na tych przecięciach jeśli źle ustawisz pierścienie
Iglica prosta sprawa do regulacji.
Jak patrzysz na wprost na nią masz u góry kilka rowków i masz małe zabezpieczenie,
jeśli założysz to zabezpieczenie w pierwszy rowek od góry masz najmniejszą dawkę paliwa bo iglica będzie najniżej, a jeśli dasz zabezpieczenie w ostatni rowek czyli ten na dole to iglica będzie wyżej i będziesz miał maksymalną dawkę.
Co do iglicy to zabezpieczenie podnieś o jeden rowek i sprawdź co robi jak będzie lepiej to spróbuj jeszcze raz zmienić położenie iglicy aż do momentu gdy będzie działał dobrze
Wykonałem również rysunki które pokażą ci o co mi chodzi.
Rysunki są najlepszej jakości i elementy na nich są bardzo dokładnie odwzorowane więc nie będziesz miał problemu ze zrozumieniem
Bo jeśli pierścienie są źle założone ty po rozgrzaniu olej robi się trochę mniej gęsty i może przedostać się między pierścieniami właśnie na tych przecięciach jeśli źle ustawisz pierścienie
Iglica prosta sprawa do regulacji.
Jak patrzysz na wprost na nią masz u góry kilka rowków i masz małe zabezpieczenie,
jeśli założysz to zabezpieczenie w pierwszy rowek od góry masz najmniejszą dawkę paliwa bo iglica będzie najniżej, a jeśli dasz zabezpieczenie w ostatni rowek czyli ten na dole to iglica będzie wyżej i będziesz miał maksymalną dawkę.
Co do iglicy to zabezpieczenie podnieś o jeden rowek i sprawdź co robi jak będzie lepiej to spróbuj jeszcze raz zmienić położenie iglicy aż do momentu gdy będzie działał dobrze
Wykonałem również rysunki które pokażą ci o co mi chodzi.
Rysunki są najlepszej jakości i elementy na nich są bardzo dokładnie odwzorowane więc nie będziesz miał problemu ze zrozumieniem
Dzięki spróbuję
ale przed też przerywał ?
a zawory na 0,5
ale przed też przerywał ?
a zawory na 0,5