Powoli się rozpędza QUAD 110

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
Dominik1234
Quad:: Chiński 110
Imię: Dominik

Powoli się rozpędza QUAD 110

Post autor: Dominik1234 » czw 05 gru, 2013

WItam
Mam taki problem do rozwiązania
Kupiłem ostatnio quada 110 i w ten silnik jest do remontu. Dlatego go wyjołem i włozyłem mój z Motorynki 110. i jak włozylem do tego quada to Powoli sie rozpedza ale na wstecznym to chce kostke wyrwac. POMUŻCIE !!!!!!!!!
Miałem przed tym quada tez 110 i ten sillnik normalnie na nim jezdził ale sprzedałem rame silnik zostawilem i zrobiłem motorynke 110 i rwała na koło ale cewki padły to kupilem quada 110 przemieniłem silnik ,Cewki i nie chce jechac polowi sie rozpędza. POMUŻCIE

ten.nowy
Quad:: Kingway Jumper 250
Imię: Jacek

Re: Powoli się rozpędza QUAD 110

Post autor: ten.nowy » czw 05 gru, 2013

Pisze się "Pomóżcie" tyle ortografii.
A co do quada to może być tak że silnik jest za słaby.
Ja mam wsteczny na przekładni na moście i jak jadę do przodu jest mocny ale jak wrzucę wsteczny to szarpie do tyłu jak szalony o wiele szybciej.
Być może ta przekładnia jest jak to napisać za duża czy za szybka, najlepiej zmienić zębatki w silniku dać mniejszą a na osi większą na pewno będzie mocniejszy
Ale jak sam stwierdziłeś w poprzednim quadzie jezdził normalnie a tutaj się powoli rozpędza czyli silnik ma tą samą moc co potwierdzasz pisząc że do tyłu rusza o wile mocniej
Silnik jest dobry

erykdragon
Quad:: Yamaha yfz 450
Imię: Eryk

Re: Powoli się rozpędza QUAD 110

Post autor: erykdragon » ndz 08 gru, 2013

to niejest quad sportowy żeby niewiem jak jechał a silnik może być już dojechany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”