CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
Re: CF MOTO X8 ULEPSZENIA ITP:
siemka, ja założyłem dragona 3500 poza serwisem i w serwisie zadnych zastrzeżeń nie mieli, dzis quad wjechał na serwis i lista napraw gwarancyjnych jest następująca : nie działa licznik elektryczny, nie działa przełącznik napędów, pompa hamulcowa do wymiany, czujnik oleju do wymiany , teraz niech serwis walczy o części
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
No ja też na przegląd się wybieram i nie wiem czy kazać im zakładać czy mam założyć sam.
Może kolega Diablo Andrzej się wypowie ?
Może kolega Diablo Andrzej się wypowie ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
zawsze lepiej spytać samej góry
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Witam kolegów nie wiem jak tam wasze serwisy u mnie by pewnie nawet nie zauważyli że mam inną wyciągarkę . A tak na poważnie to co ma serwis to tego , a za wymianę pewnie sobie policzą . Maciek ciekawy ile gadzina w serwisie postoi ?
wiesz Artek to jest k.... cyrk normalnie , stoi od poniedziałku , jak stawiałem quada to Pana Mech. nie było była tylko Pani Szefowa sklepu więc napisałem jej czarno na białym co dolega dla mojego quada, w sobotę dzwonie do nich odbiera jakiś nieznajomy dla mnie głoś i mówi że on na temat mojego quada nic nie wie że trzeba rozmawiać z szefową ale obiecał mi że szefowa oddzwoni wiec czekam, dziś cierpliwość moja się skończyła dzwonie a Pani Szefowa mówi że zamówili części , więc zadzwoniłem do Pana Andrzeja, który mi powiedział że owszem dostał od nich mejla z listą potrzebnych części , które jak dobrze zrozumiałem może wysłać na fakturę, ale kto ma niby za nią zapłacić skoro to jest naprawa gwarancyjna, według mnie to paranoja jakaś i mam nadzieje że czyta to Pan Andrzej i może Pani Szefowa i teraz zrozumcie mnie kogoś kto kupił quada i chce skorzystać delikatnie mówiąc z gwarancji
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Siema wszystkim najpierw odp: oolsztyniakowi
Jest pewny wpis w książkę gwarancyjną : cytat wszelakie zmiany konstrukcyjne dokonane skutkują utratą gwarancji i tu powiem tak: iż jeżeli zamontujesz inną niż fabryczną windę nikt się nie będzie czepiał lecz jeżeli zamontujesz dodatkową windę to tu albo stracisz gwarancję lub będzie ograniczona
teraz odp: maciekwik
więc tak iż dealerzy często opieszale wysyłają dokument ( jaki jest wymagany ) do nas aby zgłosić naprawę gwarancyjną a owa szefowa wedle sprostowania wysłała zwykłego e-maila z zamówieniem część i takie coś jest traktowane jak zwykłe zamówienie płatne .
Dziś dosłała owy dokument lecz nie dopełniła jeszcze wszystkich formalności lecz została oto poproszona i myślę iż jutro to dośle i będziemy działać my dalej aby dosłać potrzebne części do naprawy quada jeżeli wszystkie zostaną przyznane
Ja osobiście czekam na zbiornik paliwa ( oczywiście za niego muszę zapłacić ) już 3 tydzień zapytacie dlaczego pewnie dostał się kamień między niego a ramę i wytarł dziurę wyobraźcie sobie iż paliwo zaczęło lecieć na rurę od tłumika że nie zapaliło się to aż dziw i szczęście moje
Myślę iż tak w skrócie wytłumaczyłem wam co nieco
Jest pewny wpis w książkę gwarancyjną : cytat wszelakie zmiany konstrukcyjne dokonane skutkują utratą gwarancji i tu powiem tak: iż jeżeli zamontujesz inną niż fabryczną windę nikt się nie będzie czepiał lecz jeżeli zamontujesz dodatkową windę to tu albo stracisz gwarancję lub będzie ograniczona
teraz odp: maciekwik
więc tak iż dealerzy często opieszale wysyłają dokument ( jaki jest wymagany ) do nas aby zgłosić naprawę gwarancyjną a owa szefowa wedle sprostowania wysłała zwykłego e-maila z zamówieniem część i takie coś jest traktowane jak zwykłe zamówienie płatne .
Dziś dosłała owy dokument lecz nie dopełniła jeszcze wszystkich formalności lecz została oto poproszona i myślę iż jutro to dośle i będziemy działać my dalej aby dosłać potrzebne części do naprawy quada jeżeli wszystkie zostaną przyznane
Ja osobiście czekam na zbiornik paliwa ( oczywiście za niego muszę zapłacić ) już 3 tydzień zapytacie dlaczego pewnie dostał się kamień między niego a ramę i wytarł dziurę wyobraźcie sobie iż paliwo zaczęło lecieć na rurę od tłumika że nie zapaliło się to aż dziw i szczęście moje
Myślę iż tak w skrócie wytłumaczyłem wam co nieco
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
Dzięki Panie Andrzeju za pouczenie szanownej Szefowej, co do części to licznik nie mógł zacząć przeciekać z mojej winy i zaparowywać co daje idzie stał się nie czytelny i przyciski na nim przestały działać w końcu stał się bezużyteczny, pompa hamulcowa też nie padła z mojej winy i powinna zostać wymieniona nawet ze względów bezpieczeństwa, przełącznik napędów 4x4 i blokady przestał się załączać i raczej specjalnie tego nie zrobiłem bo w terenie jest niezbędny i nareszczie czujnik ciśnienie oleju trzeba w końcu wykluczyć te wahanie ciśnienia czy to czujnik walnięty czy coś dalej żeby nie skończyło się jak ostatnio wymianą silnika, mam nadzieje że mnie rozumiecie, pozdrawiam
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Ja wszystko rozumiem
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
normalnie porażka z tymi serwisami
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Dlatego ja serwis zmieniam, trudno będę ciągnął się na przyczepie 50 km w jedną stronę ale tam chociaż pracują ludzie z powołania a nie z przypadku.Zmora1966 pisze:normalnie porażka z tymi serwisami
Andrzej, jeśli dobrze rozumiem, fabryczną mogę wymienić ale fabrycznej dać na tył już nie mogę?
Jak ma się tu kwestia nowych przewodów i przekaźników?
Kupiłem wyciągarkę na pilota i chciałbym, żeby to działało
Druga sprawa chcę też zamontować hebel, mogę sam czy też serwis ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son